Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

«Η ΠΓΔΜ δεν είναι (πραγματική) χώρα»: Μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου προτείνει μοίρασμα των εδαφών της σε γειτονικές χώρες

DANA ROHRABACHERΤΕΤΑΡΤΗ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ, 2017

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, η δημιουργία της ΠΓΔΜ είναι ένα αποτυχημένο εγχείρημα, και το κλίμα προσφέρεται για αναδιάταξη συνόρων. «Κλίνω προς την άποψη ότι η ΠΓΔΜ (“Μακεδονία”, όπως τη χαρακτήρισε) δεν είναι χώρα» είπε το μέλος του Κογκρέσου από την Καλιφόρνια στο κανάλι της αλβανικής τηλεόρασης Vizion Plus. «Υπάρχει τέτοιος διχασμός στη χώρα που δεν θα μπορούν να συνυπάρξουν στο μέλλον. Για αυτό, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί από την ΠΓΔΜ θα έπρεπε να είναι στο Κόσοβο και η υπόλοιπη ΠΓΔΜ να είναι κομμάτι της Βουλγαρίας ή όποιας άλλης χώρας με την οποία θεωρούν πως συνδέονται», αναφέρουν βαλκανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το αλβανικό κανάλι. «Η ιδέα είναι να συντηρούμε την ΠΓΔΜ ζωντανή επειδή πριν από 30 χρόνια κάποιος αποφάσισε πως πρόκειται για μια σύνθεση που θα έπρεπε να προκύψει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» συνέχισε ο Ροχραμπάχερ.
Ερωτηθείς για το αν ο Τραμπ θα έβλεπε ευνοϊκά έναν διαμελισμό, είπε πως o ίδιος «έχει επιρροή στους διαμορφωτές πολιτικής των ΗΠΑ τώρα», δεδομένης της θέσης του στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων. «Θα έχουμε ακροάσεις μέσα στους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά στην αναδιάταξη των συνόρων, είπε πως θα μπορούσε ιδανικά να γίνει έχοντας κατά νου την ειρήνη στα Βαλκάνια, ενώ πρόσθεσε ότι δεν φοβάται τη ρωσική επιρροή στην περιοχή.
Τα Σκόπια αντέδρασαν θέτοντας το θέμα στην Ουάσινγκτον: Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών, οι απόψεις που εκφράστηκαν «προκάλεσαν ανησυχία σχετικά με την ΠΓΔΜ και την περιοχή. Αναζωπυρώνουν την εθνικιστική ρητορική στις γύρω περιοχές και μας πάνε πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εξαφανίσει κάθε αμφιβολία σχετικά με τις θέσεις αυτές και θα αποσαφηνίσει την πολιτική του για την ΠΓΔΜ και τα Βαλκάνια».

Ο Ροχραμπάχερ ηγείται της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη, Ευρασία και τις Ανερχόμενες Απειλές και είναι στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1989. Ο ίδιος έχει ταχθεί υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου με τη Ρωσία, προκαλώντας την οργή πολλών Ρεπουμπλικανών, ενώ ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν έχει πει πως βρίσκεται στο «παλαβό περιθώριο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου