Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2017

  • «Το Ποτάμι το δημιούργησαν οι ανάγκες των καιρών. Δεν το ανταλλάσσουμε. Δεν το εγκαταλείπουμε. Ο στόχος δεν άλλαξε: Ένα κίνημα λογικής που υπηρετεί την κοινωνία και ένας αγώνας χωρίς τέλος» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε συγκέντρωση για τα τρία χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται στη δεύτερη εκπομπή του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας «Με αρετή και τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή από την ΕΤ1 στις 11:30 το πρωί.
  • Στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.
  • Για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και την επίσκεψή του στην έκθεση «Οινόραμα 2017».
  • Ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι, είναι ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Κόσμος

  • Στα άκρα εξωθούνται οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, μετά την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για ομιλία στο Ρότερνταμ, αλλά και της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας που επιχείρησε να μεταβεί οδικώς. «Απομεινάρια των ναζί» χαρακτήρισε τους Ολλανδούς ο Ερντογάν· έντονη αντίδραση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.
  • Ομαδικό τάφο, που περιέχει τις σορούς εκατοντάδων ανθρώπων που εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εντόπισαν Ιρακινές δυνάμεις στη φυλακή του Μπαντούς, κοντά στη Μοσούλη.
  • Ένας εισβολέας που έφερε σακκίδιο πλάτης εισήλθε στον περίβολο του Λευκού Οίκου και συνελήφθη από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας σε είσοδο κοντά στην προεδρική κατοικία
  • Διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό με στόχο σιίτες προσκυνητές στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 Ιρακινούς και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 120, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι τα θύματα πήγαιναν να προσευχηθούν σε γειτονικό τέμενος.
  • Ένας άστεγος 45 ετών, ο Μαρτσέλο Τσιμίνο, πυρπολήθηκε και έχασε την ζωή του την περασμένη νύχτα, στο Παλέρμο της Σικελίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ιταλική αστυνομία ανακρίνει σειρά ατόμων, με τα οποία ο Μαρτσέλο Τσιμίνο φέρεται να είχε λογομαχήσει.

Οικονομία

  • Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε αιτήματα, προερχόμενα από το εσωτερικό του CDU, για σημαντικές φορολογικές μειώσεις μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, λέγοντας πως υπάρχει περιθώριο μόνο για μειώσεις περίπου 15 δισ. ευρώ, δηλαδή ούτε 0,5% του ΑΕΠ.
  • Για τη μη καταβολή αναδρομικών επικουρικών συντάξεων σε 50.000 δικαιούχους κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για «κρυφό έλλειμμα που ξεπερνά τα 300.000.000 ευρώ».
  • «Λυπητερή» ύψους 3 δισ. ευρώ στέλνει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ενωση για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πρόστιμα, όπως αποκάλυψε ο επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν.
  • Στην κρίση του ευρώ με αφορμή το ενδεχόμενο ενός «κακού» σεναρίου για τη Γαλλία, την Ολλανδία ή την Ιταλία αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στο τεύχος του Σαββάτου.
  • Κατηγορηματικός πως η εταιρεία που θα επιλέξει η ΔΕΗ με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. «H ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε κατασχέσεις» και «δεν πρόκειται να πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας» τόνισε.

Αθλητισμός

  • Ο Ηρακλής κράτησε στο 1-1 τον Παναθηναϊκό στο «Καυτανζόγλειο» και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μάρκους Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο 37΄ με πέναλτι για τους «πράσινους» που παραμένουν στην 3η θέση της Super League μετά από 24 αγωνιστικές. Ο «Γηραιός» ισοφάρισε με αυτογκόλ του Τελάντερ στο 72΄.
  • Κάπου εδώ, η σεμνή τελετή στη Bundesliga έλαβε τέλος με τους συνήθεις θριαμβευτές! Η Μπάγερν (ξεκούραστα 3-0 την Αϊντραχτ) έκανε διψήφια τη διαφορά της από τη Λειψία (0-1 από τη Βόλφσμπουργκ) και όποιες ελπίδες υπήρχαν για τη «σταχτοπούτα» της φετινής σεζόν, εξανεμίστηκαν.
  • Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη ομάδα που παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, καθώς νίκησε στην έδρα της Μίντλεσμπρο με 2-0. Τα γκολ της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα σημείωσαν οι Σίλβα (3') και Αγουέρο (67'). Ενα ημίχρονο δίηρκεσε η αντίσταση της Λίνκολν στο «Εμιρεϊτς». Η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα που φτάνει στους προημιτελικούς του FA Cup τα τελευταία 100 χρόνια, μπορεί να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά καθώς κράτησε στο «μηδέν» την Αρσεναλ για 45 λεπτά, πριν ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις (45΄+1΄) ο Θίο Γουόλκοτ. Τελικά οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 5-0 και πέρασαν τους «4» όπως αναμενόταν.
  • Δεύτερη συνεχή απώλεια γνώρισε στο πρωτάθλημα η Σεβίλλη, που μετά την ισοπαλία στη Βιτόρια με την Αλαβές πέταξε άλλους δύο βαθμούς, στο γήπεδό της μάλιστα, απέναντι στη Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα, που ήταν βασικός και διακριθείς. Η Βαλένθια δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στο -εντός έδρας- ματς κόντρα στη Σπορτινγκ Χιχόν.
  • Το ντέρμπι των «δικέφαλων» στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Super League. Βέβαια η αγωνιστική ξεκίνησε το Σάββατο, με τον Παναθηναϊκό να «πετάει» 2 βαθμούς στο Καυτανζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή (Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-1). Νωρίτερα ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0). Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά ο Πανιώνιος, ο οποίος επιβλήθηκε εντός έδρας της ΑΕΛ (Πανιώνιος - ΑΕΛ 1-0) και διατήρησε την απόσταση του στη δεύτερη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου