Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο δολοφόνος είχε ξυλοκοπήσει άγρια τον Αρχιμανδρίτη
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών – Ποια στοιχεία δείχνουν ότι ο φονιάς ήταν πιθανότητα γνωστός του θύματος – «Οργή και θυμό» του δράστη διαπιστώνουν οι αστυνομικοί

Στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον και σε πρόσωπα που κάτα πάσα πιθανότητα είχαν προσωπικές διαφορές μαζί του ή κάτι συνέβη στιγμιαία ανάμεσά τους, αναζητά η αστυνομία τον δολοφόνο του 46χρονου αρχιμανδρίτη Ιεροθέου: Το στοιχείο που οδηγεί τους αξιωματικούς της ασφάλειας στο συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι η διαπίστωση του ιατροδικαστή ότι ο ιερωμένος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, πριν δολοφονηθεί.
Το έγκλημα κατά τις ίδιες εκτιμήσεις δεν ήταν προμελετημένο, αφού ο δολοφόνος δεν χρησιμοποίησε κάποιο όπλο, αλλά ένα αντικείμενο που βρήκε στο χώρο – το μαξιλάρι. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη έκανε προσπάθεια να σκηνοθετήσει σκηνικό ληστείας, ώστε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Γι’ αυτό, άλλωστε, εκτιμούν ότι έσπασε έπιπλο και πήρε μαζί του κοσμήματα και ιερατικά αντικείμενα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών που συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας προσπαθώντας να συμπληρώσουν όλα τα κενά στο «κάδρο», τοποθετώντας και το πρόσωπο του δολοφόνου, το θύμα και ο δράστης πρέπει να ήταν γνωστοί. Ο αρχιμανδρίτης του άνοιξε -δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα- ενώ φορούσε τις πυζάμες μου, γεγονός που δείχνει ότι είχε άνεση με τον επισκέπτη του, ενώ και το σκυλάκι του ιερωμένου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων δεν ακούστηκε να γαβγίζει, πράγμα που έκανε όταν πλησίαζαν άγνωστοι.
Οι αστυνομικοί εξάγουν τα συμπεράσματά τους για τη σύνθεση του προφίλ του δολοφόνου από το ίδιο το σκηνικό του φόνου. Ο ξυλοδαρμός δείχνει θυμό και ένταση, ενώ ο δράστης ακινητοποίησε το θύμα δένοντάς το χειροπόδαρα με κορδόνια παπουτσιών- άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι δεν υπήρχε προμελέτη του εγκλήματος. Ο δράστης σε κατάσταση οργής έβαλε σκοινί στο στόμα του θύματος, πριν του σφίξει το μαξιλάρι πάνω στο πρόσωπο, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο. Ήδη, οι αστυνομικοί προχωρούν στη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα του κοινωνικού, επαγγελματικού και συγγενικού περιβάλλοντος του θύματος, προκειμένου να καταλήξουν σε πιθανούς υπόπτους.
Η αποκάλυψη του εγκλήματος
Το στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (14.02.2017) όταν ο ιερέας Ιερόθεος Ιωάννης Καμίτσης, που λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στην οδό Ναυπλίου 5 στον Γέρακα.  Όλοι όσοι τον γνώριζαν δεν πίστευαν στο άκουσμα της είδησης αφού όπως λένε ήταν ένας κοινωνικός άνθρωπος ο οποίος ήταν πάντα δίπλα σε όσους είχαν την ανάγκη του. Kανείς δεν μπορεί να πιστέψει το ξαφνικό και συνάμα  τραγικό του τέλος.
Tον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό ένας άλλος ιερέας φίλος του. Του τηλεφωνούσε από το απόγευμα της Δευτέρας και δεν του απαντούσε και ανησύχησε. Έτσι πήγε στο διαμέρισμα του ιερωμένου και άνοιξε με τα κλειδιά που είχε. Το θέαμα που αντίκρισε ήταν σοκαριστικό.
Ο 47χρονος βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του με κορδόνια παπουτσιών. Το πρόσωπό του ήταν σκεπασμένο με μια πετσέτα και δίπλα στο άψυχο κορμί του υπήρχε ένα μαξιλάρι γεμάτο αίματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου