Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Γραμματέας κοινότητας στη Φλόριδα φέρεται να έκλεψε 105.000 δολάρια


Παρασκευή, 3/3/2017



Πηγή: Facebook@annunciationgoc.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Συνελήφθη η πρώην γραμματέας της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Πενσακόλα (Pensacola) της Φλόριδας, Κάθριν Χάμιλτον, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού ύψους 105.000 δολαρίων.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Ματθαίο Κάρτερ, είπε ότι «δεν μπορώ να σας μιλήσω γι’ αυτό το θέμα, αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δικηγόρο της κοινότητας τον κ. Νταγκ Γουάιν». Αφήσαμε μήνυμα στον τηλεφωνητή του γραφείου του κ. Γουάιν λέγοντάς του τον σκοπό του τηλεφωνήματός μας, πλην όμως δεν είχε ανταποκριθεί μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η έκδοση μας.
Σύμφωνα με τον ιερέα Ματθαίο Κάρτερ, «η κοινότητα συγκροτείται από περίπου διακόσιες οικογένειες». Στην ερώτηση πώς πηγαίνει η κοινότητα πάνω και πέρα από αυτό το συμβάν της κλοπής, ο π. Ματθαίος είπε πως «με τη χάρη του Θεού πηγαίνουμε καλά, η κοινότητά μας είναι πολύ δυνατή. Βρισκόμαστε στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, την εποχή της συγχωρήσεως και προχωρούμε μπροστά ενωμένοι ως κοινότητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης της Πενσακόλα και πιο ειδικά στο abc3 WEARTV.com, η κυρία Χάμιλτον έκανε πάνω από εκατό μεταφορές χρημάτων από λογαριασμούς της εκκλησίας σε έναν από τους τρεις προσωπικούς της λογαριασμούς σε περίοδο δέκα εφτά μηνών μεταξύ των ετών 2015 και 2016.
Η γραμματέας παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν μέλη του κοινοτικού συμβουλίου εντόπισαν ότι είχαν εξαφανιστεί 105.000 δολάρια. Ξόδεψε τα χρήματα για προσωπική της χρήση, αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και διάφορα είδη από το Amazon.com και το Home Shopping Network.
Συνελήφθη στην Καλιφόρνια όπου διέμενε με φιλικά της πρόσωπα. Η Αστυνομία της Πενσακόλα δεν πιστεύει ότι ο σύζυγός της γνώριζε για τις αγορές που έκανε η σύζυγός του με τα κλεμμένα χρήματα και δεν θεωρείται ύποπτος. Η κατηγορούμενη βρίσκεται στη φυλακή Escambia County jail, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών και πρόστιμο 10.000 δολαρίων.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου