Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ένα εκατομμύριο κόσμος παρέλαση στη Βοστώνη για την ομάδα ποδοσφαίρου (football) New England Patriots

ΤΕΤΑΡΤΗ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ, 2017


Η Δήμητρα ήρθε από τη Σαβάννα, Georgia 
Τι και αν έριχνε χιόνι, τι και αν το θερμόμετρο έδειχνε -2 Κελσίου ενώ με τον αέρα το κρύο ήταν ακόμα τσουχτερό κάπου στους -12C φίλοι των πρωταθλητών έδωσαν το παρόν να τους ευχαριστήσουν για τη μεγάλη χαρά που τους έδωσαν την Κυριακή το βράδυ αφού ενώ έχαναν 28-3 περί το τέλος του αγώνα σκόραραν 31 πόντους χωρίς να δεχτούν κανένα με το τελικό σκορ 34-28.
Νέοι και ηλικιωμένοι όλοι εκεί στην παρέλαση με τα ιδικά αμφίβια αυτοκίνητα (duck boats). Με εκατοντάδες πλακάτ που έγραφαν διάφορα υπέρ των Πρωταθλητών.
Ήταν το 5 πρωτάθλημα και ίσως με τον πιό συναρπαστικό αγώνα στην ιστορία του American Football. Να σημειώσουμε ότι ι ηγέτης της ομάδας είχε τιμωρηθεί μάλλον άδικα με 4 αγωνιστικές στην αρχή του πρωταθλήματος. Τέλος καλό, όλα καλά.
Σημειωτέον ότι τα προγνωστικά του Las Vegas βλέπουν τους New England Patriots και το 2018 στον τελικό αφού η ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια είναι ακτύπητη αφού έχει τον καλύτερο προπονητή και τον καλύτερο quarterback όλων των εποχών. Και του χρόνου λοιπόν.

Boston Cheers Patriots with Super Bowl Parade



Ο MVP του Super Bowl LI και ηγέτης των Πάτριοτς Τομ Μπράντι χαιρετίζει τους φιλάθλους της ομάδας που αποθεώνουν τους πρωταθλητές του ΝFL. Το χιόνι και η παγωνιά δεν λύγισε κανέναν από το να δώσει το παρών στην παρέλαση (AP Photo/Charles Krupa)
Μπορεί να είχε παγωνιά (34 βαθμούς), να έπεφτε χιόνι από πολύ νωρίς, αλλά οι δρόμοι της Βοστώνης γέμισαν από το πρωί από ένα εκατομμύριο και πλέον φίλους των Πάτριοτς για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές του NFL. Να ζητωκραυγάσουν τον Μπράντι, τον Μπέλιτσικ και τους υπόλοιπους άσους των Πάτριοτς που μετά από μία επική ανατροπή κατέκτησαν το «Βινς Λομπάρντι» επικρατώντας των Φάλκονς στο Χιούστον.
Η παρέλαση των πρωταθλητών ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί και οι όποιες σκέψεις για μετάθεσή της την ερχόμενη Παρασκευή λόγω καιρού εξαφανίστηκαν λόγω του κόσμου. Από τις 8.00 το πρωί εκατοντάδες φίλαθλοι πήραν τη θέση τους δεξιά και αριστερά του δρόμου που θα περνούσαν τα οχήματα με τους πρωταθλητές και κατά τις 10.00 πάνω από ένα εκατομμύριο Βοστωνέζους έπαιζαν με το χιόνι και «πολεμούσαν» την παγωνιά με συνθήματα και τραγούδια για την ομάδα τους. Οταν δε φάνηκαν τα πρώτα οχήματα; Χαμός, με τους Μπράντι, Μπέλιτσικ και όλους τους παίκτες να μην σταματούν να χαιρετούν τους φιλάθλους.
Το Super Bowl των ρεκόρ
To Super Bowl LI μπορεί να ολοκληρώθηκε και να ανήκει στο παρελθόν αλλά θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους τελικούς. Αλλωστε παρακολουθήσαμε την μεγαλύτερη ανατροπή σε Super Bowl, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση για πρώτη φορά έπειτα από την έναρξη του «ενωμένου» NFL από το 1967. Τι άλλα ρεκόρ όμως είχαμε;
Ας δούμε μερικά από αυτά με τη βοήθεια του NFL Greece. Οι Patriots είναι η πρώτη ομάδα με εννέα συμμετοχές σε τελικό Super Bowl, και με την πέμπτη κατάκτηση του τροπαίου ισοφάρισαν τους San Francisco 49ers και Dallas Cowboys και βρίσκονται στην δεύτερη θέση πίσω από τους Pittsburgh Steelers οι οποίοι έχουν έξι τρόπαια.
O Bill Belichick ξεπέρασε τον Chuck Noll σε κατακτήσεις και ισοφάρισε, άτυπα, τον Vince Lombardi με πέντε κατκτήσεις Super Bowl. Mαζί με τον Τom Brady έχουν εφτά παρουσίες σε Super Bowl και πέντε κατακτήσεις, κάνοντας τον Tom Brady τον πολυνίκη του θεσμού.
Ο Tom Brady έχει επίσης 309 πάσες σε τελικούς, για 2,071 γιάρδες και 15 TD, και βρίσκεται στην κορυφή όλων αυτών των κατηγοριών. Να υπενθυμίσουμε ότι η ανατροπή των 25 πόντων που πραγματοποιήθηκε από τους Patriots, αποτελεί ρεκόρ για τον θεσμό. Ο επιθετικός πλουραλισμός των δυο ομάδων οδήγησε στα περισσότερα first down συνολικά που έχουν σημειωθεί σε Super Bowl (54), με τους Patriots να σημειώνουν τα 37, επίδοση ρεκόρ για μια ομάδα.
Οι γιάρδες που σημειώθηκαν από τις πάσες των Matt Ryan και Tom Brady στο Super Bowl LI ήταν 682 συνολικά, ρεκόρ που δύσκολα να καταρριφθεί στο μέλλον. Οι 442 προήλθαν από την ομάδα της Νεας Αγγλίας, με τον Brady να βρίσκεται και σε αυτην την κατηγορία στην κορυφή. Οι 43 ολοκληρωμένες πάσες σε 63 προσπάθειες από τους Patriots αποτελούν ρεκόρ και στις δύο κατηγορίες. Οι 62 πραγματοποιήθηκαν από τον Tom Brady και η μία από τον Julian Edelman, σε ένα τρικ play που σημειώθηκε στο δεύετρο ημίχρονο. Συνολικά είχαμε 93 offensive plays από τους Patriots την βραδιά του τελικού. Ο James White πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση (διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο του MVP) καθώς σημείωσε 20 πόντους με 14 υποδοχές, με τις δύο αυτές επιδόσεις να αποτελούν ρεκόρ σε τελικό Super Bowl.
Ενδιαφέρον υπάρχει και στην κόντρα ανάμεσα σε AFC και NFC. Mε την κατάκτηση του τροπαίου οι Patriots μείωσαν την διαφορά ανάμεσα σε AFC και NFC. Πλέον υπάρχει διαφορά μόλις μιας κατάκτησης, 26 τροπαίων της NFC έναντι 25 της AFC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου