Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2017

  • Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη δήλωσαν ως αποστολέα αυτοί που έστειλαν το παγιδευμένο δέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με πιθανό παραλήπτη τον ίδιο τον γερμανό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  • Στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση επικεντρώθηκε η αντιπαράθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
  • Περίπου 300 αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν απόψε, στο κέντρο της Αθήνας, πορεία διαμαρτυρίας για την απόρριψη των αιτήσεων αδειών των φυλακισμένων για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά.
  • Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα πρωτίστως πολιτικό και έχει ανάγκη από ένα πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση μέσα από το μετασχηματισμό της σε μια δημοκρατική και κοινωνική καταρχήν ένωση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης στην εκδήλωση με θέμα 60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση (1957-2017)», που οργάνωσε το ΕΚΠΑ.
  • Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τετάρτη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Κόσμος

  • Νίκη του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και με διαφορά έναντι του λαϊκιστή Χέερτ Βίλντερς δίνουν τα exit poll της ολλανδικής κάλπης που άνοιξε τον κρίσιμο εκλογικό χορό του 2017 υπό τη σκιά του λαϊκισμού μετά το σοκ του Brexit, αλλά και την εκλογή Τραμπ. Το φιλελεύθερο κόμμα του Ρούτε αποσπά 31 σε σύνολο 150 εδρών, ενώ η ακροδεξιά του Βίλντερς μένει πίσω συγκεντρώνοντας ίδιο αριθμό εδρών με άλλα δύο κόμματα (19 έδρες). Μεγάλοι νικητές της εκλογικής νύχτας οι Πράσινοι τετραπλασιάζοντας σε 16 τις έδρες τους. Ιστορικό χαμηλό για το κόμμα του Ντάισελμπλουμ. Στο 81% η προσέλευση.
  • Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο περιείχε τελικά μείγμα εκρηκτικών. Σφραγίδα ελληνικού ταχυδρομείου στο δέμα.
  • Αλληλεγγύη προς την Ολλανδία και κριτική για την Τουρκία εξέφρασαν σήμερα κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
  • Αυξημένη προσέλευση των Ολλανδών στις κάλπες για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιούνται υπό το πρίσμα της αύξησης του λαϊκισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ήδη έχει ψηφίσει το 55% των εκλογέων και αναλυτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα αγγίξει το 80%. Η διαμάχη Τουρκίας - Ολλανδίας φαίνεται να ευνοεί τον νυν πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ωστόσο τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επιδόσεις του λαϊκιστή Βίλντερς και του κόμματός του. Ο ίδιος, πάντως, προειδοποιεί ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος «το τζίνι δεν μπορεί να μπει και πάλι στο μπουκάλι».
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου. Η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Η Μέρκελ έχει να επισκεφθεί τη Μόσχα από τον Μάιο του 2015, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση έχουν κλιμακωθεί εξαιτίας της ουκρανικής σύρραξης.

Οικονομία

  • Μια κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την οποία ο Έλληνας ομόλογός του, επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα σκοπεύει να ζητήσει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.
  • Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και την Τράπεζα της Ελλάδος της κυρίας Ντανιέλ Νουί, Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η κ. Νουί απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.
  • Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκιά της για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, κίνηση στην οποία συνέτειναν η σταθερή οικονομική ανάπτυξη, η αύξηση της απασχόλησης και η σιγουριά πως ο πληθωρισμός αυξάνεται και πλησιάζει το ποσοστό-στόχο της Fed.
  • Με τροποποίηση σχετικής ΚΥΑ εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου πραγματοποιείται περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των σημείων υδροληψίας από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, ενώ η εποπτεία των αντλούμενων ποσοτήτων ύδατος γίνεται μέσα από το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).
  • Στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε δύο θαλάσσια οικόπεδα στο Μαυροβούνιο προχώρησε η Energean Oil & Gas, έπειτα από την έγκριση που έδωσε το κοινοβούλιο της χώρας. Η σύμβαση υπεγράφη στην Ποντγκόριτσα από την υπουργό Οικονομίας του Μαυροβουνίου, Ντράγκιτσα Σέκουλιτς και τον επικεφαλής του ομίλου Energean, Μαθιό Ρήγα.

Αθλητισμός

  • Η Μονακό «έδειξε τα δόντια της» από το πρώτο ματς και μπορεί να ηττήθηκε με 3-5 στο «Ετιχαντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, στη χθεσινή ρεβάνς των «16» του Champions League στο «Λουί Ντε» η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ νίκησε με 3-1 του «πολίτες» και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία. Το 4-2 στην «Μπάι Αρένα» αποτελούσε ισχυρότατο εχέγγυο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που το αξιοποίησε για να φτάσει στην πρόκριση απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και την είσοδό της στις οκτώ καλύτερες ομάδες της εφετινής διοργάνωσης, έστω και αν η ρεβάνς έμεινε στο 0-0.
  • Ο σάλος που έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του βραζιλιάνου τερματοφύλακα Μπρούνο Φερνάντες ντε Σόουζα, δεν απέτρεψε την ομάδα Μπόα Εσπόρτε να υπογράψει μαζί του συμβόλαιο για δύο χρόνια. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που τον Δεκέμβριο του 2010 είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της ερωμένης του, Ελίζα Σαμούδιο, την οποία στη συνέχεια διαμέλισε και την έδωσε ως τροφή στα σκυλιά του προσπαθώντας να εξαφανίσει τα αποδεικτικά στοιχεία!
  • Μπορεί το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στο γήπεδο Καραϊσκάκη να δίνει σαφές προβάδισμα στην Μπεσίκτας για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League, ωστόσο ο προπονητής της τουρκικής ομάδας προτίμησε τους χαμηλούς τόνους ενόψει του σημερινού αγώνα ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη.
  • Κάταγμα αποδείχθηκε πως ήταν ο τραυματισμός του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σήμερα το μεσημέρι. Ο παίκτης μπήκε άμεσα στο χειρουργείο για αποκατάσταση και η επιστροφή του αναμένεται σε ενάμιση μήνα περίπου. Χάνει τα ματς με Πανιώνιο (εντός, 19/3), Λάρισα (εντός, 2/4), Ατρόμητο (εκτός, 5/5), Παναθηναϊκό (εντός, 9/4), Πλατανιά (εκτός, 23/4) και Κέρκυρα (εντός, 30/3). Πιθανότατα και τους ημιτελικούς του Κυπέλλου.
  • Το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στο γήπεδο Καραϊσκάκη αναγκάζει τον Ολυμπιακό να κυνηγήσει πάση θυσία το γκολ μέσα στην Κωνσταντινούπολη, στον αυριανό αγώνα ρεβάνς με την Μπεσίκτας για τη φάση των «16» του Europa League. Κι εκεί ακριβώς εστίασε ο Βασίλης Βούζας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου