Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Πορεία αγροτών στην Αθήνα - Επεισόδια το πρωί στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Φωνή Λαού, μήπως έφτασε η ώρα να κρυφτούν οι πολιτικοί;

Αποστόλου: «Αλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και άλλο ο τραμπουκισμός»

Αποστόλου, άμα ο κόσμος δεν έχει να φάει...  
Μάλλον τα χειρότερα είναι μπροστάΣτην οδό Πειραιώς βρίσκονται το μεσημέρι της Τετάρτης περίπου 400 από τους αγρότες που παίρνουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το πρωί, ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, όταν αγρότες επιτέθηκαν εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ. Αυτό που προκάλεσε τις συμπλοκές των δύο πλευρών ήταν η παρουσία φραγμού με αστυνομικές κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, που έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε δύο προσαγωγές, αγρότες προκάλεσαν με μαγκούρες φθορές σε δύο από αυτές.


Στην κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης συμμετέχουν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, οι οποίοι συμπαρίστανται στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Παράλληλα, συμμετέχουν και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, αλλά και αγρότες από την Πελοπόννησο κι από περιοχές της Μακεδονίας, που έφθασαν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα.

Οι αγρότες ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, ενώ σημείο αιχμής αποτελούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου