Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2017

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επιτρέπει σε όσους κατέχουν έγκυρη βίζα την είσοδο στις ΗΠΑ ώστε να συμμορφωθεί με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, η οποία μπλοκάρει προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή, από τις 6:00 το πρωί έως τις 12:00, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω αγώνα δρόμου «Λεωφόρος Δρομέων».
  • Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών στους σταθμούς του Μετρό της πρωτεύουσας. Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Αγ. Ιωάννης» (γραμμή 2) και ο σταθμός «Αγ. Μαρίνα» (γραμμή 3) θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Τη μερική προληπτική νομοθέτηση των μέτρων που απαιτεί το ΔΝΤ εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση μετά το αδιέξοδο που καταγράφηκε στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.
  • Νεκρός απεγκλωβίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο οδηγός της νταλίκας-ψυγείο, που έπεσε νωρίτερα σε γκρεμό βάθους 70 μέτρων, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του τούνελ της Κρυσταλλοπηγής, κοντά στην Παραμυθιά.
  • Τον δρόμο της επιστροφής στα αγροτικά τους μπλόκα πήραν οι αγρότες Μαλγάρων και Ημαθίας, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν μπροστά στο Λευκό Πύργο. Στις 18:00 συγκαλείται η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, όμως η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε να μην συμμετέχουν εκπρόσωποί της.

Κόσμος

  • Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Σορίν Γκριντεάνου ανακοίνωσε την απόσυρση του αμφιλεγόμενου διατάγματος για υποθέσεις διαφθοράς, το οποίο οδήγησε σε πρωτοφανείς μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα.
  • Με ένα μανιφέστο εσωστρέφειας, ξενοφοβίας και οικονομικού προστατευτισμού, ανάλογο με αυτόν που προωθεί ο νέος αμερικανός πρόεδρος, η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία με την ελπίδα να κάνει την έκπληξη με μια νίκη ανάλογη του Ντόναλντ Τραμπ.
  • «Ο Τραμπ στα σκούπιδια!», «πολεμήστε την άγνοια, όχι τους μετανάστες!»: μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
  • Οι υποψήφιοι για την γαλλική προεδρία η Μαρίν Λεπέν, ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Ζαν Λικ Μελανσόν, διάλεξαν και οι τρεις την πόλη Λυόν για να ξεκινήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο και επίσημα την προεκλογική τους εκστρατεία.
  • Πώς θα διασφαλιστεί η συνοχή της Ευρώπης; Όταν οι χώρες-μέλη δεν υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δηλώνει η Α. Μέρκελ. Τείνει χέρι βοηθείας στις μικρότερες χώρες της ΕΕ;

Οικονομία

  • Oι δικηγόροι δεν έχουν υποχρέωση χρήσης ΡOS (πληρωμή μέσω κάρτας), καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξή τους στην υποχρεωτική αποδοχή καρτών μέσω τέτοιων τερματικών, αναφέρει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Εξάλλου, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου.
  • Την αγανάκτησή τους για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, «που με αυταρχισμό δημεύει το εισόδημα του επιστημονικού κόσμου και τινάζει στον αέρα τις συντάξεις του» και την αγωνία τους για το μέλλον τους εξέφρασαν δεκάδες γιατροί, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, Επιστημονικών Ενώσεων και Επαγγελματικών Φορέων που συμμετείχαν στην πανιατρική συγκέντρωση -ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
  • «Η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή: Ξανά και ξανά, η αποτυχία του ΔΝΤ να λάβει σοβαρά υπόψη κρίσιμα μαθήματα, προκάλεσε πόνο στον ελληνικό λαό. Όταν οι διευθυντές του Ταμείου συνέλθουν τη Δευτέρα, θα πρέπει να συμφωνήσουν να διαγράψουν τα χρέη της χώρας και να αποχωρήσουν» γράφει αρθρογράφος του Bloomberg Ασόκα Μόντι.
  • Για το «πασίγνωστο, πλέον, σενάριο» ότι «βρισκόμαστε και πάλι στη φάση της αντίστροφης μέτρησης» για την Ελλάδα μιλά η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Αντί για «μπράβο» για το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2,3% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση της Αθήνας βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το αίτημα για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για σειρά ετών, σημειώνει.
  • Άρθρο με τίτλο «Η ελληνική κρίση επέστρεψε» δημοσιεύει η εφημερίδα «Rheinischen Post», όπου γίνεται ευρεία αναφορά στα όσα γίνονται και εντός του γερμανικού συνασπισμού σε σχέση με την Ελλάδα.

Αθλητισμός

  • Όλοι... δουλεύουν για την Τσέλσι στην Premier League, αφού η πρωτοπόρος ομάδα του Αντόνιο Κόντε αύξησε στους 12 βαθμούς την διαφορά που τη χωρίζει από τους «διώκτες» της. Οι «μπλε» νίκησαν 3-1 την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, ωστόσο η Λίβερπουλ δεν εκμεταλλεύθηκε την ήττα των «κανονιέρηδων» για να «σκαρφαλώσει» -έστω και προσωρινά- στην δεύτερη θέση της κατάταξης, αφού οι «κόκκινοι» ηττήθηκαν 2-0 εκτός έδρας από τη Χαλ.
  • Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης των «πράσινων» με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, το οποίο έληξε 1-1.
  • Στο καλύτερό του εφετινό εκτός έδρας ματς, ο Παναθηναϊκός δεν έφυγε νικητής από τους Ζωσιμάδες (1-1). Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με το γκολ-οφσάιντ του Κόντε στο 31΄ και οι «πράσινοι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Μπεργκ στο 56΄, στην τρίτη αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League.
  • Ακόμα μια απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα (ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-1) στα Γιάννενα στον τελευταίο αγώνα του Σαββάτου στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Νωρίτερα η Λάρισα ήρθε ισόπαλη με την Κέρκυρα (ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1), στον δεύτερο αγώνα της ημέρας ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί του Ατρομήτου (Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-0).
  • Τη... μοναξιά της κορυφής στο γαλλικό πρωτάθλημα απολαμβάνει η Μονακό. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ νίκησε 3-0 τη Νις, με την οποία «συγκατοικούσε» στο... ρετιρέ, και πλέον είναι μόνη πρώτη στην κατάταξη. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μονεγάσκους ήταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου