Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Σωτήρια επέμβαση για γυναίκα που ζύγιζε μισό τόνο

Παρασκευή 10 Μαρτίου, 2017
Χάρη σε χειρουργική επέμβαση για την οποία χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Ινδία, μια αιγύπτια που ζύγιζε περίπου 500 κιλά, και θεωρείτο η η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο, έχει χάσει μέχρι στιγμής 100 κιλά.
Η Έμαν Άχμεντ Αμπντ Ελ Άτι, 37 ετών, δεν είχε βγει από το σπίτι της στην Αίγυπτο για πάνω από δύο δεκαετίες. Έφτασε στο Μουμπάι της Ινδίας, τον περασμένο μήνα προκειμένου για να υποβληθεί σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση.
Η Έμαν υποβλήθηκε επιτυχώς με αναισθησία σε λαπαροσκοπική γαστροπλαστική sleeve (γαστρικό μανίκι) στις 7 Μαρτίου στο Saifee Hospital χωρίς επιπλοκές.
«Σιτίζεται με ορό. Οι επόμενες κινήσεις της ιατρικής ομάδας που την παρακολουθεί είναι να φροντίσουν όλα τα σχετιζόμενα (με την παχυσαρκία) ιατρικά της προβλήματα, ώστε να είναι σε θέση να ταξιδέψει πίσω στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.
Εκπρόσωπος του Δρ Μουφαζάλ Λακνταουάλα, ο οποίος είναι επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, δήλωσε ότι το βάρος της 37χρονης Αιγύπτιας έπεσε κάτω από τα 400 κιλά από τις αρχές Φεβρουαρίου που μετέβη στο Μουμπάι.
Η Αιγύπτια, η οποία κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, μεταφέρθηκε στην Ινδία με ειδικά διαμορφωμένο Airbus στις 11 Φεβρουαρίου.
Η αδελφή της είχε προσεγγίσει τον Λακνταουάλα -έναν ειδικό χειρουργό σε θέματα παχυσαρκίας- τον Οκτώβριο λέγοντας ότι η Έμαν χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια.
Η οικογένειά της τον ενημέρωσε ότι η Έμαν γεννήθηκε με βάρος 4 κιλά και ως παιδί είχε διαγνωστεί με ελεφαντίαση, μια παρασιτική πάθηση που οδηγεί στην υπερβολική διόγκωση των άκρων. Οι ινδοί γιατροί εξέφρασαν πάντως επιφυλάξεις για το εάν επρόκειτο όντως για ελεφαντίαση ή για πρόβλημα στο λεμφικό σύστημα λόγω παχυσαρκίας.
Σε ηλικία 11 ετών η Έμαν έχει υποστεί εγκεφαλικό και έκτοτε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας οφειλόμενα στο βάρος της, μεταξύ των οποίων διαβήτης, υπέρταση, υπερένταση και αϋπνίες.
Το αίτημά της να της χορηγηθεί βίζα από την Ινδία είχε αρχικά απορριφθεί, αλλά στη συνέχεια της δόθηκε άδεια εισόδου στη χώρα αφού έκανε έκκληση μέσω Twitter απευθείας στον ινδό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος και παρενέβη.
Βρισκόταν επί καιρό σε στάση αναμονής καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν δεχόταν να την μεταφέρει εξαιτίας των προβλημάτων υγείας της.
Η βαριατρική χειρουργική είναι όλο και συχνότερη στην Ινδία, όπου πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας, ειδικά σε αστικές περιοχές.
Η Ινδία είναι σημαντικός προορισμός για ιατρικό τουρισμό χάρη στην ποιότητα των υπηρεσιών της, την απουσία λίστας αναμονής και το σημαντικά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τη Δύση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου