Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 2 Μαρτίου, 2017

  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Την κινητοποίηση στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.
  • Με τις κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στο βαθμό του αντιστρατήγου, αντιπτεράρχου, αντιναυάρχου, υποπτεράρχου και υποναυάρχου, ξεκίνησαν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Διαρκές είναι το αίτημα για εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1. Η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο και δεσμεύει τις επόμενες γενιές, υποστήριξε ενώ ανέφερε πως είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ έξω από το Χίλτον, όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στο χώρο γύρω από το Χίλτον είχαν παραταχθεί κλούβες της αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ.
  • Μόνο οι οδηγοί των μοτοσικλετών που κινούνται μεταξύ των διακεκομμένων διαχωριστικών λωρίδων κυκλοφορίας, ευθύνονται για πιθανό τροχαίο ατύχημα και όχι τα αυτοκίνητα που κινούνται στον χώρο των λωρίδων κυκλοφορίας, έκρινε ο Άρειος Πάγος και απέρριψε αγωγή γυναίκας οδηγού μηχανής, που σφηνώθηκε μεταξύ ΙΧ αυτοκινήτου και νταλίκας 18,5 μέτρων.

Κόσμος

  • Αντιμέτωπη με «φωνές» που την καλούν να απαγορεύσει την είσοδο στη Γερμανία στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο κρατείται ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt είναι η Άνγκελα Μέρκελ, ακόμα και από τις τάξεις του κυβερνητικού συνασπισμού της. Η ίδια χαρακτηρίζει «πικρή» και  «απογοητευτική» την υπόθεση, ωστόσο όπως εκτιμά η Deutsche Welle οι δυνατότητες του Βερολίνου να αντιδράσει είναι περιορισμένες.
  • Σημαντική ήττα υπέστη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Βουλή των Λόρδων, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, ζητώντας να προστατευθούν οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στην ΕΕ. Τώρα το ζήτημα των τροπολογιών θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου θεωρείται δύσκολο να ψηφιστεί. Την απογοήτευσή της εξέφρασε η κυβέρνηση.
  • Αποδυναμώνεται ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, έπειτα από την απόφαση της κεντροδεξιάς Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξάρτητων (UDI) να αποσύρει τη στήριξή της από το πρόσωπό του. Ο Φιγιόν, ο οποίος αρνείται να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, παραμένει υποψήφιος μόνο της δεξιάς των Ρεπουμπλικάνων (LR).
  • Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στα Σκόπια εισέρχεται σε νέα φάση.
  • Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπεραμύνθηκε του δικαστικού συστήματος της Γαλλίας έναντι των ισχυρισμών για προκατάληψη που διατύπωσε ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, η προεδρική εκστρατεία του οποίου έχει πληγεί από τη διερεύνηση του Penelope Gate.

Οικονομία

  • Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο δείκτης Dow Jones έκλεισε πάνω από τις 21.000 μονάδες στην σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Νέα ρεκόρ κατέγραψαν επίσης οι δείκτες Nasdaq και Standard and Poor's 500.
  • Ελλάδα και Θεσμοί βρίσκονται κοντά σε λύση αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση δηλώνει στην εκπομπή Conflict Zone της Deutsche Welle ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών.
  • Μια πρώτη συζήτηση επί των ελληνικών προτάσεων για τα μέτρα-αντίμετρα που θα νομοθετηθούν, υπήρξε κατά τη νέα συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.
  • Στα 63 δισ. ευρώ υποχώρησε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Ιανουάριο, από 66,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016. Η χρηματοδότηση των τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA), μειώθηκε στα 42,8 δισ. ευρώ από 43,7 δισ. ευρώ.
  • Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν έξι ετών αυξήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Markit, η οποία έδειξε επίσης ότι το ασθενέστερο ευρώ ενίσχυσε τη ζήτηση για εξαγωγές.

Αθλητισμός

  • Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπαρτσελόνα απέναντι στην αδύναμη Χιχόν, την οποία συνέτριψε 6-1 στο «Καμπ Νου» για την 25η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Πήρε μπροστά για τα καλά η Γκλάντμπαχ, που μετά τις τελευταίες επιτυχίες στην Bundesliga και την επική πρόκριση εις βάρος της Φιορεντίνα στο Europa League, βρέθηκε απόψε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, καθώς νίκησε το Αμβούργο, μέσα στην έδρα του, με 2-1. Αν και βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 76΄ στην έδρα της Μπαστιά, η Ναντ κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» με δύο γκολ στα τελευταία 13 λεπτά και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) σε εξ εναβολής αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής.
  • Με μία άκρως ειρωνική ανακοίνωση, τοποθετήθηκε η διοίκηση του Πλατανιά στη διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου στον προημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.
  • Ακριβό ήταν το τίμημα της πρόκρισης για την ΑΕΚ, που χάνει για αρκετά μεγάλο διάστημα τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός υπέστη κάταγμα κερκίδας στο 2ο λεπτό του αγώνα με τον Πλατανιά, παρέμεινε στο Ιατρικό Κέντρο και την Πέμπτη οι θεράποντες ιατροί θα αποφασίσουν για την... τύχη του. Αν χρειαστεί εγχείρηση τότε εξυπακούεται πως το διάστημα απουσίας του παρατείνεται ακόμα περαιτέρω.
  • Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το  1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Η ΑΕΚ προκρίθηκε στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 3-0 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς του 0-0 του α΄ αγώνα.
  • Στις 27 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη που αφορά στην μήνυση του Γάλλου πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά διέκοψε την Τρίτη, καθώς δεν προσήλθαν ουσιώδεις μάρτυρες παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου