Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Ο Σέσιονς ζήτησε παραίτηση από 46 ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της κυβέρνησης Ομπάμα
Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2017

O κ. Τζεφ Σέσιονς. AP Photo/Susan Walsh.
Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ζήτησε από τους 46 εναπομείναντες επικεφαλής ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να παραιτηθούν «προκειμένου να διασφαλιστεί μια ομοιογενής μετάβαση», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.
Η εφημερίδα New York Times ανέφερε σε άρθρο της ότι μεταξύ των εισαγγελέων αυτών είναι και ο εισαγγελέας του Μανχάταν Πριτ Μπαράρα, ο οποίος αναμενόταν ότι θα διατηρήσει τη θέση του, καθώς είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την ορκωμοσία του και τότε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του είχε ζητήσει να παραμείνει.
Το γραφείο του Μπαράρα χειρίζεται μερικές από τις πιο κρίσιμες υποθέσεις που περνούν από το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ορίζονται από τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν είναι σπάνιο να αντικαθιστούνται από την εκάστοτε νέα κυβέρνηση. Παρόλα αυτά έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τραμπ έλαβε αυτή την απόφαση τόσο ξαφνικά, αλλά ο αριθμός των εισαγγελέων που αφορά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου