Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2017

  • Kλειστοί θα παραμείνουν μέχρι και την Πέμπτη οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» της γραμμής 2 και «Κεραμεικός» της γραμμής 3 για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.
  • Εντονη αποοδοκιμασία δέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της εκδήλωσης για την παράδοση του στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο...
  • Το Πυροσβεστικό Σώμα πενθεί από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς έφυγε από τη ζωή ένα από τα αγαπημένα «παιδιά» του, ο πρώην αρχηγός, Ανδρέας Κόης.
  • Σε σχετικά καλό σημείο φέρεται να βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις δύο αιματηρές επιθέσεις των οδηγών ταξί (εκ των οποίων ο ένας έχασε την ζωή του) στην Κηφισιά αλλά και για την δολοφονία -προ 20 ημερών- του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα Αττικής.
  • Επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Κόσμος

  • Περίπου 1,4 Τούρκοι της Γερμανίας μπορούν να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση της 16ης Απριλίου. Η ψήφος τους μπορεί να είναι καθοριστική για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Τι ψηφίζουν όμως;
  • Η γαλλική κυβέρνηση βρέθηκε την Τετάρτη, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, στο στόχαστρο των επικρίσεων της δεξιάς και της ακροδεξιάς, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια στα προάστια που οδήγησαν στη σύλληψη 55 νεαρών, περιλαμβανομένων 44 ανηλίκων.
  • Τουλάχιστον 19 κορίτσια έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο φιλοξενίας κακοποιημένων εφήβων στη Γουατεμάλα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δεκάδες ένοικοι είχαν εγκαταλείψει τον ξενώνα έπειτα από συμπλοκές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη φωτιά στο κέντρο φιλοξενίας έβαλε ομάδα νεαρών.
  • Ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ευρώπη μειώθηκε δραστικά μέσα σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο πολλοί πρόσφυγες εξακολουθούν να παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.
  • Οι αρχές του καντονιού της Ζυρίχης ζήτησαν από την ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την Κυριακή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να μιλήσει σε συγκέντρωση εν όψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Οι αρχές της Ζυρίχης επικαλούνται λόγους ασφαλείας εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν «μαζικές διαδηλώσεις» -εν μέσω της έντασης εξαιτίας της ακύρωσης προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Γερμανία, καθώς και στην Ολλανδία.

Οικονομία

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Χρήστο Μεγάλου ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.
  • Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό,για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση. Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αργότερα το βράδυ, ή αύριο Πέμπτη.
  • Εξαιρούνται από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα (αποδοχές γενικού γραμματέα υπουργείου ύψους 4.631 ευρώ μηνιαίως), ο γενικός διευθυντής και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
  • Μία διαφορετική εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο πλοίο μουσείο HELLAS LIBERTY, που είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά. Έπειτα από πρωτοβουλία του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγιεφ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με τη συμβολή των εφοπλιστικών οργανώσεων, το διπλωματικό σώμα ενημερώθηκε για την ελληνική ναυτιλία.
  • Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στις Βρυξέλλες, με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκερτ Κούπμαν.

Αθλητισμός

  • Την ευκαιρία να μειώσει στο -8 (έστω και προσωρινά) από την πρωτοπόρο, Τσέλσι, έχασε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Στόουκ Σίτι στο «Έτιχαντ», στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 28ης αγωνιστικής της Premier League.
  • ΕΠΟΣ! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 6-1 στο Καμπ Νου, στη ρεβάνς του 4-0 των Παριζιάνων στη Γαλλία! Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση μετά το στραπάτσο στο Παρίσι, ο Καβάνι στο 62' σήκωσε την... ταφόπλακα για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι βρήκαν ωστόσο τον τρόπο να φτάσουν σε μια επική ανατροπή σημειώνοντας τρία τέρματα με το «χρυσό» της πρόκρισης στο 95'! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέτριψε στη Γερμανία με 4-0 την Μπενφίκα που είχε νικήσει με 1-0 στην Πορτογαλία και πήρε πολύ εύκολα το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.
  • Σε εξ αναβολής αγώνα για το ισπανικό πρωτάθλημα, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Μπέτις αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Ριαθόρ» της Γαλικίας. Η ομάδα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ, άνοιξε το σκορ στο 70ό λεπτό με τον Κριστιάνο Πιτσίνι και κρατούσε το «διπλό» ως τις καθυστερήσεις, όταν ισοφάρισε για την «Ντέπορ» με πέναλτι ο Θέλσο Μπόρχες. Το αποτέλεσμα άφησε ανικανοποίητο το συγκρότημα του Πέπε Μελ, καθώς απέχει πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
  • Δυσάρεστα νέα στον Παναθηναϊκό με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός ανέβασε ξαφνικά πυρετό, μετά την πρωινή προπόνηση της ομάδας κι ως εκ τούτου η συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου με τον Ηρακλή κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.
  • Η Γερμανία και η Τουρκία είναι οι μόνες χώρες που κατέθεσαν υποψηφιότητα για να «φιλοξενήσουν» την τελική φάση του EURO 2024, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη η UEFA. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αναφέρει ότι οι ομοσπονδίες των δύο χωρών ήταν οι μόνες που υπέβαλαν δήλωση ενδιαφέροντος πριν από την καταληκτική προθεσμία της 3ης Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια επισημοποίησαν τις δηλώσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία εξέτασαν το ενδεχόμενο συνυποψηφιότητας, ωστόσο δεν προχώρησαν στην επισημοποίησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου