Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2017

Να ακυρώσει την επιλογή της κυβέρνησης, που αύξησε τον ΦΠΑ από 23% σε 24% και την άμεση φορολογία στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιμένει το ΔΝΤ. Προτείνει μάλιστα μείωση έως και δέκα μονάδες στις επιχειρήσεις ή και 15%-20% για τα νοικοκυριά.
  • Ένας άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο δικηγορικά γραφεία.
  • Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Πρωτοβουλία «Ωρα Αποφάσεων» μετά την επιστολή που έστειλαν τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας στα κόμματα της Κεντροαριστεράς.
  • Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στην πανελλαδική συνάντηση που θα γίνει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια.
  • Δεν θα εμφανίζονται πλέον στην ΕΡΤ βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφασίστηκε το βράδυ της Δευτέρας. Νωρίτερα, σε σύγκρουση ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη Νέα Δημοκρατία κατέληξε η συνέντευξη του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριου Λαζαρίδη, στη δημόσια τηλεόραση.
  • Την Τρίτη, στις 10.00 το πρωί, αναμένεται η πρώτη κρίσιμη δικαστική απόφαση για το μέλλον του ΔΟΛ και των 500 εργαζομένων του. Το Πρωτοδικείο Αθηνών θα ανακοινώσει σε πιστώτριες τράπεζες και στους εργαζομένους εάν θα «μπλοκάρει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εάν θα «ξεμπλοκάρει» τον τροφοδότη λογαριασμό για να πληρωθούν οι εδώ και επτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα νικήσουν «την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία» και τις «δυνάμεις του θανάτου», χωρίς να δώσει οποιαδήποτε ένδειξη σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει ή μια πιθανή αλλαγή προσέγγισης του ζητήματος της τρομοκρατίας σε σύγκριση με εκείνη του Μπαράκ Ομπάμα.
  • Την επιλογή του να προσλάβει τη σύζυγό του Πενελόπ Φιγιόν, υπερασπίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος της δεξιάς για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν. Ο γάλλος πολιτικός ζήτησε συγγνώμη από τους Γάλλους, λέγοντας ότι η αμοιβή της συζύγου ήταν νόμιμη, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί.
  • Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα κέρδιζαν τους Συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία δείχνει ότι το κόμμα της γερμανικής κεντροαριστεράς συνεχίζει να ισχυροποιείται μετά την εκλογή του Μάρτιν Σουλτς στην ηγεσία του κόμματος.
  • Το Λουξεμβούργο ξεκίνησε τη Δευτέρα ποινική διαδικασία αναφορικά με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen, λέγοντας ότι η αρχή έγκρισης τύπου της χώρας έπεσε θύμα απάτης από αυτοκινητοβιομηχανίες.
  • Νίκη του ανεξάρτητου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν προβλέπει δημοσκόπηση της γαλλικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Opionionway, η οποία δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρανσουά Φιγιόν θα ερχόταν τρίτος στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ στον β' γύρο ο Μακρόν θα είχε να αντιμετωπίσει την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Οικονομία

  • Το χάσμα μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ σε σχέση με το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού επανέρχεται στον γερμανικό τύπο. Έναν χρόνο μετά την ίδρυση του DiEM25 επιχειρείται ένας απολογισμός για το κίνημα Βαρουφάκη.
  • Η απόφαση για πιθανή χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Ταμείου, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος του, Τζέρυ Ράις επιβεβαιώνοντας ότι η πολυπόθητη απάντηση του Ταμείου για το αν θα μείνει ή θα φύγει από το πρόγραμμα δεν θα έρθει ούτε σήμερα. Σήμερα το συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει μόνο την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (άρθρο 4), ξεκαθαρίζει ο Ράις.
  • Επιβάλλεται νομικά μια νέα απόφαση της Μπούντεσταγκ σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα; Σε αυτό το ερώτημα η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής βουλής απάντησε αρνητικά.
  • Καθορίστηκαν οι διαδικασίες για την κοινοποίηση των εισφορών στους υπόχρεους ασφαλισμένους και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Βάσει του σχετικού εγγράφου, η κοινοποίηση των εισφορών θα πραγματοποιείται: Με ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
  • Γεύμα Εργασίας προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα παρέθεσαν τη Δευτέρα ο Πρόεδρος, κ. Νικόλαος Καραμούζης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στα γραφεία της Ενώσεως.

Αθλητισμός

  • Ο Πλατανιάς «σκότωσε» τον Λεβαδειακό, του οποίου επιβλήθηκε με 2-1 (3' Μενδρινός, 23' Σίγκνεβιτς - 65' πεν. Τόνι Σίλβα) στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη 19η αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι παραμένουν στη «διακεκαυμένη ζώνη», την ώρα που οι Χανιώτες ανέβηκαν στην έβδομη θέση και μπήκαν σε πορεία πλέι οφ.
  • Μετά από την ...ποδοσφαιρική περιπέτεια που έζησε στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Σαμαράς αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Από το 2016, ο έμπειρος επιθετικός ανήκε στην Ράγιο που εδρεύει στην Οκλαχόμα και μάλιστα σε 24 αγώνες σημείωσε δύο γκολ. Ωστόσο, επέλεξε να ξανακάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, με προορισμό -αυτήν την φορά- την Ισπανία και την Σαραγόσα, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β` κατηγορίας.
  • Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανακοίνωσε τις αλλαγές στις διοργανώσεις του Champions Legue και του Europa League. Συγκεκριμένα η UEFA ανακοίνωσε επίσημα τις αλλαγές στις νέες διοργανώσεις από το 2018 μέχρι το 2021. Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στον τρόπο συμμετοχής των ομάδων στους ομίλους του Champions League, αφού αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που εξασφαλίζουν απευθείας την πρόκριση τους, χωρίς τη διαδικασία των προκριματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου