Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

«Επισφαλής» η θέση του Πρίμπους στο Λευκό Οίκο γράφει το Breitbart News

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2017

Ο ομογενής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους. Φωτογραφία: Ασοσιέιτεντ Πρες/Εβαν Βούτσι.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η θέση του ομογενή Ράινς Πρίμπους ως προσωπάρχη του Λευκού Οίκου φαίνεται να είναι επισφαλής σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «Breitbart News» τη διεύθυνση της οποίας μέχρι πρότινος είχε το σημερινό δεξί χέρι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Breitbart News, κοντινά πρόσωπα του Τραμπ θεωρούν τον Πρίμπους αποκλειστικά υπεύθυνο για την αρνητική δημοσιότητα που προκλήθηκε από το μεταναστευτικό διάταγμα, άποψη την οποία φαίνεται να συμμερίζεται και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Ο Ράινς είναι το άτομο που εν τέλει ευθύνεται για την αποτυχία επιβολής του διατάγματος. Καθυστέρησε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για τον διορισμό του Τζεφ Σέσιονς, παρότι γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα άκρως αμφιλεγόμενο διάταγμα. Υποτίθεται ότι ήταν ‘μάγος’ στον χειρισμό των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, αλλά δεν έχει καταφέρει τίποτα σημαντικό μέχρι στιγμής», ανέφερε μια πηγή στο Bretibart.
Την είδηση ότι κυβέρνηση Τραμπ είναι απογοητευμένη από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου είχε μεταδώσει πρώτα το Politico, επικαλούμενο δικές τους πηγές. Μάλιστα, ο ιστότοπος είχε επισημάνει ότι «σύμμαχοι» του Τραμπ κυκλοφορούν ήδη λίστες με πιθανούς αντικαταστάτες του Πρίμπους, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα κακό οιωνό για τον προσωπάρχη.
Οι πηγές του Politico αναφέρουν ανάμεσα στα πρόσωπα που «ακούγονται» για τη θεση την Κελιάν Κόνγουεϊ (παρά τις δικές της «γκάφες» για τα εναλλακτικά δεδομένα και την ανύπαρκτη σφαγή τρομοκρατών), τον Ρικ Ντίρμπορν (αναπληρωτή προσωπάρχη), τον λομπίστα Ντέιβιντ Έρμπαν και έναν οικονομικό σύμβουλο του Τραμπ (και στενό φίλο του γαμπρού του) ονόματι Γκάρι Κον.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο Ράινς Πρίμπους είχε δεχθεί πυρά και από έναν επί χρόνια φίλο του Ντόναλντ Τραμπ, τον Κρίστοφερ Ρούντι, διευθύνοντα σύμβουλο της «Newsmax Μedia». Ο τελευταίος είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο το Σαββατοκύριακο στη Φλόριδα και άσκησε την κριτική του για τον Πρίμπους δημοσίως μιλώντας τόσο στο δίκτυο «CNN», όσο και στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ».
«Πολλοί άνθρωποι λένε ‘κοίτα, ο Ντόναλντ έχει ορισμένα προβλήματα’ και σκέφτομαι πως συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κάνει ορισμένες αλλαγές για να προχωρήσει. Κατά τη γνώμη μου ο Ράινς είναι το πρόβλημα. Εκτιμώ ότι στα χαρτιά ο Ράινς έμοιαζε καλός ως προσωπάρχης -και ο Ντόναλντ τον εμπιστεύτηκε- αλλά είναι σαφές πως ο τύπος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν έχει γνώση πώς λειτουργούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, πώς η επικοινωνία δουλεύει. Αυτός σχεδίασε λανθασμένα όλο αυτό με τη μετανάστευση. Αυτό έπρεπε να αποτελεί νίκη για τον Ντόναλντ, όχι δύο ή τρεις εβδομάδες αρνητικής δημοσιότητας», υποστήριξε.
Τόνισε πως εκφράζει την προσωπική του γνώμη και όχι του Προέδρου και δεν πρόκειται να αποκαλύψει αν ο κ. Τραμπ του εμπιστεύτηκε πληροφορίες σχετικά με τον κ. Πρίμπους, σημειώνοντας πως η συζήτησή τους ήταν ιδιωτική.
Από την πλευρά της, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, αναπληρώτρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, υπερασπίστηκε τον προσωπάρχη μιλώντας στη «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου