Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η Ομογένεια τίμησε την μνήμη των ηρώων των Ιμίων, Καρπάθου και Κινάρου


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2017


Στιγμιότυπο από την ομιλία του γενικού Προξένου, Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Του Δημήτρη Τσάκα.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας διοργάνωσαν την Κυριακή στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη των ηρώων των Ιμίων, της Καρπάθου και της Κινάρου.
Ειδικότερα των υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, του σημαιοφόρου Εκτορα Γιαλοψού που σκοτώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 1996 στα Ιμια, του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη που σκοτώθηκε στις 23 Μαϊου 2006, καθώς επίσης του υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση και των χειριστών, Κωνσταντίνου Πανανά και Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασαν την ζωή του στις 12 Φεβρουαρίου 2016 κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, στη νήσο Κίναρο.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το μνημόσυνο στην μνήμη των ηρώων που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος π. Ιωάννης Βλάχος και ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση μνήμης που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.
Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη μετά την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας των τελευταίων μηνών και η συμμετοχή των ομογενών και στις δυο εκδηλώσεις ήταν μεγάλη.
«Σήμερα δεν έχουμε ένα απλό μνημόσυνο, είναι ημέρα απόδοσης τιμών, είναι μια μέρα στοχασμού. Θέλω να σας παρακαλέσω από αυτόν τον ιερό χώρο στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα να ενώσουμε τις φωνές μας και να τραγουδήσουμε τον εθνικό μας ύμνο ώστε οι ψυχές των ηρώων εκεί που βρίσκονται να τον ακούσουν και να καταλάβουν ότι οι θυσίες τους δεν έχουν πάει χαμένες», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κρίση στα Ιμια και στις συνθήκες υπό τις οποίες άφησαν την τελευταία του πνοή οι ήρωες Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Εκτορας Γιαλοψός στις 31 Ιανουαρίου 1996 και εστίασε την προσοχή τους στην προκλητικότητα των Τούρκων.
Μίλησε για τον ηρωισμό του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη που σκοτώθηκε στις 23 Μαϊου 2006 στην προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού πολεμικού αεροπλάνου στον εναέριο χώρο της Καρπάθου, καθώς επίσης και στην προ ενός έτους συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο και τόνισε ότι οι ήρωες έδωσαν την ζωή τους για να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία και την ελευθερία της γενέτειρας.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου