Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Μπήκαν στη ΔΕΘ οι αγρότες, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2017ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Συνδικαλιστές από Λάρισα, Καρδίτσα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη έφτασαν στην πλατεία ΧΑΝΘ με τα τρακτέρ όπου άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Για αρκετή ώρα έκλεισε η οδός Μανώλη Ανδρόνικου και η Λεωφόρος Στρατού, ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν εντός της ΔΕΘ.Το μήνυμα ότι «είναι παρόντες και παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο τους», έστειλαν με το σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τους στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλη τη χώρα.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, και λίγα λεπτά μετά τις 16.30 οι συμμετέχοντες έκοψαν μια κορδέλα, «εγκαινιάζοντας» έτσι, συμβολικά οι ίδιοι, την 10η Διεθνής Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Zootechnia.
Στο σημείο, στη νότια πύλη της ΔΕΘ, ακολούθησε μικροένταση, όταν αγροτοκτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους όπου αναπτύσσεται η κλαδική έκθεση και τις αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίζουν.

Πηγή βίντεο: seleo.gr 
Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η κάθοδος 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα οποία οι διαδηλωτές αγροτοκτηνοτρόφοι από τον κόμβο Δερβενίου έφθασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Για μικρό χρονικό διάστημα το κέντρο της πόλης έκλεισε, αλλά στις 15.30 τα τρακτέρ παρατάχθηκαν δεξιά τους οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.
Από την εξέδρα, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπροστά απο τον Πύργο του ΟΤΕ, οι συμμετέχοντες στο σημερινό συλλαλητήριο, που δεν υπερέβαιναν τους 300 και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μίλησαν για «αφανισμό του πρωτογενούς τομέα» και για «εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης».
Ο αγρότης, Γιάννης Παναγής, είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν στοιχειοθετημένες και κοστολογημένες προτάσεις και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνταχθεί με τους αγρότες, αφού ουσιαστικά - όπως είπε - τα προβλήματα είναι "κοινά για όλους". Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών λέγοντας ότι με τις πολιτικές τους "καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα" και σημείωσε ότι "κανείς μέχρι σήμερα δεν έσκυψε στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων".

«Ηρθαμε εδώ με τα τρακτέρ μας, από τις περιοχές Λαγκαδά, Λητής, Μελισσοχωρίου, Δρυμού και Ασσήρου, του νομού Θεσσαλονίκης να διαδηλώσουμε μήπως και μας ακούσει κανείς σ΄αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και στα άλλα κόμματα επίσης», είπε ο πρόεδρος του Συντειαρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι "διαμαρτυρόμαστε για κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό".
Εξάλλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Δράμας, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, τόνισε ότι η δράση τους θα συνεχιστεί, πιθανώς με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου