Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2017

Για πρώτη φορά συναντήθηκαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο. Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου και της Γερμανίδας καγκελαρίου ανέδειξε τις διαφορές των.
  • Κλειστό για τα οχήματα θα είναι την Κυριακή το κέντρο της Αθήνας, λόγω του 6ου ημιμαραθώνιου δρόμου Αθηνών και άλλων αγώνων δρόμου.
  • Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων, όταν νεαροί που βγήκαν από το Πολυτεχνείο επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή.
  • Στήριξη στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων οικογενειών στη Θράκη και Βόρειο Αιγαίο που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας προσέφερε και το Μάρτιο ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής.
  • Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει τουρκικές δηλώσεις για αθέτηση της συμφωνίας στο προσφυγικό. Η Γερμανία θα επαναπροωθεί μόνον πρόσφυγες που θα έρχονται από την Ελλάδα από τώρα και στο εξής.
  • Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου έκανε σήμερα, με αφορμή την παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, δήλωση τονίζοντας ότι «όλες οι συμβάσεις του Υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη – ή υποψία ένδειξης – παράνομων ή παράτυπων ενεργειών».

Κόσμος

  • Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν δύο μικρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν ενώ πετούσαν πάνω από εμπορικό κέντρο στα περίχωρα του Μόντρεαλ. Θεωρείται θαύμα δεν υπήρξαν και άλλα θύματα, κάθως το περιστατικό σημειώθηκε μεσημέρι και ενώ το εμπορικό κέντρο, ένα από τα μεγαλύτερα στην περιφέρεια του Κεμπέκ, ήταν κατάμεστο από κόσμο.
  • Εμμένει ο Τραμπ στους ισχυρισμούς περί «κοριών» από τον Μπαράκ Ομπάμα, παρά το «άδειασμα» από την αρμόδια, διακομματική επιτροπή της Γερουσίας και τις υπηρεσίες πληροφοριών, λέγοντας στην Άνγκελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο: «Τουλάχιστον έχουμε κάτι κοινό»... Καμία αντίδραση εκ μέρους της Γερμανίδας καγκελαρίου που αποδείχθηκε «τέρας υπομονής» στην «επίσημη πρώτη» με Τραμπ, ο οποίος και απέφυγε να της σφίξει το χέρι μπροστά στις κάμερες...
  • Σε παραίτηση οδηγήθηκε τελικά η επικεφαλής επιτροπής του ΟΗΕ μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της με την οποία κατηγορούσε το Ισραήλ ότι επιβάλλει «καθεστώς απαρτχάιντ» στους Παλαιστίνιους.
  • Φορητός υπολογιστής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εκλάπη από το αυτοκίνητο πράκτορα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Το δίκτυο ABC μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών, ότι το λάπτοπ περιείχε σχέδια των ορόφων του ουρανοξύστη Τραμπ και στοιχεία σχετικά με την ποινική έρευνα για τη χρήση ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον.
  • Χιλιάδες μετανάστες από την Ασία καταφθάνουν στην Πορτογαλία για να συνδράμουν ως φθηνά εργατικά χέρια την αγροτική παραγωγή. Συχνά προωθούνται από διακινητές και ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Οικονομία

  • Έξι και πλέον ώρες διήρκεσε την Παρασκευή η τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των Θεσμών στο υπουργείο Οικονομικών. Μείζονα «αγκάθια» παραμένουν το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα ενεργειακά ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ έκλεισαν το υπερταμείο, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
  • Σε αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. Η αναβάθμιση φέρνει την Κύπρο μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική κατηγορία, στην κλίμακα της S&P.
  • Οι προτεραιότητες για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, αφορούν τη συνέχιση της ενίσχυσης των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, τη μείωση των ρυθμίσεων στις βιομηχανίες δικτύων, τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και δικαιοσύνης του φορολογικού συστήματος και τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος. Μιλά για επιβράδυνση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων και κρούει καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση της ανεργίας και των ανισοτήτων.
  • Την ικανοποίηση του για την επιτάχυνση των διαδικασιών στο τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, εκφράζει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, με αφορμή την μονογραφή, σήμερα, της σύμβασης μίσθωσης για την «Περιοχή 2» στο Ιόνιο, δυτικά της Κέρκυρας. Η περιοχή παραχωρείται σε Κοινοπραξία των εταιριών Total, Edison και ΕΛΠΕ, ενώ θα ακολουθήσει ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κατάθεσή της στη Βουλή.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε την απόφασή της να επιβάλει πρόστιμο σε 11 αεροπορικές εταιρίες που είχαν συστήσει καρτέλ στις εμπορευματικές αερομεταφορές καθορίζοντας το συνολικό ύψος του στα 776 εκατ. ευρώ. Το πιο βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στην Air France, 182 εκατ. ευρώ, και ακολουθεί ο ολλανδός εταίρος της, η KLM με 127 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Η επιθυμία που έχει η ομάδα για τη νίκη και όχι η ποιότητα μετράει στα ντέρμπι σύμφωνα με τον Βασίλη Βούζα. Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, o τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως και στο ματς με την Μπεσίκτας και τον αποκλεισμό της ομάδας του στο Europa League. Παράλληλα, άφησε μέσω των δηλώσεών του να εννοηθεί πως πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τον Καπίνο αντί του Λεάλι, κάτω από τα δοκάρια.
  • Την ευχή να αρχίσει και να τελειώσει το ντέρμπι χωρίς παρατράγουδα εξέφρασε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει τη νίκη, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ακόμη και σε αυτή την περίπτωση τα λάθη που έχουν γίνει στη διάρκεια της σεζόν δε... σβήνονται.
  • Ο Βαγγέλης Μάντζιος παραδέχθηκε, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γιάννη Μαρακάκη, ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2016 και συγκεκριμένα στον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού, στον οποίο ο Λεβαδειακός είχε ηττηθεί με 0-4.
  • Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει προσφέρει στην Ελλάδα τους περισσότερους βαθμούς, χάρη στην παρουσία του στα κύπελλα Ευρώπης τα τελευταία τρία χρόνια. Μαζί με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, είναι οι μοναδικές που συνεισφέρουν ουσιαστικά την τελευταία τριετία, αν προσθέσουμε και μια πολύ καλή πορεία του Αστέρα Τρίπολης που μάζεψε συνολικά 8,5 βαθμούς τη σεζόν 2014/15.
  • Κόντρα στην Αντερλεχτ θα βρεθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μεγάλο φαβορί πλέον του Europa League. Τα υπόλοιπα αμφίρροπα ζευγάρια των προημιτελικών της διοργάνωσης είναι: Aγιαξ-Σάλκε, Λιόν-Μπεσίκτας και Θέλτα-Γκενκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου