Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2017

  • Συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την προσεχή Δευτέρα, στον απόηχο διαρροών του πρώτου για «τσάμπα μάγκες στο κόμμα που δηλώνουν εκ τους ασφαλούς ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση».
  • «Ένα σκληρό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και στο δηλητήριο του ρατσισμού» πρέπει να είναι η απάντηση στην αναβίωση τέτοιων φαινομένων, τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τα 74 χρόνια από την ημέρα της αναχώρησης του πρώτου συρμού που μετέφερε Εβραίους, θύματα του ναζισμού, από τον παλιό σταθμό της Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο Αουσβιτς - Μπίργκεναου.
  • Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» επιτέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ, στη συμβουλή των οδών Δυρραχίου και Κηφισού στα Σεπόλια, και προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο. Έσπασαν τζαμαρίες, πέταξαν μπογιές στο κτίριο, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε ένα αυτοκίνητο.
  • Μια μαύρη Mercedes κινείται με ταχύτητα γύρω στα 160 χιλιόμετρα. Η μαύρη Porsche προσπερνάει από αριστερά και αμέσως μετά φαίνεται να αστοχεί το πίσω δεξιά λάστιχο, να κάνει μικρό ελιγμό προς τα αριστερά και ακολούθως να χάνεται ο έλεγχος. Αυτό δείχνει δεύτερο βίντεο που δείχνει το σημείο της Εθνικής πριν από το πάρκινγκ και έχουν στην κατοχή τους οι αρχές.
  • Ένταση επικράτησε στην πορεία που πραγματοποιούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου. Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην συγκέντρωση που προγραμματίζουν το απόγευμα εθνικιστικές οργανώσεις, μέλη των οποίων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση.

Κόσμος

  • Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα της Κυριακής στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την «αστυνομική βία», λίγες εβδομάδες μετά την «υπόθεση Τεό» που πυροδότησε ταραχές στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Μικρής έκτασης επεισόδια με ομάδα κουκουλοφόρων να ρίχνει μολότοφ στους αστυνομικούς και εκείνοι να απαντούν με δακρυγόνα.
  • Στο «κόκκινο» η ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ να γνωστοποιεί ότι μετέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ξεπέρασε τα όρια» με τις κατηγορίες περί «ναζιστικών πρακτικών» σε βάρος της Άνγκελα Μέρκελ. «Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι» τονίζει ο Γκάμπριελ. Την ίδια στιγμή ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε απολυταρχικό κράτος, ενώ η αντιπρόεδρος της CDU διερωτάται εάν «ο κ. Ερντογάν έχει ακόμη τα λογικά του» και ζητά «αποφασιστική» αντίδραση.
  • Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, προσπάθησε την Κυριακή να δώσει νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον των κύριων αντιπάλων του και παρουσιάζοντας «το όραμά του για τη Δημοκρατία στη Γαλλία» απέναντι στη δεξιά και την ακροδεξιά. Ο δημοσκοπήσεις αφήνουν Μπενουά Αμόν εκτός του δεύτερου γύρο των εκλογών.
  • Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών του καθεστώτος Άσαντ και δυνάμεων ανταρτών και τζιχαντιστών ξέσπασαν στα ανατολικά περίχωρα της Δαμασκού. Βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες έπληξαν την καρδιά της συριακής πρωτεύουσας σε αιφνιδιαστική επίθεση των ανταρτών. Ανατίναξαν δύο παγιδευμένα οχήματα στη συνοικία Τζόμπαρ πριν επιχειρήσουν να σπάσουν τις κυβερνητικές γραμμές άμυνας. Ο στρατός απάντησε με αεροπορικές επιδρομές.
  • «Βράζοντας» για τη μαζική διαδήλωση Κούρδων στη Φρανκφούρτη σε αντιδιαστολή με την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων παρουσία υπουργών του στο γερμανικό έδαφος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει νέα προσωπική επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνοντας τα περί «ναζιστικών πρακτικών», αλλά και τις κατηγορίες ότι είναι «πράκτορας της τρομοκρατίας» ο κρατούμενος ανταποκριτής της Die Welt. «Η μασκαράτα τελείωσε» είπε κατηγορώντας την Ευρώπη ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Οικονομία

  • Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε την Κυριακή ότι η Γερμανία τάσσεται σθεναρά υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και των ανοιχτών αγορών, σε μια περίοδο που οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον προστατευτισμό.
  • Μία γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι μάλλον δύσκολη, εκτιμά ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και προσθέτει πως δεν πιστεύει πως οι Θεσμοί θα την ολοκληρώσουν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα, τον Απρίλιο.
  • Πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις 14.00 η πρώτη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας εστιάζει στην προσέλκυση επενδύσεων σε δυναμικές και καινοτόμες επιχειρήσεις, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα νέο τεχνολογικά αναβαθμισμένο και εξωστρεφές αναπτυξιακό πρότυπο που να αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του εγχώριου παραγωγικού ιστού και του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού» σημειώνει.
  • Μετά τη δυναμική που έχει αναπτύξει το πρόγραμμα Greek Golden Visa, δηλαδή η χορήγηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε ξένους που αγοράζουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ, εξετάζεται η επέκταση του προγράμματος και στην αγορά ομολόγων. Ήδη, έχουν χορηγηθεί άδειες διαμονής σε 1.573 επενδυτές σε ακίνητα, κυρίως Κινέζους και Ρώσους.

Αθλητισμός

  • Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ελληνικό clasico, καθώς με το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15΄ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League.
  • Με γκολ του Πάτρικ Μπεργκ στο 15', ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε στο 94' από τον Πέλκα, απέναντι στον Πανιώνιο που έπαιζε για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες (ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0). Στην Τρίπολη ο Αστέρας γλίτωσε την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα (Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1), ενώ στα Πηγάδια, η Ξάνθη αναδείχθηκε επίσης ισόπαλη με τον Λεβαδειακό (Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-2).
  • Επιστροφή στις νίκες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επιβλήθηκε στο «Ριβερσάιντ» της παραπαίουσας (παρά την απομάκρυνση του Αϊτόρ Καράνκα) Μίντλεσμπρο και «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση της Premier League, ξεπερνώντας την Αρσεναλ. Ασταμάτητη συνεχίζει η Γιουβέντους την προέλαση προς την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου σκουντέτο. Ενα γκολ του Κουαντράντο, μόλις στο 7ο λεπτό, αποδείχθηκε αρκετό για τους «μπιανκονέρι» προκειμένου να επικρατήσουν 1-0 της Σαμπντόρια στη Γένοβα και να επαναφέρουν τη διαφορά τους στο +10 από τη Νάπολι, που νωρίτερα επικράτησε 3-2 στο Εμπολι. Από έναν πολύτιμο βαθμό πήραν Λεγανές και Μάλαγα, που έμειναν στο 0-0 για την 28η αγωνιστική της πριμέρα ντιβιζιόν. Χάρη σε γκολ του Κολάσινατς στο 50ο λεπτό, η Σάλκε επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της Μάιντς.
  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε για την ιστορία του και με κορυφαίο τον Πασχαλάκη απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν με τον Ζάιρο στο 27΄, αλλά στο 70΄ ο Μανιάς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
  • «Χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού απέσπασε στη Ξάνθη ο Λεβαδειακός (2-2) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Ο Γιουνές με πέναλτι στο 5΄ άνοιξε το σκορ, στο 28΄ ο Βασιλείου ισοφάρισε, αλλά δύο λεπτά μετά ο Λάζιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ακρίτες. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 47΄ ο Τόνι Σίλβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου