Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2017

  • Κλειστό για τα οχήματα θα είναι την Κυριακή το κέντρο της Αθήνας, λόγω του 6ου ημιμαραθώνιου δρόμου Αθηνών και άλλων αγώνων δρόμου. Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο διάστημα από 7:00 έως 13:30.
  • Nεκρός σε παραλία της Ίου βρέθηκε ο Θεοδόσης, μια πολύ αγαπημένη αρσενική φώκια, η οποία είχε γίνει η μασκότ του νησιού. Η φώκια βρέθηκε ξαπλωμένη στην παραλία της Αγίας Θεοδότης, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. Eίχε δεχθεί πυροβολισμό.
  • Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί προληπτική εκκένωση του χώρου. Λίγο αργότερα, ο συναγερμός έληξε, καθώς δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.
  • Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών -που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής- αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση «Food Expo 2017».
  • Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τη γερμανική κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Bild. Δεν διαψεύδει το Βερολίνο.

Κόσμος

  • Ένας 39χρονος με ιδιαίτερα βαρύ ποινικό μητρώο ήταν ο δράστης της απόπειρας επίθεσης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού. Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι ο δράστης είχε μαζί του μια κάνουλα με βενζίνη και φώναξε ότι ήταν έτοιμος «να πεθάνει για τον Αλλάχ».
  • Ξεκάθαρο μήνυμα στην πρωθυπουργό της Βρετανίας έστειλε από το συνέδριο του SNP η επικεφαλής της σκωτικής κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζεον: «Η Σκωτία θα αποφασίσει για τη Σκωτία» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα το τοπικό Κοινοβούλιο θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημοψήφισμα.
  • Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε κατοικία στη γειτονιά του Σεν Ζιλ των Βρυξελλών. Επτά άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένα σοβαρά, ενώ άλλα 12 άτομα κλήθηκαν να εκκενώσουν το κτίριο. Διαρροή αερίου δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις.
  • Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη διεύρυνση των εξουσιών του. Καθώς η υπογραφή του είναι απαραίτητη προκειμένου να επικυρωθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, πρόσθεσε ότι θα εγκρίνει το κείμενο «χωρίς να διστάσει».
  • Το οριστικό τέλος του ένοπλου αγώνα ανακοίνωσε η βασκική οργάνωση ΕΤΑ. Όπως έγινε γνωστό στις 8 Απριλίου θα παραδώσει και όλα τα υπόλοιπα όπλα -ενώπιον μάλιστα διεθνούς επιτροπής- ενώ θα γνωστοποιήσει στις Αρχές πού βρίσκονται τυχόν γιάφκες της.

Οικονομία

  • Υψηλότερους φόρους έως 580 ευρώ το χρόνο φέρνει η μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 με 7.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου. Σε αυτό καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, κυβέρνηση και δανειστές.
  • Υπό την πίεση των ΗΠΑ, οι αναφορές στην καταδίκη του προστατευτισμού και στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αποσύρθηκαν από το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20.
  • Ποιο το μέλλον του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup μετά τη συντριβή του κόμματός του στις ολλανδικές εκλογές; Μετά την ανακούφιση από την επανεκλογή του νυν πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, αυτό είναι το ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί τις Βρυξέλλες ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας.
  • Πολιτική λύση στα ζητήματα, για τα οποία δεν μπορεί να βρεθεί διέξοδος στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια θα επιδιώξει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου. Μειωμένες οι προσδοκίες για ουσιαστικό αποτέλεσμα τη Δευτέρα, αμφιβολίες και για ολοκλήρωση στο Eurogroup της 7ης Απριλίου. Επόμενο ορόσημο τίθεται το Eurogroup της 22ας Μαΐου, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εκλογές στη Γαλλία.
  • Έξι και πλέον ώρες διήρκεσε την Παρασκευή η τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των Θεσμών στο υπουργείο Οικονομικών. Μείζονα «αγκάθια» παραμένουν το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα ενεργειακά ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ έκλεισαν το υπερταμείο, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Αθλητισμός

  • Οκτώ ημέρες μετά την ήττα από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, η Μίλαν επέστρεψε στα «τρίποντα» έστω και με το «φτωχό» 1-0 επί της Τζένοα στο «Μεάτσα». Το παιχνίδι κρίθηκε με το γκολ του Χιλιανού μέσου, Ματίας Φερνάντες στο 33ο λεπτό. Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, με τέσσερα γκολ και αρκετές ακόμη φάσεις εκατέρωθεν, Τορίνο και Ιντερ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 29ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.
  • Νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη του τίτλου πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπιλμπάο. Οι «μερένγκες» επικράτησαν 2-1 της Αθλέτικ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, και ξέφυγαν πεντε βαθμούς από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα. Αφού άντεξε στην αρχική πίεση των Βάσκων, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν άνοιξε το σκορ με τον Μπενζεμά στο 24΄, κι ενώ νωρίτερα (μάλλον ορθώς) ακυρώθηκε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο ως οφσάιντ.
  • Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο Κώστας Σταφυλίδης έχει πολύ καλό αριστερό πόδι, με το οποίο μπορεί να πετύχει ωραία γκολ. Σήμερα ο διεθνής Έλληνας αμυντικός απέδειξε ότι μπορεί να σκοράρει και με άλλους τρόπους, καθώς βρήκε στόχο με κεφαλιά στο 1-1 της Αουγκσμπουργκ με τη Φράιμπουργκ, για την 25η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του Σταφυλίδη στη φετινή Bundesliga.
  • Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και με όλους τους παίκτες του «ετοιμοπόλεμους», θα υποδεχθεί αύριο ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 25η αγωνιστική της Super League.
  • Με ένα γκολ του Γκάρι Κέιχιλ στο 87΄, η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα από το «Μπριτάνια» (2-1 τη Στόουκ Σίτι) και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «μπλε» προηγήθηκαν νωρίς με απευθείας φάουλ του Γουίλιαν, ισοφαρίστηκαν από πέναλτι του Γουόλτερς, αλλά στο β΄ ημίχρονο πίεσαν και δικαιώθηκαν λίγο πριν το φινάλε. Πλέον, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε αύξησε σε 13 βαθμούς τη διαφορά που τη χωρίζει από τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι (που έχουν από ένα ματς λιγότερο) και συνεχίζει να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου