Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2017

«Πρέπει να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, αλλιώς δεν μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη», είπε ο κ. Σόιμπλε.
  • νοιξαν η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Ακαδημίας, ενώ κλειστή παραμένει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, έως το Χίλτον, λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.
  • Ακόμη μία αρνητική απάντηση στο αίτημά του για αποφυλάκιση έλαβε από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται από την Δευτέρα το βράδυ στο Αττικό νοσοκομείο. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα για τέταρτη φορά την αίτηση του πρώην υπουργού κρίνοντας πως η συνέχιση της κράτησής του δεν θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.
  • Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (KEA), έχουν εγκριθεί, μέχρι σήμερα, στις 16.00, 41.304 αιτήσεις και απορρίφθηκαν 4.418.
  • Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μαζί με τους Θόδωρο Μαργαρίτη και Γιώργο Σιακαντάρη μέλη της Ε.Ε., επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, όπου στεγάζονται οι εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Βήμα», το sansimera.gr και o Βήμα fm.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποτρέψουν έστω και την ύστατη ώρα τη διακοπή λειτουργίας των Μέσων του ΔΟΛ, τόσο στο όνομα της πολυφωνίας, όσο και για να μη βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι.

Κόσμος

  • Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση πέντε χρόνων με αναστολή για υπεξαίρεση, σε μια δίκη που αναπέμφθηκε σε πρώτο βαθμό από το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο 40χρονος αντιπολιτευόμενος μπλόγκερ, που μάχεται κατά της διαφθοράς, ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, προσφεύγοντας στις υψηλότερες δικαστικές αρχές και είπε ότι παραμένει αποφασισμένος να υποβάλει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε το διάταγμα, με το οποίο μπλόκαρε την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, χαρακτηρίζοντάς το «απαραίτητο» για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο Τραμπ, μιλώντας σε στελέχη των δυνάμεων της τάξης, κατηγόρησε τα δικαστήρια ότι παίρνουν «πολιτικές αποφάσεις».
  • Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα αποτελούσε τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε την Τετάρτη η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Την Τρίτη το σκωτσέζικο Κοινοβούλιο απέρριψε, σε μια συμβολική, μη δεσμευτική ψηφοφορία, τα σχέδια της Μέι για τον τρόπο αποχώρησης από την ΕΕ.
  • Ρωσικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Αλεξέι Ναβάλνι για υπεξαίρεση, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, απόφαση που στερεί από τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2018.
  • Τουλάχιστον έξι αφγανοί υπάλληλοι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) σκοτώθηκαν την Τετάρτη από ενόπλους που φέρεται να είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οικονομία

  • Τις θυσίες του ελληνικού λαού αναγνώρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσινγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στην αύξηση της οικονομικής σταθερότητας.
  • «Πρόγευση» των έως τώρα εξελίξεων στην αξιολόγηση - εν όψει του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου- αλλά και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να υπάρξει κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group αύριο, Πέμπτη. Μετά τον καταιγισμό εκθέσεων από το ΔΝΤ και τις απαιτήσεις του για νέες ανατροπές σε πολλούς τομείς, έχει δημιουργηθεί ένα νέο σκηνικό, στο οποίο πρωτεύοντα ρόλο καλείται να διαδραματίσει η ευρωζώνη.
  • Εντατικές επαφές γίνονται στο παρασκήνιο για να ξεμπλοκάρει η δεύτερη αξιολόγηση εν όψει του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. «Ο Φεβρουάριος δεν είναι τυπικά, αλλά είναι ρεαλιστικά, ο χρόνος που πρέπει να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία», σημειώνει αξιωματούχος της ΕΕ.
  • Από το απόγευμα της Πέμπτης 9:00 μέχρι και το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων της πρώτης φάσης (30 δήμων) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για τον Ιανουάριο 2017, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Την πεποίθηση ότι «μέσα στα επόμενα δύο χρόνια» οι υποστηρικτές του Brexit θα αλλάξουν άποψη για την απόφαση αυτή, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «την πιο ηλίθια» που έχουν λάβει ποτέ οι Βρετανοί, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair Μάικλ Ο'Λίρι.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους άνοιξε πάλι τη διαφορά από τη Ρόμα στους επτά βαθμούς, μετά τη νίκη στο «Έτζιο Σίντα» επί της Κροτόνε με 2-0, σε εξ αναβολής αγώνα. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έφτασε στη νίκη με τα γκολ των Μάριο Μάντζουκιτς στο 61ο και Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 74ο λεπτό. Για την ομάδα της Καλαβρίας, αντίθετα, η ζωή παραμένει δύσκολη, αφού με μόλις 13 βαθμούς σε 23 αγώνες βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης.
  • Ο Παναθηναϊκός καθάρισε από τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών την υπόθεση πρόκριση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επικράτησε εύκολα με 4-0. Έτσι, η ρεβάνς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αναμένεται να αποτελέσει τυπική διαδικασία. Ανοιχτοί λογαριασμοί για τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, που έμειναν στο 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης».
  • Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουηδού επιθετικού Γκιγέρμο Μόλινς. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σουηδός επιθετικός έχει διάρκεια 1,5 χρόνο.
  • Ηταν απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου, πριν από 36 χρόνια. Ο Ολυμπιακός σε ένα κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκη», πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην Ιστορία του και συντρίβει την ΑΕΚ με 6-0...
  • Οι πρώτες αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, διεξάγονται σήμερα, Τετάρτη, σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη. Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, ανοίγουν την αυλαία και φυσικά είναι ανοικτές σε προγνωστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου