Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Απομάκρυνση 50.000 κατοίκων για την εξουδετέρωση της βόμβας

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2017

«Αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, καθώς έχουν μεν απομακρυνθεί βόμβες, αλλά όχι από κατοικημένες περιοχές» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.Πηγή: INTIME NEWS
Θεσσαλονίκη: Απομάκρυνση 50.000 κατοίκων για την εξουδετέρωση της βόμβας
Την Κυριακή προγραμματίζεται να γίνει η προσπάθεια από τον στρατό για την απενεργοποίηση και τη μεταφορά της βόμβας, που βρέθηκε προ ημερών στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Δεν θα τη θάψουμε, γιατί αν τη θάψουμε θα μας θάψει αυτή, ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Την περασμένη Τετάρτη εντοπίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο πρακτορείου υγρών καυσίμων στην περιοχή Διαλογής Κορδελιού παλιά βόμβα που ρίχτηκε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από αεροπλάνο και δεν εξερράγη.
Η κ. Πατουλίδου, ενημερώνοντας για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, επισήμανε ότι θα απαιτηθεί απομάκρυνση του πληθυσμού της περιοχής (περίπου 50.000 κάτοικοι) σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων και για τον λόγο αυτόν η οργάνωση του εγχειρήματος πρέπει να γίνει με προσοχή.
«Εχει μέσα 150 κιλά εκρηκτικά, γεγονός που σημαίνει ότι χρήζει αντιμετώπισης. Δεν θα τη θάψουμε, γιατί αν τη θάψουμε θα μας θάψει αυτή. Θα γίνει ένα οργανωμένο σχέδιο, ώστε να απομακρυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Πατουλίδου γνωστοποίησε ότι χθες έγινε σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Στρατό, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δήμους, ΕΚΑΒ κ.ά.), ενώ νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στη συνέχεια θα οργανωθεί σχέδιο για την ενημέρωση του κόσμου.
«Εκείνο που απευχόμαστε είναι ο πανικός, γιατί αυτοί που οργανώνουν το εγχείρημα θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά» πρόσθεσε. Διευκρίνισε, τέλος, ότι αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, καθώς έχουν μεν απομακρυνθεί βόμβες, αλλά όχι από κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου