Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2017

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στην ΕΡΤ και, αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, καταφέρθηκε εναντίον των συναγωνιστών του, υποστηρίζοντας πως δεν τον ακολούθησαν. 
  • Με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στη Βουλή των Ελλήνων.
  • Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν έδωσε οποιαδήποτε ένδειξη στον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ότι προτίθεται να επανέλθει στις συνομιλίες, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κατόπιν της ενημέρωσης που ζήτησε η ελληνοκυπριακή πλευρά από τον κ. Άιντε σχετικά με τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.
  • Συνταγματικά και νόμιμα μπορούν οι εργοδότες να χρησιμοποιήσουν για ποινική και αστική διεκδίκηση τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών των απασχολουμένων στην επιχείρησή τους, εφόσον αφορούν επιχειρηματικές πληροφορίες που εστάλησαν σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα. «Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε πως ούτε ο κ. Τσίπρας μπορεί μόνος του ούτε ο κ. Μητσοτάκης, και μίλησε για το «Σχέδιο Ελλάδα» που ετοιμάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
  • Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκαν για μια ακόμη φορά ακυρωτικά μηχανήματα του ΗΣΑΠ. Ομάδα περίπου 20 ατόμων κατέστρεψε με ρόπαλα έξι νέα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι το βράδυ του Σαββάτου.

Κόσμος

  • Τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, συντηρώντας την ένταση στην περιοχή. Οι τρεις έπεσαν στην ιαπωνική ΑΟΖ, αφού διήνυσαν απόσταση σχεδόν 1.000χλμ. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μίλησε για «νέο επίπεδο απειλής».
  • Την ώρα που τα σενάρια που θέλουν στελέχη των Ρεπουμπλικάνων να σκοπεύουν να προτείνουν τον Αλέν Ζιπέ για τη θέση του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές -στη θέση του Φρανσουά Φιγιόν-, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Φιγιόν χάνει έδαφος, ενώ ο Ζιπέ θα περνούσε στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Αλέν Ζιπέ ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας.
  • Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, την οποία κατηγόρησε ότι «παρακολουθούσε τα τηλέφωνά» του πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να ξεκινήσει έρευνα για τις κατηγορίες. Εκπρόσωπος του Ομπάμα είπε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν ζήτησε την παρακολούθηση του Πύργου Τραμπ, ενώ την Κυριακή, ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) πήγε ένα βήμα παραπέρα αρνούμενος τις κατηγορίες του νέου προέδρου.
  • «Μην παραδώσετε ποτέ τα όπλα»: Με αυτή τη φράση ο Φρανσουά Φιγιόν υποψήφιος της Δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, κάλεσε χιλιάδες υποστηρικτές του στο Παρίσι να συνεχίσουν να τον στηρίζουν, απαντώντας έτσι εμμέσως στις εκκλήσεις μέσα στο πολιτικό του στρατόπεδο να αποχωρήσει στην σκιά των χαμηλών ποσοστών του εξαιτίας του «σκανδάλου Πενελόπ». Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής των Ρεπουμπλικανών τη Δευτέρα το απόγευμα, προκειμένου να γίνει «εκτίμηση της κατάστασης», ενώ σύμφωνα με διαρροές υψηλόβαθμα στελέχη της Δεξιάς σκοπεύουν να προτείνουν τον Ζιπέ ως εναλλακτική πρόταση.
  • Συνάντηση κορυφής φιλοξενεί τη Δευτέρα στις Βερσαλλίες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με προσκεκλημένους την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι.

Οικονομία

  • Λιγότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με το χάσμα να παραμένει στο μέτωπο των εργασιακών. Ως προς τα δημοσιονομικά ενδέχεται να υπάρξει νέα συνάντηση με τους θεσμούς το απόγευμα της Δευτέρας.
  • Το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως για κάθε ένα ευρώ επιβάρυνση από νέα μέτρα θα υπάρχει ελάφρυνση ενός ευρώ με αντισταθμιστικά μέτρα δεν αλλάζει κάτι άμεσα στην πραγματική οικονομία, σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Σημειώνει πως η μείωση της υπερφορολόγησης θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι το 2019, όπως σχεδιάζεται με τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλιώς θα είναι «δώρο-άδωρο».
  • Με τίτλο «Η Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας », το Bloomberg υποστηρίζει ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της εμφανίζονται έτοιμοι να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέπει στη χώρα να λάβει βοήθεια και να αποπληρώσει τα χρέη της τον Ιούλιο.
  • «Τόσο κοντά, τόσο μακριά». Με τις λέξεις αυτές περιγράφει στέλεχος της Κομισιόν το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της πολύπαθης δεύτερης αξιολόγησης. Το Βήμα της Κυριακής αναλύει τα σημεία που οι δύο πλευρές συμφωνούν και εκεί που διαφωνούν.
  • «Η Γερμανία απομακρύνεται όπως φαίνεται από την σκληρή γραμμή της προκειμένου να κλείσει το συντομότερο η διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, το Βερολίνο είναι ανοικτό  σε νέες παραχωρήσεις» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Αθλητισμός

  • Η Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη σταμάτησε τη Γιουβέντους από το διαδοχικό σερί νικών που είχε φτάσει τις επτά. Η ομάδα του Ούντινε πήρε το 1-1 από την Γηραιά Κυρία, την ώρα που η Ίντερ σταμάτησε στο 5-1 απέναντι στην Κάλιαρι. Σε πορεία εξόδου στο Europa League παραμένει η Αταλάντα, μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τη Φιορεντίνα στο Μπέργκαμο, για την 27η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Αντίθετα, οι «βιόλα» φαίνεται να αποχαιρετούν τις ελπίδες τους για μία θέση στην Ευρώπη, αφού βρίσκονται οκτώ βαθμούς πίσω από την πρώτη εξάδα.
  • Με σκόρερ τον Έκνταλ στο 77ο λεπτό, το Αμβούργο δυσαρέστησε τη Χέρτα Βερολίνου, 1-0, πήρε το «τρίποντο» και μαζί βαθμολογική ανάσα, αφού έπιασε τη Βόλφσμπουργκ στην 15η θέση σε 23 αγωνιστικές στην Bundesliga. Με τους νικητές αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Νίκη με 2-1 στη Φρανκφούρτη πανηγύρισε η Φράιμπουργκ επί της Αϊντραχτ.
  • Ο Χάρι Κέιν συνεχίζει να... πυροβολεί και κρατάει την Τότεναμ στη δεύτερη θέση της Premier League. Με δύο γκολ του διεθνή επιθετικού, που έφτασε τα 19 στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα, οι «σπερς» επικράτησαν στο Λονδίνο 3-2 της Εβερτον, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, και μείωσαν σε επτά βαθμούς τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Τσέλσι, η οποία παίζει αύριο με τη Γουέστ Χαμ. Χωρίς διάθεση να υποτιμήσει την ουραγό Σάντερλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας και βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τη δεύτερη Τότεναμ μετά από 27 αγωνιστικές στην Premier League.
  • Καθοριστικό βήμα παραμονής στην Primera Division έκανε η Λα Κορούνια, επικρατώντας στο «Μολινόν» 1-0 της Σπόρτινγκ Χιχόν, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Η Ντεπορτίβο με τη νίκη αυτή αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού (και έξι από τη σημερινή αντίπαλό της) και, αν νικήσει την Τετάρτη στο «Ριαθόρ» τη Μπέτις σε εξ αναβολής αγώνα, θα έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» την παραμονή της. Κανένα πρόβλημα απέναντι στην ουραγό και «καταδικασμένη» Οσασούνα δε συνάντησε η Λας Πάλμας (5-2). Στο πιο σπουδαίο ματς του σημερινού προγράμματος, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 της Βαλένθια.
  • Στην τρίτη σερί ήττα του στο πρωτάθλημα (με Πανιώνιο και ΑΕΚ οι προηγούμενες) υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ. Με τέρματα των Σάκχοφ (53΄) και Πρίγιοβιτς (60΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε με 2-0 των «ερυθρόλευκων» στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου