Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 13 Μαρτίου, 2017

  • Ενας ινδικός γάμος «βγαλμένος» από παραμύθι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα μέσα Απριλίου, προκαλώντας σε τέσσερις ημέρες συνολικό τζίρο μισού εκατ. ευρώ για την αγορά της πρωτεύουσας.
  • Σε μία κρίσιμη συγκυρία των σχέσεων της χώρας με την Τουρκία, κυοφορούμενων ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και εν όψει σημαντικών πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μεταβαίνει για επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα έχει σειρά επαφών τη Δευτέρα και την Τρίτη.
  • Σε ακύρωση των πτήσεων προς και από το Βερολίνο προχωρά η Aegean λόγω της νέας απεργίας που εξήγγειλε το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου Tegel του Βερολίνου από τις 04:00 της Δευτέρας 13 Μαρτίου έως τις 05:00 της 14ης Μαρτίου 2017.
  • Όταν έρθει η ΝΔ, απολύσεις στο Δημόσιο δεν πρόκειται να υπάρξουν, όμως θα υπάρξει κινητικότητα και κάλυψη κενών θέσεων, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας στη διάρκεια της περιοδείας του στο νομό Λάρισας.
  • Την αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για «δώρο» ύψους 65.000.000 ευρώ προς τις φαρμακοβιομηχανίες και κυρίως προς τη Novartis, κατά το διάστημα που διετέλεσε Υπουργός Υγείας. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, κ. Τσίπρα» τονίζει.

Κόσμος

  • Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης για την απέλαση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας και δήλωσε ότι ελπίζει σε μία «αποκλιμάκωση» της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στη Χάγη και την Αγκυρα.
  • Μία «σκληρότερη στάση» απέναντι στην Τουρκία, όπως επίσης την αυστηρή εξέταση ενδεχόμενων παράνομων διπλών υπηκοοτήτων Τούρκων στην Αυστρία και την άμεση αφαίρεση της αυστριακής υπηκοότητας, ζήτησε σε συνέντευξη του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.
  • Δύσκολη, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη συνέχιση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας εξαιτίας της διαμάχης για την καμπάνια τούρκων υπουργών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύλληψη του τουρκο-γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία.
  • Εάν δεν υπάρξουν εξελίξεις ίσως ενεργοποιήσει η βρετανίδα πρωθυπουργός το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και εντός της εβδομάδας. Θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στη Βουλή των Κοινοτήτων
  • Το Μέτωπο Φάτεχ αλ-Σαμ, πρώην κλάδος Αλ-Κάιντα στη Συρία, ανέλαβε την Κυριακή την ευθύνη για τη διπλή επίθεση καμικάζι εναντίον σιιτών προσκυνητών που στοίχισε τη ζωή σε 74 ανθρώπους στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού.

Οικονομία

  • Το υπουργείο Οικονομικών της Ισλανδίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι την ερχόμενη εβδομάδα αίρονται οι εναπομείναντες περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που βρίσκονται σε ισχύ από την οικονομική κρίση του 2008.
  • Μέχρι τις αρχές Μαΐου εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταβίβασης της πλειοψηφίας των μετοχών της APIVITA στη εταιρεία ισπανικών συμφερόντων PUIG που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών.
  • Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε αιτήματα, προερχόμενα από το εσωτερικό του CDU, για σημαντικές φορολογικές μειώσεις μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, λέγοντας πως υπάρχει περιθώριο μόνο για μειώσεις περίπου 15 δισ. ευρώ, δηλαδή ούτε 0,5% του ΑΕΠ.
  • Για τη μη καταβολή αναδρομικών επικουρικών συντάξεων σε 50.000 δικαιούχους κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για «κρυφό έλλειμμα που ξεπερνά τα 300.000.000 ευρώ».
  • «Λυπητερή» ύψους 3 δισ. ευρώ στέλνει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ενωση για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πρόστιμα, όπως αποκάλυψε ο επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν.

Αθλητισμός

  • Με ηγέτη και σκόρερ τον Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 24αγωνιστικές. Ο Αργεντινός σκόραρε στην αρχή (1') και το τέλος (85') της αναμέτρησης ένα... διαστημικό γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες από το 53' λόγω αποβολής του Μαλεζά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Χρήστος Αραβίδης στην επανεμφάνισή του μετά από τρεις μήνες.
  • Τα δύο γκολ του Σέρχιο Αραούχο (1', 85') και ένα του Αραβίδη στο 91' υπέγραψαν τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0) στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Με 10 ο κάκιστος ΠΑΟΚ από το 53’ λόγω σωστής αποβολής του Μαλεζά. Κατά τ' άλλα, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε σχετικά άνετα το εμπόδιο του Ατρομήτου στο «Καραϊσκάκη» (Ολυμπιακός - Ατρόμητο 2-0) και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών που μετρούσε στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Πλατανιάς επικράτησε της Βέροιας (Πλατανιάς - Βέροια 1-0) και βλέπει με αισιοδοξία την πόρτα των play off. Νωρίτερα, η Κέρκυρα πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ξάνθη (Κέρκυρα - Ξάνθη 1-0).
  • Πολύ δύσκολα και με ανατροπή, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Μπέρνλι στο «Ανφιλντ» και απέφυγε μια οδυνηρή απώλεια στην προσπάθειά της να κατακτήσει μια θέση στην τετράδα. Το γκολ της ισοφάρισης από τον Βαϊνάλντουμ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και επέτρεψε στους «κόκκινους» να μπουν με πολύ μεγαλύτερη άνεση στο δεύτερο 45λεπτο.
  • Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε πανηγυρικά την Τετάρτη στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού συνέτριψε 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και ανέτρεψε την ήττα της με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι. Σήμερα, όμως, οι Καταλανοί βίωσαν μια ανώμαλη... προσγείωση, καθώς ηττήθηκαν 2-1 από τη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, και πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει δύο αγώνες λιγότερους από τους «μπλαουγκράνα», «καραδοκεί» για να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή.
  • Σε απόσταση «βολής» από την πέμπτη θέση και τα play off βρίσκεται ο Πλατανιάς, μετά τη νίκη του 1-0 επί της ουραγού Βέροιας στην Κρήτη για την 24η αγωνιστική της Super League. Ο Μουνάφο πέτυχε το γκολ στο 30 λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, λόγω αποβολής του Αντονιάν στο 22΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου