Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Αμερικανός πρέσβης: Ανησυχώ για ατύχημα στο Αιγαίο

Σάββατο, 4 Μαρτίου, 2017

Tην ανησυχία του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ έχει η προκαλέσει η κινητικότητα στο Αιγαίο, με τον διπλωμάτη να αναφέρει σε τοποθέτησή του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι «ανησυχεί για ατυχήματα». 
Ο κ. Πάιατ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα στην τρέχουσα περίοδο κρίσης. Στο επίκεντρο της ομιλίας του Αμερικανού διπλωμάτη βρέθηκαν, εκτός από τα ελληνοτουρκικά, η οικονομική κρίση και το Κυπριακό. 
Οσον αφορά δε, το ζήτημα του Κυπριακού, έκανε λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» το οποίο θα ήταν κρίμα να χαθεί. Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα συνεχίσει την προσπάθεια επίλυσης.  
Στρέφοντας τη συζήτηση στην οικονομία και την εκκρεμή απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή στο πρόγραμμα, ο κ. Πάιατ είπε ότι δεν έχει παρατηρήσει κάποια αλλαγή στάσης από την νέα αμερικανική κυβέρνηση. Τόνισε δε, ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.
Εξέφρασε την επιθυμία να δει την Ελλάδα να παίζει έναν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο ως ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.  «Η οικονομική σταθερότητα και ευημερία είναι σημαντικά στοιχεία για κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ρόλου της Ελλάδας σε αυτή την περιοχή και στην Ευρώπη και έτσι η πρώτη προτεραιότητα των ΗΠΑ είναι να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» ανέφερε.  «Όσο η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και οικοδομεί την εμπιστοσύνη με τους πιστωτές της, είμαι πεπεισμένος ότι οι νέοι επενδυτές θα στηρίξουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» επισήμανε υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την βούληση αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα τόσο στις υπάρχουσες όσο και σε νέες επενδύσεις.
«Ένα από τα πράγματα που δουλεύουμε για φέτος στην Πρεσβεία είναι ένα road show και έχει προγραμματιστεί μια εμπορική αποστολή για τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρέσβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου