Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος

Έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος.


Ο Ευάγγελος Μπασιάκος γεννήθηκε το 1954 στη Θήβα. Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ).
Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ, το Λονδίνο (UCL) και το Στρασβούργο. Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Έβερτ.
Έκανε μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγγλία στο Διεθνές Δίκαιο και στη Πολιτική Επιστήμη. (1979-1981). Ειδικεύτηκε στο Δίκαιο της ΕΟΚ, στους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στη Πολιτική της Δυτικής Ευρώπης και στη Πολιτική Κοινωνιολογία.
Ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Αθανασιο-Αριστείδη. Κουμπάρος του ήταν ο Κώστας Καραμανλής.
Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις 23/09/2004 έως τις 19/09/2007, επί κυβέρνησης ΝΔ και με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.
 Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα 
«Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε επί δεκαετίες» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την Πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου.

Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των Κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας.

Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.

Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία.

Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.

Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση – Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».
Την οδύνη του για την απώλεια του  Βαγγέλη Μπασιάκου εξέφρασε, με δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο. Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», κ. Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου