Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε ο «τυφλός σεϊχης» που είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία

19 Φεβρουαρίου, 2017
ΟΜΑΡ ΑΜΠΝΤΕΛ ΡΑΧΜΑΝ
Πέθανε ο «τυφλός σεϊχης» που είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία
Ο Όμαρ Άμπντελ Ραχμάν, που ήταν γνωστός ως «ο τυφλός σεΐχης», ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για συνωμοσία για την επίθεση το 1993 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, με έξι νεκρούς και 1.000 τραυματίες, και για το σχεδιασμό ενός ευρύτερου «πολέμου αστικής τρομοκρατίας» στις ΗΠΑ, απεβίωσε σήμερα σε φυλακή της Βόρειας Καρολίνας, έγινε γνωστό από τις αρχές.
Ο Ραχμάν, ηλικίας 78 ετών, πέθανε από φυσικά αίτια στις 09.40 τοπική ώρα (16.40 ώρα Ελλάδας) στο νοσηλευτικό κέντρο που είχε μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις των ομοσπονδιακών φυλακών Μπάτνερ, στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τον Γκρεγκ Νόρτον, τον εκπρόσωπο τύπου.
Ο 78χρονος έπασχε από διαβήτη και στεφανιαία νόσο κι εξέτιε την ποινή του σε αυτό το σωφρονιστικό κατάστημα τα τελευταία 10 χρόνια, επισήμανε ο εκπρόσωπος.
Νωρίτερα σήμερα, ο γιος του Άμαρ γνωστοποίησε ότι η οικογένειά του έλαβε ένα τηλεφώνημα στην Αίγυπτο από κάποιον Αμερικανό αξιωματούχο που ενημέρωσε τους οικείους του για τον θάνατό του Ραχμάν.
«Επικοινωνήσαμε με τις αιγυπτιακές και αμερικανικές αρχές για τον επαναπατρισμό της σορού του» δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Γεννηθείς το 1938, ο Αιγύπτιος Άμπντελ Ραχμάν υπήρξε πνευματικός ηγέτης της οργάνωσης Γκαμάα Ισλαμίγια στην Αίγυπτο, προτού μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Ο επονομαζόμενος «τυφλός σεΐχης» καταδικάστηκε το 1995 για συνωμοσίες με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον στόχων στη Νέα Υόρκη αλλά και τη δολοφονία του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου