Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 3/3/2017

Το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ της Ελλάδας πρόκειται πολύ σύντομα να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναζητήσει ένα άγνωστο ποσό «χρηματοπιστωτικής βοήθειας» από την Παγκόσμια Τράπεζα,
  • Τις αρνητικές επιπτώσεις των ατελειών του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παυλόπουλος κατά την έναρξη του Οικονομικού «Forum των Δελφών».
  • Ο «Γέρων Παστίτσιος», η διαδικτυακή σατυρική περσόνα, δεν έχει πλέον αξιόποινο, σύμφωνα με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να δικαστεί ο δημιουργός του, Φίλιππος Λοΐζος.
  • «Εγώ κατάλαβα τον ρατσισμό το 2010 από αυτούς που μας χτύπαγαν και μας λέγανε "σκουπίδια" και πως αυτοί ήταν καλύτεροι. Μετά το 2011 ήρθαν και τα μαχαίρια και έμαθα τον φασισμό». Δεκάδες περιστατικά επιθέσεων μελών της Χρυσής Αυγής κατά ομοεθνών του, περιέγραψε στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ.
  • Εξώδικο, με αφορμή χαρακτηρισμούς του, σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, επιδόθηκε σήμερα, Πέμπτη, στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαββίδης αξιώνει από τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει «τον άστοχο και μειωτικό για το πρόσωπό μου χαρακτηρισμό του 'λαγού'».
  • Την Ελλάδα επέλεξε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζενέβ ως πρώτη και προφανώς τελευταία επίσκεψή του στο εξωτερικό, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

Κόσμος

  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι αυτοεξαιρείται από οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.
  • Η πόλη Γκάγκεναου στη νοτιοδυτική Γερμανία ανακάλεσε την Πέμπτη την άδεια για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να εκφωνήσει λόγο και ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, με την αιτιολογία πως ο χώρος που είχε προβλεφθεί για την εκδήλωση ήταν πολύ μικρός για το πλήθος που αναμενόταν να συγκεντρωθεί. Τον γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα κάλεσε η τουρκική κυβέρνηση για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση.
  • Αντιμέτωπος με φωνές που τον καλούν να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης είναι ο Τζεφ Σέσιονς, εν μέσω κατηγοριών ότι «είπε ψέματα ενώ είχε ορκιστεί», αφότου αποκαλύφθηκε ότι είχε συνομιλήσει (ως γερουσιαστής) με τον Ρώσο πρεσβευτή, πράγμα που δεν αποκάλυψε όταν ρωτήθηκε από τη Γερουσία στη διάρκεια της ακρόασής του. Οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν για ψευδορκία, ενώ και στελέχη των Ρεπουμπλικάνων δεν είναι αρνητικοί στο να αυτοεξαιρεθεί ο Σέσιονς από την έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ. Πλήρη στήριξη από τον Τραμπ.
  • Η γαλλική αστυνομία προχώρησε το πρωί της Πέμπτης σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας Φιγιόν στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.
  • Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει εντός και εκτός ΠΓΔΜ η άρνηση του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβανώφ, να αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στο κόμμα SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, αν και έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία στην Βουλή από κοινού με τα αλβανικά κόμματα. Η Μογκερίνι στα Σκόπια. Η Μόσχα κατηγορεί ΕΕ και ΝΑΤΟ ότι προωθούν «αλβανική πλατφόρμα»

Οικονομία

  • Το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ της Ελλάδας πρόκειται πολύ σύντομα να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναζητήσει ένα άγνωστο ποσό «χρηματοπιστωτικής βοήθειας» από την Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με το Politico.
  • Οι προτάσεις του υπουργείου Ενέργειας και της ΔΕΗ για την απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος τέθηκαν την Πέμπτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς από τον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.
  • Αν και, σε σχετικά μεγάλο βαθμό, τα ελληνικά νοικοκυριά ζουν σε δικό τους σπίτι και έχουν αυτοκίνητο, οι καταθέσεις τους είναι κατά κανόνα πολύ χαμηλές, και συναντούν μεγάλες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, αναφέρει ο ΣΕΒ. Παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της τακτικής έρευνας της ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση και την κατανάλωση των νοικοκυριών, επισημαίνει ότι η πολιτική ανακατονομής των εισοδημάτων το μόνο που κάνει είναι να διαιωνίζει τη φτώχεια. Η ακτινογραφία και τα χρέη του νοικοκυριού.
  • Τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, αλλά και ότι ο ισχυρός πυρήνας των δανειστών θα υποχωρήσει προς ένα ρεαλιστικότερο πρωτογενές πλεόνασμα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Attica Bank, Π.Ρουμελιώτης, απευθυνόμενος σε κοινό Βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών. «Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει καταφέρει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% πάνω από δύο χρόνια, αυτά τα λέει και το ΔΝΤ», τόνισε. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αργά ή γρήγορα θα γίνει απομείωση του χρέους» της Ελλάδας.
  • Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, με τον γάλλο ομόλογό του Μ.Σαπέν στο υπουργείο, ενώ οι εντατικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Μ.Σαπέν έχει στηρίξει αρκετές φορές την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό χωρίς την απαίτηση παράλογων μέτρων από την Αθήνα.

Αθλητισμός

  • Νίκη-πρόκριση με την υπογραφή του Κώστα Φορτούνη ήταν αυτή για τον Ολυμπιακό μέσα στο Περιστέρι, στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 0-0 και οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν από τον Ατρόμητο με γκολ του Ντάουντα στο 46'. Όμως όταν μπήκε ο διεθνής μεσοεπιθετικός γύρισε το ματς με ασίστ στον Ρομαό (63') και με γκολ δικό του (71') κι έτσι με το 2-1 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στο 83' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Ντα Κόστα.
  • Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο Περιστέρι και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας του Ατρόμητου (Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2). Η Ξάνθη προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. Οι Ακρίτες επικράτησαν με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-1), αλλά ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση, αφού είχε νικήσει με 2-1 στα Πηγάδια στο πρώτο ματς.
  • Ολοκληρώθηκε η τρίωρης διάρκειας επέμβαση στο χέρι του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο αμυντικός της ΑΕΚ χειρουργήθηκε στο ιατρικό κέντρο από τον Παντελή Νικολάου μαζί με τον Αλκη Καλλιακμάνη. Την Παρασκευή θα πάρει εξιτήριο, σε δέκα ημέρες κόβει τα ράμματα και σε έξι εβδομάδες θα ελεγχθεί πόσο καλά έχει γίνει η πόρωση του κατάγματος. Η επιστροφή του υπολογίζεται στους δυο μήνες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η κανονική σεζόν τελειώνει εδώ για τον Ουκρανό που ίσως προλάβει να επανέλθει σε κάποια ματς των πλέι οφ.
  • Ο ΠΑΟΚ είναι η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μια πρόκριση, ωστόσο, που ήρθε με πολλά χτυποκάρδια για τον «Δικέφαλο», ο οποίος ηττήθηκε στη ρεβάνς της Τούμπας από την Ξάνθη 0-1, με γκολ του Γιουνές στο 64΄, αλλά πέρασε στους «τέσσερις» χάρις στη νίκη με 2-1 στα Πηγάδια. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Σολτάνι και η Ξάνθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες.
  • Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προέβη ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος, στη συνεδρίαση της ΠΔΕ. Όπως ενημέρωσε τα μέλη της ο κ. Δρόσος, το πόρισμα του ελέγχου ασφαλείας που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις και τα εταιρικά αυτοκίνητα της Ομοσπονδίας αποκάλυψε σύστημα παρακολούθησης στο γραφείο του, καθώς και δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στο χώρο του προσωπικού και των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Η ΠΔΕ θα καταθέσει μήνυση, ενώ η Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου