Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2017

  • Δεν θα λειτουργεί το τραμ την Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 14:00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.
  • Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διατάσσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να μεταφερθεί το ποσό των περίπου 110 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων στην υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, προκειμένου αμέσως μετά την καθαρογραφή της πρόσφατης απόφασης για την υπόθεση, να ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης των χρημάτων που αναλογούν στο Δημόσιο και στους Δήμους.
  • Οι ευρωπαϊκές πόλεις απέδειξαν στο προσφυγικό ότι μπορούν να τολμήσουν και να τα καταφέρουν, εκεί που τα κράτη αδυνατούν, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο των δημάρχων, που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Περιφερειών και το δίκτυο πόλεων Eurocities.
  • Μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, έχουν το περιθώριο να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).
  • Με την άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό πλημμελήματος, για το αδίκημα της παράνομης χρήσης αρχείων προσωπικού χαρακτήρα, κατά 15 προσώπων κλείνει η πολύχρονη έρευνα που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία, με αφορμή καταγγελίες για τις πρακτικές των «Εταιριών Ενημέρωσης οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις».

Κόσμος

  • Χιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα που φέρεται να αποκαλύπτουν τη δράση και τα εργαλεία χάκινγκ της CIA δίνει στη δημοσιότητα το WikiLeaks. Στα κυβερνο-όπλα της CIA φέρεται να περιλαμβάνεται κατασκοπευτικό κακόβουλο λογισμικό για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS, καθώς και εργαλεία χάκινγκ για υποκλοπές σε «έξυπνες» τηλεοράσεις Samsung, ενώ φέρεται να εξέταζε και εισβολή στα ηλεκτρονικά συστήματα αυτοκινήτων. Οι αποκαλύψεις μοιάζουν να είναι αυθεντικές κρίνουν ειδικοί, καθώς και ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
  • Η Βουλή των Λόρδων ψήφισε να δοθεί στους βουλευτές περισσότερη εξουσία να απορρίψουν τους τελικούς όρους για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνοώντας τις εκκλήσεις της Τερέζα Μέι να μην τεθούν νέα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανατρέψει την απόφαση, λέει ο αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις.
  • Υψηλόβαθμα στελέχη των Ρεπουμπλικανών κάλεσαν τον Φρανσουά Φιγιόν να ρίξει τους τόνους μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που εξαπέλυσε στο δικαστικό σώμα και τον ισχυρισμό του ότι τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν ψευδώς ότι η σύζυγός του αυτοκτόνησε.
  • Προκλητικός και εμπρηστικός ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιδόθηκε σε «κήρυγμα» προς τη Γερμανία και την Ευρώπη -και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους. Μιλώντας από το Αμβούργο και την οικία του Τούρκου πρόξενου -δεδομένης της απαγόρευσης προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη- κατηγόρησε τη Γερμανία για συστηματικές πολιτικές πιέσεις σε βάρος των Τούρκων υπηκόων στη χώρα. «Μην μας δίνετε μαθήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε απευθυνόμενος στο Βερολίνο για να καταγγείλει επίσης την Ευρώπη ότι υποστηρίζει «κάθε μορφή τρομοκρατίας» εναντίον της Τουρκίας...
  • Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση έκδοσης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στο Facebook που κατέθεσε ο Σύρος πρόσφυγας που πρωταγωνιστεί στην διάσημη selfie με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο 19χρονος Άνας Μανταμάνι κατήγγειλε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν κατόρθωσε να αποσύρει τις αναρτήσεις με ψευδές περιεχόμενο που τον συνέδεαν με εγκληματικές ενέργειες και ένοπλες επιθέσεις, παρουσιάζοντας τον ως τρομοκράτη ή εγκληματία.

Οικονομία

  • «Το staff level agreement θα έχει συμφωνηθεί έως τις 20 Μαρτίου» δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, έχει «κλείσει» το δημοσιονομικό κομμάτι και το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2018.
  • «Η οποιαδήποτε, καλοπροαίρετη ή μη, αναφορά σε υποχρεώσεις παροχής, πέραν των εισφορών της ασφάλισης η οποία και αυξάνει τις τελικές υποχρεώσεις των ασφαλισμένων πολιτών απέναντι στο κράτος, βρίσκονται έξω από το πεδίο της ασφάλισης και δεν αφορούν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις των ασφαλισμένων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».
  • Με τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία τα πολιτικά πρόσωπα που κατέχουν δημόσιες θέσεις πληρώνουν όσο πληρώνει ο κάθε πολίτης και σε κάθε περίπτωση πληρώνουν μεγαλύτερη εισφορά αλληλεγγύης έναντι του 2014 και κυρίως σε σχέση με αυτό που προέβλεπε ο νόμος Σαμαρά-Βενιζέλου, τονίζουν, μεταξύ άλλων, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, δίνοντας διευκρινίσεις μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από δημοσίευμα περί γενναίας μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης για πολιτικά πρόσωπα.
  • Την αναγκαιότητα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ύπαρξης ισχυρών συλλογικών συμβάσεων που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από αυθαίρετα φαινόμενα, τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωση της στο Bloomberg, σε ρεπορτάζ του πρακτορείου για πληρωμή εργαζομένων στην Ελλάδα με κουπόνια, αντί μισθού.
  • Το Β' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), έκρινε ότι τα ακίνητα, τα οποία αποκτώνται μετά από χρησικτησία (μετά από χρήση 20 ετών) δεν υπόκεινται σε φορολογία, καθώς δεν καταβάλλονται χρήματα για την απόκτησή τους, δεν επέρχεται προσαύξηση του φορολογητέου εισοδήματος, αλλά ούτε και η κυριότητα τους αποτελεί τεκμαρτή δαπάνη.

Αθλητισμός

  • Σε διάστημα δύο εβδομάδων η Μπάγερν «παρέσυρε» για δεύτερη φορά την Άρσεναλ. Μετά το 5-1 στο Μόναχο, οι Βαυαροί συνέτριψαν με το ίδιο σκορ τους «κανονιέρηδες» και μέσα στο Λονδίνο παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League, όπου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στις 17 Μαρτίου στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν. Στον άλλο αγώνα της βραδιάς, η Νάπολι αν και είχε στριμώξει τη Ρεάλ για περίπου μία ώρα και το σκορ ήταν 1-0, τελικά, η συνέχεια ανήκε στον Σέρχιο Ράμος που στο 51' και το 57' (χρεώθηκε αυτογκόλ στον Μέρτενς) καθάρισε για τη «βασίλισσα» στο «Σαν Πάολο». Το τελικό 1-3 σημείωσε ο Μοράτα στο 90'΄.
  • Συνεχίζεται κι αυτή την εβδομάδα ο έλεγχος αγωνιστικής ετοιμότητας των διεθνών από τον ομοσπονδιακό προπονητή Μίχαελ Σκίμπε και τους συνεργάτες του, εν όψει του εκτός έδρας αγώνα της Εθνικής με το Βέλγιο για τα προκριματικά Μουντιάλ 2018, στις 25/3. Ο Γερμανός εκλέκτορας θα παρακολουθήσει την Τετάρτη τον αγώνα - ρεβάνς Ντόρτμουντ - Μπενφίκα έχοντας στραμμένα τα μάτια σε Παπασταθόπουλο και Μήτρογλου, ενώ μετά θα εστιάσει στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.
  • Με μακροσκελή ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ απάντησε σε όσα είπε ο Αρης Βασιλόπουλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ουσιαστικά επιθυμεί να μην κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ στον ιστορικό της χώρο. «Τι μας είπε σήμερα ο δήμαρχος; Θέλει εκ νέου διάλογο; Για πόσα χρόνια νομίζει ότι μπορούμε να συζητάμε για ένα τόσο μεγάλο έργο; Για πόσα ακόμα χρόνια επιθυμεί να μείνει η ΑΕΚ χωρίς γήπεδο;», αναφέρει η ΠΑΕ μεταξύ άλλων.
  • Τις θέσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για το μείζον θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, παρουσίασε ο δήμαρχος, Αρης Βασιλόπουλος. Σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παρουσίασε τη δική του εκδοχή για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια γύρω από την «Αγιά Σοφιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου