Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2017

  • «Οι εκλογές αποκλείονται για μέσα στο 2017, όπως και η επανάληψη του καλοκαιριού του 2015, από τον συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
  • Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου και αντιπροσωπείας αγροτών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
  • Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρία άτομα έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος. Αμέσως μετά την επίθεση στον καθηγητή οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν, το απόγευμα όμως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 25χρονου, καθώς και σε δύο προσαγωγές. Ο ένας εκ των προσαχθέντων αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.
  • Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, θα ισχύσει στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, Τετάρτη και Πέμπτη, καθώς και στις 3 και 7 Μαρτίου, λόγω έργων που θα πραγματοποιηθούν στον οδικό κόμβο Αιγινίου Πιερίας.
  • Η κυβέρνηση πρέπει «να μεριμνήσει ώστε να ξεπαγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί στο Μega και στον ΔΟΛ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους» ανακοίνωσε η Ένωση Κεντρώων.

Κόσμος

  • Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να εισηγηθεί την ανάπτυξη τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία για πρώτη φορά, στο πλαίσιο προσπαθειών να επιταχυνθεί η μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το δίκτυο CNN. Η τελική απόφαση εναπόκειται στον Ντόναλντ Τραμπ. Η κυβέρνηση Ομπάμα απέρριπτε την αποστολή στρατού στη Συρία.
  • «Η Αμερική δεν μπορεί να νοιάζεται πιο πολύ από εσάς για την ασφάλεια των παιδιών σας στο μέλλον»: Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις «συστήθηκε» με αυτή τη φράση στους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες -απαίτησε από τους ΝΑΤΟϊκούς εταίρους της Ουάσινγκτον να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες, προειδοποιώντας ότι εάν δεν το κάνουν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να «μετριάσουν τη δέσμευσή τους» στην Συμμαχία.
  • Τα επόμενα χρόνια θα δούμε «πολλή αγάπη» στις ΗΠΑ: αυτή την... απάντηση έλαβαν οι δημοσιογράφοι όταν ρώτησαν τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχετικά με την αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.
  • Απομακρύνεται ο Ντόναλντ Τραμπ από την πάγια έως σήμερα πολιτική της λύσης των δύο κρατών όσον αφορά το Παλαιστινιακό, θέση που αποτελούσε επί δεκαετίες το θεμέλιο λίθο της αμερικανικής και διεθνούς διπλωματίας στις προσπάθειες ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή. «Η λύση των δύο κρατών» δεν είναι η μόνη πιθανή για την επίλυση του Μεσανατολικού, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Και κάλεσε το Ισραήλ να παγώσει τον εποικισμό «για λίγο»....
  • Πρωτοφανής είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Ντόναλντ Τραμπ, εμφανώς χωρίς καμία συναίσθηση ότι είναι πρόεδρος, να αντιδρά στις πληροφορίες που έχουν ξεσηκώσει «θύελλα» περί επαφών του επιτελείου του με Ρώσους αξιωματούχους κατηγορώντας την NSA και FBI για τις «εγκληματικές» διαρροές και συγκρίνοντας τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του με τη Ρωσία. Μιλά για «αντιαμερικανική ενέργεια», επιτίθεται ξανά στα μέσα ενημέρωσης, βάζει και μία «δόση» Χίλαρι Κλίντον -και όλα αυτά μέσω Twitter...

Οικονομία

  • Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να αποχωρήσει, φέρεται να δήλωσε στο ολλανδικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Financieele Dagblad.
  • Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 4,03%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 626,29 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,11%.
  • Τους δικαιούχους της εθνικής σύνταξης, ορίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησής της, καθορίζει κοινή υπουργική απόφαση. Δεν τη δικαιούνται όσοι δεν έχουν μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους κατά το οποίο συμπληρώνεται το προβλεπόμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Πότε δίνεται ψαλιδισμένη και σε τι ποσοστό. Αναλυτικά παραδείγματα.
  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να προσφύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μιλά για αντισυνταγματικό νόμο, καταγγέλλοντας δήμευση-αφαίμαξη εισοδήματος , διαχωρισμό των επιστημόνων σε δύο ταχύτητες και έλλειψη αναλογιστικών μελετών πριν την εφαρμογή των μέτρων.
  • Την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα τόσο σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, όσο και τις μεταρρυθμίσεις περιγράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Bild. Αφού ζητά να μην υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα, υπογραμμίζει: «Είμαστε πολύ κοντά στο να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο σε ενάρετο κύκλο, και μια αποφασιστική συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου σίγουρα θα άνοιγε τον δρόμο για μια τέτοια στροφή».

Αθλητισμός

  • Μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, άλλη μία ομάδα «καθάρισε» -ουσιαστικά- από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Champions League. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μετά το 2005, το 2013 και 2014, η Μπάγερν «πετάει έξω» από την φάση των «16» την Άρσεναλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερη ομάδα από τη Νάπολι και ως τέτοια έβγαλε εξαιρετική αντίδραση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους «παρτενοπέι», μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», επικρατώντας με 3-1 και παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στο «Σαν Πάολο», στις 7 Μαρτίου.
  • Έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ περιμένει με τους σχεδιασμούς του σε πλήρη εφαρμογή το αυριανό σημαντικό πρώτο παιχνίδι του Europa League με τη Σάλκε στην κατάμεστη Τούμπα. Την συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, άνοιξε εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του ο αμυντικός Μαρίν Λέοβατς, που απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά εξέφρασε και την προσωπική του εκτίμηση για τον αγώνα.
  • Συγκρατημένος για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ έδειξε ο τεχνικός της Σάλκε, Μάρκους Βάιντσιρλ, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και την ετοιμότητα και ισχύ της ομάδας του. Είπε συγκεκριμένα ο 43χρονος προπονητής: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου και έχουμε πάρει αυτοπεποίθηση από τα τελευταία παιχνίδια. Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τη ρεβάνς που θα είναι στο γήπεδο μας».
  • Αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα καταφέρει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Γ. Καραϊσκάκης» εμφανίστηκε ο τεχνικός της Οσμανλίσπορ, Μουσταφά Ακτσάι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό, για τη φάση των «32» στη διοργάνωση.
  • Επιστρέφει στο Άνφιλντ ο Στίβεν Τζέραρντ. Το ίδρυμα της Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι ο πρώην αρχηγός των «κόκκινων» θα δώσει το παρόν σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ «θρύλων» της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης στις 25 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου