Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2017

  • Μια νέα πληροφορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ταυτότητα του οδηγού του αυτοκινήτου που στάθμευσε δίπλα στο πάρκινγκ του τραγικού δυστυχήματος ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας (στο ύψος του Ύπατου Θήβας).
  • «Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές. Ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν. Και η χώρα να αναπνεύσει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για την Ελλάδα» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Αστόρια» του Ηρακλείου.
  • «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος για το θέμα των απαγορεύσεων των τουρκικών προεκλογικών εκστρατειών σε Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία.
  • Οι δύο νεαροί Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στις 15 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, συνοδεύονταν στην Ελλάδα από τρεις επίσης καταζητούμενους «πραξικοπηματίες» που έχουν εξαφανισθεί!
  • Προβάδισμα 17 μονάδων απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Κόσμος

  • Περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη το 2018 με βάση το προτεινόμενο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών για την αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης (Obamacare), αναφέρει η πολυαναμενόμενη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (CBO). Ο αριθμός θα έχει αυξηθεί στα 24 εκατομμύρια σε μία δεκαετία. «Διαφωνεί» με την έκθεση-κόλαφο ο Λευκός Οίκος...
  • Δίνοντας τη νίκη στην Τερέζα Μέι, η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε και τις δύο τροπολογίες της Βουλής των Λόρδων -η πρώτη αφορούσε στην προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και με τη δεύτερη ζητείτο να δοθεί στο Κοινοβούλιο ο τελικός λόγος για τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες επί των όρων του Brexit. Η Μέι είναι πλέον «ελεύθερη» να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, ωστόσο φαίνεται ότι θα περιμένει έως την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.
  • Στο ναδίρ οι ευρω-τουρκικές σχέσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί ξανά την Ολλανδία με κυρώσεις κατηγορώντας ταυτόχρονα την Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία. Έχοντας κάνει «καραμέλα» τα περί «ναζί» εξαιτίας της ολλανδικής απαγόρευσης σε φιέστες παρουσία υπουργών του, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοινώνει μάλιστα ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων... «Ντροπή σου» λέει ταυτόχρονα στην Άνγκελα Μέρκελ για τη στήριξη που προσέφερε στην Χάγη -αν και το ίδιο το Βερολίνο δεν απαγορεύει εκδηλώσεις Τούρκων πολιτικών.
  • Σε αντίθεση με το Άμστερνταμ το Βερολίνο θα εξακολουθεί να επιτρέπει προεκλογικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τούρκων πολιτικών, ενώ δεν βλέπει τη δυνατότητα για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση.
  • Ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή η αναχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε στους δημοσιογράφους που θα την συνόδευαν ότι το ταξίδι στην Ουάσινγκτον για την «επίσημη πρώτη» με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναβλήθηκε, εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που αναμένεται να πλήξει βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Οικονομία

  • Κατά 3,1% μειώνονταν κάθε χρόνο οι μισθοί στην Ελλάδα μεταξύ 2009 και 2016 σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συνδικάτων (ETUI).
  • Για κορυφαίο παράδειγμα «μετα-αλήθειας» (post truth) έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση των αποδοχών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ Σωτήρη Νίκα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Ενέργειας Γ.Σταθάκη, ο οποίος με τη σειρά του μίλησε για σχιζοφρενικό κατηγορητήριο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
  • Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από το μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ΕLA) αυξήθηκε κατά 300 εκατ. ευρώ ή 0,7% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση που παρατηρείται από το καλοκαίρι.
  • Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στην Πάτρα, προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά καταγγελίες σχετικά με εξαναγκασμό εργαζομένων να επιστρέψουν στον εργοδότη μέρος των μισθών τους.
  • Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Αθήνα, με την αγορά να κινείται με μικρές διακυμάνσεις, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Η αγορά έκλεισε με μικρή άνοδο, με μοχλό την άνοδο των τραπεζικών μετοχών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 651,25 μονάδες, με μικρή άνοδο 0,41%.

Αθλητισμός

  • Παλικαρίσιο βαθμό στη Λιβαδειά πήρε ο Αστέρας Τρίπολης από τον Λεβαδειακό (1-1), στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Βασιλείου στο 58΄ έδωσε προβάδισμα στους Βοιωτούς, αλλά στο 68΄ ο Μανιάς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από το 73' οι Αρκάδες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ιγκλέσιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
  • Όλους τους «ετοιμοπόλεμους» παίκτες θέλει να έχει στη διάθεσή του στα ντέρμπι με Ολυμπιακό (εντός έδρας) και ΑΕΚ (εκτός) ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με το σκεπτικό αυτό, ο προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε σήμερα την απόφασή του να στερηθεί τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Μάρκους Μπεργκ, αλλά και τον Δημήτρη Κουρμπέλη στο ντέρμπι της Τούμπας (28η αγωνιστική) κόντρα στον ΠΑΟΚ.
  • Σύσκεψη με θέμα την κάρτα φιλάθλου και τον αθλητικό νόμο πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, σε συνεργασία με τη Super League. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Super League, της ΔΕΑΒ, της ΕΛΑΣ και των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος.
  • Εκτός σοβαρού απροόπτου ο Αλμπέρτο Μποτία θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για το ματς ρεβάνς με την Μπεσίκτας. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στο πρώτο ματς με την τουρκική ομάδα.
  • Η Μπαρτσελόνα και οι χορηγοί της, θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από τον επικό τρόπο της πρόκρισης των Καταλανών στα προημιτελικά του Champions League. Χιλιάδες μηνύματα πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας για την μεγάλη ανατροπή. Η Μπαρτσελόνα έγινε τάση, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου