Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ εξετάζει «μεγάλη παραγγελία» με αντικατάσταση των F-35

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 2017

Η σημερινή κυβέρνηση «εξετάζει σοβαρά μια μεγάλη παραγγελία» αεροσκαφών F/A-18 Super Hornet, ανέφερε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον εργαζομένων σε εργοστάσιο της Μπόινγκ στο Τσάρλστον, στη Νότια Καρολίνα.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο Τραμπ εξετάζει «μεγάλη παραγγελία» με αντικατάσταση των F-35
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο η κυβέρνησή του να προχωρήσει σε «μεγάλη παραγγελία» αεροσκαφών F/A-18 Super Hornet από την Boeing, για να αντικατασταθεί μέρος των F-35 της Lockheed Martin που σχεδιαζόταν να αποκτήσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αλλά θεωρούνται υπερβολικά ακριβά από τον Ρεπουμπλικάνο.

Η σημερινή κυβέρνηση «εξετάζει σοβαρά μια μεγάλη παραγγελία» αεροσκαφών αυτού του τύπου, ανέφερε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον εργαζομένων σε εργοστάσιο της Μπόινγκ στο Τσάρλστον, στη Νότια Καρολίνα.

Το Πεντάγωνο, κατόπιν αιτήματος του Λευκού Οίκου, προχωράει σε «λεπτομερή εξέταση» του εξοπλιστικού προγράμματος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων και του εάν μπορούν να υποκατασταθούν τα F-35 από F/A-18.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως θεωρεί το F-35 παράδειγμα κακής χρήσης του δημόσιου χρήματος. Το πρόγραμμα των F-35, στο πλαίσιο του οποίου έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα 210 αεροσκάφη, είναι το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, με κόστος που ανέρχεται στα σχεδόν 400 δισ. δολάρια για τα 2.500 αεροσκάφη που σχεδιάζεται να παραχθούν τις επόμενες δεκαετίες.

Υπολογίζοντας και την τελευταία παρτίδα που παρήγγειλε το Πεντάγωνο, η τιμή ανά μαχητικό ανέρχεται πλέον στα 94,6 εκατομμύρια δολάρια για το κλασικό F-35Α της πολεμικής αεροπορίας, στα 122,8 εκατ. δολάρια για το F-35Β, που έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται κάθετα και να προσγειώνεται σε πολύ μικρούς διαδρόμους, και στα 121,8 εκατομμύρια δολάρια για το F-35C της αεροπορίας ναυτικού.

Κατά τα άλλα ο Τραμπ, ο οποίος είχε επικρίνει την Μπόινγκ για το κόστος του στόλου των προεδρικών αεροσκαφών, δεσμεύθηκε: «θα κάνω ό,τι μπορώ για να αφήσω να ξεσπάσει η δύναμη του αμερικανικού πνεύματος κι ο σπουδαίος λαός μας να γυρίσει στη δουλειά», πριν προσθέσει: «αυτή είναι η επωδός μας: αγοράστε αμερικανικά, προσλάβετε Αμερικανούς».
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου