Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ιστορική εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2017

Ο πύραυλος επέστρεψε στο έδαφος εννέα λεπτά αργότερα, ολοκληρώνοντας μια ιστορική αποστολή, που ανοίγει νέους δρόμους στις διαστημικές μεταφορές. Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η ιστορική εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9
Η ιδιωτική διαστημική εταιρεία Space X του Ελον Μάσκ πραγματοποίησε με επιτυχία την εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα. Ο πύραυλος επέστρεψε στο έδαφος εννέα λεπτά αργότερα, ολοκληρώνοντας μια ιστορική αποστολή, που ανοίγει νέους δρόμους στις διαστημικές μεταφορές.

Λίγο μετά την εκτόξευση, ένα κομμάτι του Falcon 9, η μη επανδρωμένη διαστημική κάψουλα Dragon, αποκολλήθηκε από τον πύραυλο και μπήκε σε πορεία προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προκειμένου να παραδώσει στο εκεί προσωπικό εφόδια και υλικά βάρους 2.500 κιλών. Το υπόλοιπο μέρος του πυραύλου επέστρεψε στην Γη και προσγειώθηκε στο ακριβές σημείο που είχε προκαθοριστεί χωρίς πρόβλημα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η SpaceX είχε αναβάλει την τελευταία στιγμή την εκτόξευση από την ιστορική εξέδρα 39Α του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι, στην Φλόριντα, από όπου ξεκίνησαν σχεδόν όλες οι αποστολές του προγράμματος Apollo.

H εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για τις 17:01, όμως οι υπεύθυνοι της SpaceX αποφάσισαν να την ακυρώσουν μόλις 13 δευτερόλεπτα πριν την πραγματοποίησή της, λόγω «ανωμαλίας» που εντοπίστηκε στο δεύτερο στάδιο του πυραύλου Falcon 9.

Ο Falcon 9 μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τη διαστημική κάψουλα Dragon γεμάτη με εφόδια και επιστημονικό εξοπλισμό. Η αποστολή έχει την κωδική ονομασία CRS-10.

Η ιστορική εξέδρα 39Α

Η NASA είχε κατασκευάσει δύο εξέδρες εκτόξευσης για το πρόγραμμα Apollo: την 39Α και την 39Β. Η πρώτη χρησιμοποιήθηκε σχεδόν για όλες τις προσεδαφίσεις στη Σελήνη (εκτός του Apollo 10), καθώς και στις περισσότερες αποστολές των διαστημικών λεωφορείων.

Μετά τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων, το 2011, η NASA αποφάσισε ότι χρειάζεται μόνο μία από τις δύο εξέδρες. Ετσι, μίσθωσε την 39Α στην SpaceX.

Η εταιρία του Ελον Μασκ είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει την ιστορική εξέδρα αργότερα, για τις εκτοξεύσεις του επερχόμενου πανίσχυρου πυραύλου Falcon Heavy, καθώς και για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου