Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο


Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου. Ο πύραυλος αυτός εκτοξεύθηκε στις 07:55 τοπική ώρα (00:55 ώρα Ελλάδας) από την αεροπορική βάση Μπανγκχγιόν, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, και διέγραψε τροχιά προς ανατολάς, προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

«Ο ακριβής τύπος αυτού του βαλλιστικού πυραύλου απομένει να προσδιοριστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας από τη Σεούλ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, πιθανόν επρόκειτο για δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς Μουσουντάν. Οι πύραυλοι Μουσουντάν μπορούν να πλήττουν στόχους σε απόσταση 3.000 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για την πρώτη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2016 η Βόρεια Κορέα είχε κάνει δύο δοκιμές πυραύλων Μουσουντάν από την ίδια βάση.

Η προεδρία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας στις 09:30 τοπική ώρα.Ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση «περίπου 500 χιλιομέτρων», σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο επιτελείο.

Στο μήνυμά του προς το λαό της Βόρειας Κορέας για το νέο έτος, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ανακοινώσει πως η χώρα ετοιμάζεται να δοκιμάσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει την αποτρεπτική της ισχύ.

Στο μεταξύ, το Τόκιο αναμένει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση άλλου ενός βαλλιστικού πυραύλου προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής διπλωματίας Φουμίο Κισίντα. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Ιαπωνία ότι μπορεί να βασίζεται στην πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησής του μετά την δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα, αψηφώντας σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου