Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

«Στροφή» του Τραμπ βλέπουν οι ομογενείς που σχολίασαν την ομιλία του στον «Εθνικό Κήρυκα»

Του Θεοδώρου Καλμούκου
 Πέμπτη, 2 Μαρτίου, 2017

Από την ομιλία του κ. Τραμπ. AP Photo/Alex Brandon.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η κοινή συνισταμένη των απόψεων ομογενών με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο «Εθνικός Κήρυξ» συμπίπτει στο ότι ο πρόεδρος κ. Τραμπ έχει κάνει «στροφή».
«Πώς αξιολογείτε την ομιλία του προέδρου κ. Τραμπ στο Κογκρέσο και δεύτερον νομίζετε πως ήταν ένας αλλιώτικος Τραμπ από αυτόν που έχει εμφανιστεί κατά τον περασμένο μήνα;» ήταν οι ερωτήσεις που υποβάλλαμε στους αναγνώστες μας.
Υπήρξαν και μερικοί ομογενείς οι οποίοι έχουν τις αμφιβολίες τους και τις αντίθετες απόψεις τους, τις οποίες βέβαια και καταγράψαμε.
Ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Τριανταφύλλης, είπε πως «θεωρώ την ομιλία του προέδρου κ. Τραμπ εξαίρετη» και εξήγησε πως «ήταν διαφορετική από κάθε άλλη ομιλία Προέδρου που έχω ακούσει. Την θεωρώ διαφορετική διότι μιλούσε επί των θεμάτων για τα οποία είχε κάνει προεκλογική εκστρατεία και μίλησε συγκεκριμένα επ’ αυτών των θεμάτων κι όχι αερολογώντας. Συγκεκριμένα μίλησε για όλο το πρόγραμμα που είχε αναφέρει προεκλογικά και εξήγησε το πώς θα το εφαρμόσει».
Στην ερώτηση αν μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα τη στιγμή που η χώρα είναι χρεωμένη, είπε «ασφαλώς αυτό το θέμα θα το δείξει ο καιρός». «Ηταν ένας αλλιώτικος Τραμπ το βράδυ της Τρίτης;» τον ρωτήσαμε. «Ναι, έγινε πιο ήπιος και προσγειώθηκε στην πραγματικότητα», απάντησε ο κ. Τριανταφύλλης.
Ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Ανδριώτης είπε πως «φαίνεται ότι είναι η μόνη ομιλία που έδειξε να συμμορφώνεται με τα δεδομένα της πραγματικότητας της θέσης που κατέχει. Εύχομαι αυτό να είναι απαρχή μιας αλλαγής νοοτροπίας και οράματος για την Αμερική και για τον κόσμο ολόκληρο που καρτερεί να δει μια σταθερότητα, διότι αισθανόμαστε πολύ επικίνδυνα και αβέβαια για το μέλλον» και συμπλήρωσε «είδα κάποια θετικά στοιχεία».
Ο κ. Γιώργος Ανδριώτης.
Στην ερώτηση αν είδε έναν αλλιώτικο Τραμπ, τόνισε πως «δεν μπορώ να το πω ποσώς αυτό με βεβαιότητα γιατί ο άνθρωπος δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια πράγματα, απλά ένα σημάδι θετικό». Πρόσθεσε πως «εύχομαι να συνεχίσει πάνω σε θετική πορεία της συνδιαλλαγής, της συνεργασίας και αυτής ακριβώς της αμερικανικής πραγματικότητας ανοικτής κοινωνίας, ευελπιστώ».
Ο πτυχιούχος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και επαγγελματίας κ. Βασίλης Καυκάς, ανέφερε πως «ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε νέο κεφάλαιο και ταρακούνησε την πολιτική της Αμερικής. Οσοι διαφωνούσαν με την εκλογή του κ. Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ και ισχυρίζονταν ότι ήταν ακατάλληλος για Πρόεδρος αντιλήφθηκαν ότι ο νέος Πρόεδρος εάν συνεχίσει έτσι δεν θα είναι στην Ουάσιγκτον για 4 αλλά για 8 χρόνια».
Ο κ. Βασίλης Καυκάς.
Ο κ. Καυκάς πρόσθεσε πως «η ομιλία του ήταν βασισμένη στις προεκλογικές του δεσμεύσεις χωρίς τα αρνητικά σχόλια που τον έκαναν ‘αποκρουστικό’. Από την άλλη μεριά, οι Ρεπουμπλικανοί έτριβαν τα χέρια τους γιατί σε πολλές περιπτώσεις και οι ίδιοι είχαν αμφιβολίες με τον νέο Πρόεδρο ο οποίος από την αρχή της ομιλίας του είπε ότι ‘είμαι εδώ για να ενώσω’. Μίλησε για έργα υποδομής που θα γίνουν στη χώρα, για την Παιδεία, ότι θα συνεργαστεί με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και άλλα φιλικά κράτη. Ζήτησε όπως τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πληρώσουν το χρηματικό μερίδιο τους. Είπε ότι θα αλλάξει το Obamacare για την Υγεία. Οτι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
»Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη ομιλία του Τραμπ που άφησε πολλούς έκπληκτους εντός και εκτός του κόμματός του. Το γεγονός ότι 70% αυτών που παρακολούθησαν την ομιλία έμειναν ικανοποιημένοι λέει πολλά. Αλλά, αυτά στα λόγια, τώρα περιμένουμε να δούμε τα έργα. Εάν συνεχίσει έτσι ο Τραμπ οι Δημοκρατικοί θα έχουν πρόβλημα».
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Μανώλης Παράσχος ανέφερε πως «δεν τον είδα καθόλου, δεν τον θεωρώ σοβαρό άνθρωπο και δεν ήθελα να ξοδέψω μιάμιση ώρα να τον ακούω».
O κ. Μανώλης Παράσχος.
Ο επιχειρηματίας και εκ των ηγετικών στελεχών της Εκκλησίας και της Ομογένειας κ. Στέφανος Τσερπέλης υπογράμμισε πως «είναι αυτός που είχα κατά νουν όταν τον ψήφιζα, δεν άρχισα να αμφιβάλλω αλλά έκανα υπομονή για να ξεπηδήσει ο Τραμπ που ψήφισα και το βράδυ της Τρίτης εμφανίστηκε και απέδειξε ποιος είναι πραγματικά. Εδειξε ακέραια ότι είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ».
Ο κ. Τσερπέλης ανέφερε ακόμα πως «σήμερα κλείνω 65 χρόνια που ήλθα την Αμερική και αυτή την ημέρα την έχω ορόσημο στη ζωή μου και ο λόγος του Προέδρου με διαβεβαίωσε ότι δεν έκανα λάθος που τον ψήφισα και ότι η Αμερική που ονειρευόμουν από μικρό παιδί είναι η Αμερική του σήμερα και του μέλλοντος». Συνέχισε, λέγοντας: «όπως θεωρώ ότι ήταν ένα θαύμα η εκλογή του κ. Τραμπ, η ομιλία του στο Κογκρέσο έδειξε ότι το θαύμα που επέρχεται στην Αμερική είναι ριζωμένο μέσα στη ψυχή του και ο Θεός να του δώσει δύναμη να το επιτελέσει».
O κ. Στέφανος Τσερπέλης.
Ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Γερανιώτης είπε πως «αυτόν που είδατε το βράδυ της Τρίτης να ομιλεί στο Κογκρέσο είναι ο πραγματικός Τραμπ. Εξέθεσε ένα πρόγραμμα κατά την προεκλογική περίοδο και τώρα προσπαθεί να το εφαρμόσει». Ο κ. Γερανιώτης συμπλήρωσε πως «εάν τον αφήσουν ήσυχο και δεν τον ενοχλήσουν θα κάνει όχι μόνο καλό για την Αμερική, αλλά θα έχει απήχηση παγκοσμίως».
Τόνισε πως «εργάζεται αφάνταστα, είναι ακούραστος και προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο». Οταν τον ρωτήσαμε αν κάνει λάθη, είπε πως «και βέβαια κάνει λάθη, όλος ο κόσμος κάνει λάθη, αλλά είναι άνθρωπος δημιουργικός, το διορθώνει το λάθος και συνεχίζει την άλλη μέρα. Περιμένω ότι θα γίνει κάποια αλλαγή παγκοσμίως».
O κ. Γεώργιος Γερανιώτης.
Ο επαγγελματίας κ. Γιάννης Δήμου είπε ότι «παρουσίασε κάτι διαφορετικό, αλλά δεν με ικανοποιεί ο λόγος του». Στην ερώτηση αν είδε κάποιον αλλιώτικο Τραμπ, ανέφερε ότι «ο Τραμπ είναι αλλιώτικος κάθε φορά, κάθε φορά είναι αλλαγμένος και αμφίρροπος στους λόγους του, δεν παρουσιάζει σταθερότητα γι’ αυτό και είναι επικίνδυνος».
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Αλέξανδρος Κιτρόεφ υπογράμμισε πως «βρήκα την ομιλία του κ. Τραμπ πολύ πιο μετριοπαθή σύμφωνα με αυτό που μας έχει δείξει μέχρι στιγμής, αλλά θέλω όμως να σημειώσω ότι άρχισε πραγματικά με έναν ορμητικό τρόπο την Προεδρία του».
Τόνισε ότι «τα προγράμματα και οι δηλώσεις με τις οποίες ξεκίνησε ήταν αρκετά ακραία. Συνήθως ένας καινούργιος Πρόεδρος έχει μία μετριοπάθεια και κατά κάποιο τρόπο προσπαθεί να κάνει μία έκκληση στο ευρύτερο κοινό, σ’ όλο τον αμερικανικό λαό».
Ο Δρ. Αλέξανδρος Κιτροέφ.
Στην ερώτηση, νομίζετε ότι οι αντιδράσεις τον ανάγκασαν να αλλάξει τόνο και εκφορά λόγου, ο καθηγητής κ. Κιτρόεφ είπε: «Σίγουρα είχαν επιρροή οι αντιδράσεις, οι οποίες προέρχονται μέσα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και δεν μιλούμε για τον στενό κύκλο των συνεργατών του, οι οποίοι ας πούμε είναι οι πιο ριζοσπαστικοί και οι πιο ακραίοι, αλλά νομίζω ότι το Κογκρέσο και ίσως και ο αντιπρόεδρος ο κ. Πενς προσπαθούν να τον επηρεάσουν. Είδαμε τα πρώτα βήματα, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, πάντως ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη».
Οσο για το αν το πρόγραμμα που ξεδίπλωσε είναι εφικτό και αν μπορεί να γίνει, σημείωσε: «Περιμένω να δω αυτή την οικονομική πολιτική που ανακοινώνει με τέτοια αισιοδοξία. Και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας από ό,τι διαβάζω πάρα πολλοί ειδικοί έχουν ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος». Στην ερώτηση αν ενδέχεται τελικά να εκπλήξει ο κ. Τραμπ, είπε πως «εγώ δεν το πιστεύω αυτό, αλλά και δεν το αποκλείω».
Ο επιχειρηματίας και κορυφαίος παράγων για τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα για το Κυπριακό, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, μας είπε: «Πιστεύω ότι η ομιλία του κ. Τραμπ ήταν πολύ καλή, έχει αλλάξει κάπως τα πράγματα διότι ο κόσμος έχει καταλάβει καλύτερα τις προθέσεις του, αλλά ως Ελληνοαμερικανοί δεν μπορούμε να πούμε όσον αφορά τα εθνικά θέματα διότι δεν μίλησε για την εξωτερική πολιτική, εκτός από το ότι θα υποστηρίξουμε το ΝΑΤΟ».
Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ.
Ο κ. Κρίστοφερ τόνισε πως «ως Αμερικανοί πολίτες πρέπει να μας ενδιαφέρουν όλα τα εσωτερικά θέματα, αλλά πιστεύω ότι οι βλέψεις μας θα πρέπει αν είναι πάντοτε προς τα εθνικά θέματα και τι εξωτερική πολιτική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του κ. Τραμπ».
Στην ερώτηση, είδατε έναν αλλιώτικο Τραμπ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτή η ομιλία έπρεπε να είναι η ομιλία του στην ορκωμοσία που θα του έδινε τον χρόνο για να έχει κάποια αξιοπιστία». Συμπλήρωσε ακόμα πως «τόσο από Ρεπουμπλικανούς, όσο και από Δημοκρατικούς ακούσαμε καλά λόγια, αλλά βεβαίως είναι ακόμα οι πρώτες σαράντα ημέρες. Η κυβέρνησή του τώρα αρχίζει να λειτουργεί και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».
Ο κ. Νίκος Μανώλης.
Ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Μανώλης, είπε πως «ήταν η καλύτερη ομιλία. Εμπνευσμένη και δίνει πάλι στην Αμερική θάρρος, το οποίο είχαμε χάσει». Είπε ακόμα πως «αυτό ακριβώς περίμενα, διότι αυτός ό,τι έχει στο μυαλό τα λέει, κι αυτό ακριβώς θέλουμε. Δεν θέλουμε πολιτικούς, θέλουμε κάποιον να μιλάει σαν κι εμάς, δηλαδή να λέει αυτά που εννοεί και να εννοεί αυτά που λέει». Συμπλήρωσε επίσης πως «ήταν ένας διαφορετικός Τραμπ, με τον τρόπο που στεκόταν, που μιλούσε, που συμπεριφερόταν. Δεν ήταν όπως στην προεκλογική εκστρατεία ή όταν πρωτάρχισε την προεδρία, αλλά ήταν ήπιος και πολύ συγκεκριμένος».
Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς, σημείωσε πως «η ομιλία ήταν ενότητα, πατριωτισμός, όραμα υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως οι δικοί μας προπάτορες διότι είχαμε φτάσει στα έσχατα εδώ σ’ αυτή τη γη της επαγγελίας». Είπε ακόμα «πως ήταν ένας αλλιώτικος Τραμπ διότι τώρα έχει τα ηνία, είναι ο πρόεδρος της Αμερικής» και συμπλήρωσε πως «χρειάζεται καιρός να συνειδητοποιήσει κάποιος το μέγεθος της θέσεως».
Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς.
Στην ερώτηση αν θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτά που είπε τη στιγμή που η Αμερική είναι χρεωμένη τρισεκατομμύρια, ανέφερε: «Τι έκανε ο Ομπάμα ο οποίος μας χρέωσε πιο πολύ από κάθε άλλον Πρόεδρο στην Ιστορία της Αμερικής. Μιλούμε για τρισεκατομμύρια. Λοιπόν είναι καιρός πια να καταθέσουμε χρήματα για να φτιάξουμε τους δρόμους, τις γέφυρες, τους σταθμούς, τα νοσοκομεία, τα πάντα κι όχι να χτίζουμε και να ξαναχτίζουμε άλλα κράτη. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Τραμπ».
Ο υδραυλικός κ. Γεώργιος Βαλεράς, είπε πως «ο κ. Τραμπ άλλαξε τον τόνο του επειδή τον συμβούλεψαν, και δεν ήταν όπως έβγαινε πρώτα στις τηλεοράσεις και φώναζε και κατηγορούσε όλους. Να θυμάστε ότι τις ομιλίες των Προέδρων τις γράφουν άλλοι, οι γραφείς των ομιλιών». Είπε ακόμα πως «δεν άκουσα συγκεκριμένα πώς μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, απλά είπε προτάσεις τι θέλει να κάνει, αλλά το πώς θα γίνουν θα δείξει μετά από ένα χρόνο».
Το ζεύγος Γεωργίου και Ελένης Βαλερά.
Ο επιχειρηματίας και ομογενειακός παράγων κ. Δημήτρης Ματθαίος είπε: «Ο Πρόεδρός μας βασισμένος στις προεκλογικές του υποσχέσεις συνεχίζει να καθηλώνει με κάθε τρόπο τους Δημοκρατικούς αντιπάλους, όπου με αμηχανία πλέον, ανεξήγητα, προσπαθούν να ανακαλύψουν έναν άλλο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έσχισε κυριολεκτικά το κατεστημένο».
Και συνέχισε: «Η θερμή υποδοχή σε κάθε αναφορά του προγράμματος που ζητά από το Κογκρέσο και τη Γερουσία να υπερψηφίσουν με κάθε λεπτομέρεια για το καλό και μόνο του λαού της Αμερικής, μιλώντας για τις αλλαγές που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως η υποδομή, αύξηση κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλαγή στο εφοριακό σύστημα, βελτίωση στο επίπεδο επιβίωσης των μεγαλουπόλεων, η απαλλαγή του νέου συστήματος υγείας (Obama Care) κτλ, άφησε να εννοηθεί ότι το κράτος δεν θα μπορέσει να συνεχίσει με αυτό το κατεστημένο και το σύστημα καταρρέει.
O κ. Δημήτρης Ματθαίος.
»Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ύστερα από τη χειρότερη εντύπωση όλων των εποχών κάθε άλλου προέδρου για τις πρώτες 30 ημέρες διακυβέρνησης, η κοινή γνώμη που παρακολούθησαν την ομιλία το 70% έμειναν έκπληκτοι και με ανακούφιση γι’ αυτά που άκουσαν είναι ικανοποιημένοι, αυτό λέει πάρα πολλά. Τα λόγια όμως πρέπει να εφαρμοσθούν, γιατί δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Κοντός ψαλμός αλληλούια, ο χρόνος θα το δείξει. Ο Θεός ας βάλει το χέρι του για το μεγαλείο της Αμερικής και την ειρήνη της ανθρωπότητας».
Ο επιχειρηματίας κ. Βασίλης Κώτσαλος, είπε πως «υλοποιεί τις υποσχέσεις που είχε κάνει στην προεκλογική του περίοδο. Επιφανή πρόσωπα της αμερικανικής κοινωνίας όπως είναι στις καλές τέχνες οι ηθοποιοί κ.λπ. είναι εναντίον του, όπως και μερίδα του Τύπου. Εδώ που μιλώ με τον λαό βλέπω ότι τα δέχεται αυτά και ότι ο λαός είναι ευχαριστημένος». Συμπλήρωσε πως «οπωσδήποτε ήταν ένας αλλιώτικος Τραμπ και πιστεύω ότι θα εξακολουθήσει να είναι διαφορετικός για το καλό της Αμερικής και της ανθρωπότητας γενικότερα».
O κ. Βασίλειος Κώτσαλος.
Ο επιχειρηματίας κ. Σάββας Ξενίδης, τόνισε: «Νομίζω ότι άγγιξε την ψυχή των Αμερικανών, η αναφορά του στο ISIS τον ανέβασε στη συνείδηση των Αμερικανών, καθώς και για τις θέσεις εργασίας. Η ομιλία του ήταν πιο διαλλακτική, αλλά οι προεδρικές αποφάσεις είναι εφαρμογή των όσων είχε εξαγγείλει προεκλογικά».
Ο επιχειρηματίας κ. Αργύρης Βασιλείου σημείωσε: «Νομίζω ότι ήταν μία θετική ομιλία. Προσπάθεια να επέλθει κάποια αλλαγή, που δεν έχουμε δει για σειρά ετών». Είπε ακόμα πως «πιστεύω ότι είδαμε τον αληθινό Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και έχει την ικανότητα να πραγματοποιήσει τα όσα εξήγγειλε».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου