Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Σάλος στην ΠΓΔΜ μετά την άρνηση του προέδρου να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζάεφ

Πέμπτη, 2 Μαρτίου, 2017ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»

Σάλος στην ΠΓΔΜ μετά την άρνηση του προέδρου να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζάεφ Οξύνεται η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ να μη δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τρία από τα τέσσερα αλβανικά κόμματα και παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος προσκόμισε τις υπογραφές 67 βουλευτών  σε σύνολο 120 εδρών της βουλής οι οποίοι προτίθενται να στηρίξουν ένα  τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. 


Η ανακοίνωση έγινε σήμερα το απόγευμα με ομιλία-μήνυμα  του Γκ. Ιβάνοφ προς τον λαό της ΠΓΔΜ προκαλώντας ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο που κάνει λόγο για πολιτικό πραξικόπημα και αντισυνταγματική μεθόδευση η οποία καθοδηγείται από τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ο οποίος δεν θέλει να παραδώσει της εξουσία. 
Ο πρόεδρος Γκιόργι Ιβάνοφ που μια σειρά ενέργειες του το τελευταίο διάστημα συμπεριφέρεται  ως πολιτικό ενεργούμενο του Ν. Γκρούεφκσι στο μήνυμά του ανέφερε ότι ενεργεί σύμφωνα με το σύνταγμα και τη συνείδησή του και δεν προτίθεται να δώσει εντολή σε ένα πρόσωπο που αποδέχεται την πλατφόρμα-την αλβανική- και υπονομεύει την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας.  «Όσο θα είμαι πρόεδρος δεν πρόκειται να δώσω μια τέτοια εντολή σχηματισμού κυβέρνησης».
Οι νέες αυτές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν τις αντιδράσεις του δυτικού παράγοντα-Ε.Ε. και ΗΠΑ- που έχουν ταχτεί ανοιχτά υπέρ μιας κυβέρνησης πλειοψηφίας με τη συνεργασία του Ζόρας Ζαεβ με τα τρία αλβανικά κόμματα το συντομότερο δυνατόν.  
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου