Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές δικαστήριο διατάζει την Τουρκία να αφήσει ελεύθερο δικαστή του ΟΗΕ

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2017

Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών διέταξε την Τουρκία να απελευθερώσει τον Αϊντίν Σέφα Ακάι, τούρκο δικαστή και διπλωμάτη που συνελήφθη στο πλαίσιο της καταστολής που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος, έτσι ώστε να καταλάβει και πάλι τη θέση του στα έδρανα του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση εναντίον ενός υπόπτου για τη γενοκτονία στη Ρουάντα.

Ο Μηχανισμός του ΟΗΕ για τα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια ανέφερε σε απόφαση που εξέδωσε πως, ως δικαστής του ΟΗΕ, ο Ακάι απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας και η φυλάκισή του παραβιάζει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος έως τις 14 Φεβρουαρίου.
Το δικαστήριο, νομικός διάδοχος των δικαστηρίων που δίκασαν εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη διάρκεια των πολέμων στη Γιουγκοσλαβία και της γενοκτονίας στη Ρουάντα, αναμένεται να ακούσει την απολογία του Αουγκούστιν Νγκιραμπατουέαρ, ενός πολιτικού από τη Ρουάντα ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 30 χρόνων για υποκίνηση σε γενοκτονία. Οι συνήγοροί του έχουν πει ότι βρήκαν στοιχεία που τον αθωώνουν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου