Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Θρίλερ στις πιάτσες των ταξί

Το ψυχολογικό προφίλ του ένοπλου ο οποίος έχει προκαλέσει πανικό στις πιάτσες των ταξί μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οικογενειάρχη οδηγού ταξί αργά το βράδυ της Τρίτης, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αρμόδιοι της Ασφάλειας ώστε σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία να οδηγηθούν στον εντοπισμό και στην σύλληψή του.

Η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του οδηγού ταξί περιπλέκεται και προσλαμβάνει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις καθώς είχε προηγηθεί πριν από περίπου ένα μήνα και άλλη ένοπλη επίθεση σε οδηγό ταξί στην ίδια περιοχή. Στην πρώτη επίθεση το θύμα, σώθηκε από τύχη, τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Έστησε παγίδες στα βόρεια προάστεια

Τα κοινά χαρακτηριστικά όπως το σκηνικό, η περιοχή, αλλά και ο τρόπος δράσης των δύο επιθέσεων ,με μικρού διαμετρήματος όπλο, συγκλίνουν στην εκδοχή ότι ο δράστης πιθανότατα είναι ο ίδιος.

Και στις δυο επιθέσεις το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία, ενώ τα θύματα φιλήσυχοι επαγγελματίες, δεν είχαν ποτέ τους διαφορές με κανέναν. Ως εκ τούτου κίνητρα τυχόν διαφορών ή της ληστείας έχουν ήδη αποκλεισθεί .

Όλα αυτά τα κοινά σημεία οδηγούν τους αρμόδιους στην εκδοχή ότι οι δύο ένοπλες επιθέσεις συνδέονται με το ίδιο πρόσωπο που έστησε παγίδες σε δρόμους των Βορείων προαστίων.

Οι αρμόδιοι που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκφράζουν φόβους ότι ο δράστης πιθανότατα να είναι άνθρωπος με έντονα ψυχολογικά προβλήματα ,με εμμονές ο οποίος έχει βάλει στόχο οδηγούς ταξί .Δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις και πιθανόν να διευρύνει τον κύκλο των θυμάτων, αλλά και τον γεωγραφικό τόπο .

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο δράστης εξελίσσει συνεχώς και αναβαθμίζει τον τρόπο δράσης ως προς τα μέσα που χρησιμοποιεί.

Πιθανόν να γνωρίζει αρκετά από όπλα και να κάνει αλλαγές ώστε τα πλήγματα να είναι καίρια.

Η πρώτη επίθεση

Η πρώτη επίθεση που έγινε βραδινές ώρες στις 10 Φεβρουαρίου με θύμα 32χρονο οδηγό ταξί πιθανόν να ήταν μια «πρόβα » ώστε ο δράστης να «τσεκάρει » το όπλο του.

Προσποιούμενος τον πελάτη είχε επιβιβασθεί στο ταξί από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Κάθισε στο πίσω κάθισμα και ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στην Κηφισιά.

Σε κάποια στιγμή της διαδρομής , ο 32χρονος οδηγός ταξί αισθάνθηκε ένα κάψιμο πίσω από το δεξί αυτί . Δεν άκουσε κρότο από πυροβολισμό, αλλά ένοιωσε έντονο πόνο και ζαλάδα. Πρόλαβε να ζητήσει από τον νεαρό επιβάτη να τραβήξει το χειρόφρενο για να σταματήσει το αυτοκίνητο.

Ο νεαρός τότε, σύμφωνα με την περιγραφή, άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και απομακρύνθηκε χωρίς να κλέψει χρήματα.

Η δεύτερη - δολοφονική - ενέδρα

Πιο μεθοδικός ως προς το όπλο που χρησιμοποίησε έχοντας όπως φαίνεται κάνει την πρώτη δοκιμή νεαρός προχώρησε στην δεύτερη- δολοφονική αυτήν την φορά- ένοπλη επίθεση. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν αποκλείεται να έκανε αλλαγές στο όπλο.

Το θύμα ο 52χρονος οικογενειάρχης οδηγός ταξί, συνήθιζε να εργάζεται νυχτερινές ώρες κυνηγώντας καλύτερο μεροκάματο.

Επεσε στην παγίδα του ένοπλου και ξεκίνησε η αντίστροφη για την ζωή του. Ηταν η μοιραία κούρσα.

Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν ένα αυτοκίνητο που περνούσε τυχαία από την συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορούσε να περάσει επειδή το ταξί έκλεινε το δρόμο. Ανυποψίαστος ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε να δει τι είχε συμβεί κα βρέθηκε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα. Ο οδηγός του ταξί ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο τιμόνι.

Ο δράστης τον είχε πυροβολήσει ενώ το ταξί ήταν εν κινήσει. Το ταξί κύλησε για λίγα μέτρα και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Μέσα στο ταξί βρέθηκαν δυο κάλυκες όπλου μικρού διαμετρήματος ,ενώ ένας ακόμα κάλυκας βρέθηκε έξω από το ταξί.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου