Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Καρέ-καρέ η έφοδος στο εργαστήρι με τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»

Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2017ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ-ΜΑΜΟΥΘ

.«Μπλόκο» σε φορτίο 635.000 ναρκωτικών χαπιών συνολικής αξίας 10 δισ. ευρώ έβαλαν άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Λιμενικό και την αστυνομία. 

Οι αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από την έφοδο των αρχών στο εργαστήρι της Νέας Περάμου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 635.000 χάπια Captagon –γνωστά και ως ναρκωτικά των τζιχαντιστών. 
Το φορτίο κατασχέθηκε πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Μέση Ανατολή όπου εικάζεται ότι θα έφτανε στα χέρια μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως έγινε γνωστό κατά την σημερινή παρουσίαση, τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών» θα μεταφέρονταν από την μονοκατοικία στην περιοχή Λουτρόπυργου στην Τουρκία με  ταχύπλοο και στη συνέχεια θα ταξίδευαν προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και η Συρία. 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κατάσχεσης ναρκωτικών χαπιών στην ελληνική αγορά, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι, βάσει των ουσιών που βρέθηκαν στο παρασκευαστήριο, είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν άλλη μία τέτοια ποσότητα ναρκωτικών.
Διερευνάται, μάλιστα, εάν έχουν διατεθεί και στην ελληνική αγορά. 
Η αξία των προς πώληση χαπιών που κατασχέθηκαν εκτιμάται περίπου σε 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή του κάθε δισκίου ανέρχεται σε 20 ευρώ.
Η παρουσίαση της υπόθεσης έγινε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ από τον εδικό γραμματέα του Σώματος, Σταύρο Θωμαδάκη, τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστο Παπαζαφύρη και τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος. 
Εκτός από το ταχύπλοο και το φορτηγό κατασχέθηκαν πέντε κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες σε συνδυασμό με αμφεταμίνη για την παρασκευή των δισκίων, ένα πυροβόλο όπλο, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, φυσίγγια, μετρητά 6.000 ευρώ, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. 
Ακόμη, βρέθηκαν έγγραφα που αφορούσαν τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των ελληνικών και των διεθνών διωκτικών Αρχών.

Ο κ. Θωμαδάκης δήλωσε ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία δείχνει πως υπάρχει σημαντική κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ΣΔΟΕ, του ΛΣ και της ΕΛΑΣ. «Αν το παράδειγμά τους διαχυθεί σε όλη τη δημόσια διοίκηση θα υπάρξει πλήρης ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης», τόνισε και αναφερόμενος στο Σώμα πρόσθεσε: «Αισθάνονται την ανάγκη να φωνάξω "είμαστε ακόμη ζωντανοί".
Πρέπει να μας ακούσουν τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στη χώρα και συρρίκνωσαν το ΣΔΟΕ».
Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας. Καταζητούνται, επίσης, άλλοι τρεις, εκ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας συνταξιούχος πρώην αστυνομικός
Το παράνομο παρασκευαστήριο εντοπίστηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Λουτρόπυργου, όπου βρέθηκε ένα φορτηγό με αριστοτεχνικά κατασκευασμένη κρύπτη, στην οποία θα τοποθετούνταν τα χάπια για να μεταφερθούν στο Κορωπί. 
Εκεί βρισκόταν ένα ταχύπλοο σκάφος της οργάνωσης με δύο μηχανές 500 ίππων η κάθε μία, μέσω των οποίων μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα. Εκτιμάται ότι μέσω του ταχύπλοου τα χάπια θα μεταφέρονταν στην Τουρκία και από εκεί σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, επεσήμανε: «Η μεγάλη επιτυχία των διωκτικών Αρχών της χώρας μας έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ: Η Ελλάδα αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Απαιτείται η περαιτέρω θωράκιση της χώρας μας με την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών να γίνουν εταίροι».
Ο κ. Παπαζαφύρης συνεχάρη το ΣΔΟΕ την ΕΛΑΣ και το ΛΣ γι' αυτήν τη σημαντική επιτυχία τους

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου