Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2017

  • Ελαμψε δια της απουσίας του!  Ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν το πρόσωπο που κυριάρχησε στη Σύνοδο Κορυφής, αν και δε βρισκόταν φυσικά στη Μάλτα. Οι 27 όμως ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν περισσότερο για τις διατλαντικές σχέσεις, παρά για το προσφυγικό 
  • Ξεκίνησε η πρώτη φάση προσαρμογής για την χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (Γραμμή 1) και Τραμ, ενώ από τον Απρίλιο θα εφαρμοστεί και στο Μετρό (Γραμμές 2 και 3). Πώς αλλάζουν οι καθημερινές συνήθειες του επιβατικού κοινού.
  • Κανένας κίνδυνος δεν υπήρξε για τους επιβάτες και το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης» που λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά κοντά στη νησίδα του Αγ.Γεωργίου στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σαρωνικού Κόλπου, παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο χώρο των αξόνων της μηχανής.
  • Με καθυστέρηση αναμένεται να γίνει ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού Blue Galaxy, από το λιμάνι της Σούδας, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά καθώς υπήρξε ένα τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για ύπαρξη βόμβας στο πλοίο.
  • Από το μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό και της κοιλάδας των Τεμπών. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας. Αποσύρθηκαν τα τρακτέρ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
  • «Η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης μέχρι το τέλος του μήνα και να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση εντός του Μαρτίου και φαίνεται ότι αυτός είναι και ο πολιτικός συσχετισμός που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σιγά-σιγά στην Ευρώπη», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Κόσμος

  • Ο άνδρας που επιτέθηκε σε στρατιωτική περίπολο στην είσοδο του Λούβρου πιστεύεται ότι είναι αιγυπτιακής καταγωγής, ηλικίας 29 ετών και φέρεται να εισήλθε στην γαλλική επικράτεια στις 26 Ιανουαρίου από το Ντουμπάι με τουριστική βίζα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Πηγές των υπηρεσιών στο Κάιρο αναφέρουν την ίδια στιγμή πως πρόκειται για τον Αμπντάλα Ραντά αλ-Χαμάμι, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί επί του παρόντος επίσημα τα στοιχεία του.
  • Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται εν τω μέσω μίας διαδικασίας «πλήρους επαναξιολόγησης όλων των πολιτικών των ΗΠΑ έναντι της Κούβας», δίνοντας έμφαση στις πολιτικές υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ -χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
  • Η αντιπρόεδρος της σουηδικής κυβέρνησης Ιζαμπέλα Λέβιν ανήρτησε στο Facebook φωτογραφία της στην οποία υπογράφει με ύφος... α λα Τραμπ ένα νομοσχέδιο για το Κλίμα, περιστοιχιζόμενη αποκλειστικά από γυναίκες συνεργάτιδές της -ενσταντανέ το οποίο παραπέμπει ειρωνικά στην επίμαχη φωτογραφία του μεγιστάνα-προέδρου που υπογράφει διάταγμα για τις αμβλώσεις υπό τα βλέμματα μόνο ανδρών συνεργατών του.
  • Ο Τεντ Μάλοκ, ο καθηγητής και συγγραφέας που επελέγη διά χειρός Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται να προβλέψει την «αποσύνθεση» της Ένωσης διαβεβαιώνοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα. Επαναλαμβάνει ότι το ευρώ είναι «ένα λανθασμένο πείραμα» και ότι αν αυτός εργαζόταν σε επενδυτική τράπεζα «θα στοιχημάτιζε εναντίον του».
  • Η Τζίνα Χάσπελ, πρώην υπεύθυνη για τις μυστικές επιχειρήσεις της CIA και εμπλεκόμενη με αυτή την ιδιότητά της στις μυστικές φυλακές στο εξωτερικό όπου οι κρατούμενοι υφίσταντο βασανιστήρια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, διορίστηκε δεύτερη στην ιεραρχία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ. Φέρεται να ήταν υπεύθυνη μυστικής φυλακής-κολαστηρίου στην Ταϊλάνδη, καθώς και να είχε εμπλακεί στην κασταστροφή ενοχοποιητικών βίντεο για τους βασανισμούς υπόπτων.

Οικονομία

  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προέτρεψε σήμερα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κάνει ό,τι μπορεί ώστε η Ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη, λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας του επέμεινε ότι η Ελλάδα οφείλει να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της διότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
  • Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά από δημοσιεύματα που μιλούσαν για εμπλοκές στη διαδικασία. Όλες οι σχετικές δηλώσεις παραλαμβάνονται κανονικά και εκκαθαρίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες, που έχουν δοθεί, σημειώνει, ενώ τονίζει πως κρίσιμος χρόνος για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου είναι ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων και όχι ο χρόνος εκκαθάρισης.
  • Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα τον Δεκέμβριο. Τον τελευταίο μήνα του έτους, οι οφειλές φορέων και οι εκκρεμούσες επιστροφές φόρων, υποχώρησαν στα 4,536 δισ. ευρώ από 5,602 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο. Πρωταγωνιστές στα χρέη παρέμεινα τα Ταμεία και τον Δεκέμβριο.
  • Τη διαφωνία του στους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για την πορεία της οικονομίας, εκφράζει το υπουργείο Οικονομίας, με αφορμή το χθεσινό δελτίο οικονομικών εξελίξεων του Συνδέσμου, στο οποίο γινόταν λόγος για το παράδοξο της μείωσης του εισοδήματος και της αύξησης της κατανάλωσης και εκφραζόταν ανησυχία για τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης το 2017.
  • Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τις καταγγελίες του πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αθλητισμός

  • Το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Αμβούργου και έκτο συνολικά στην 6ετή θητεία του στην Bundesliga πέτυχε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Γκολ «χρυσάφι» για την ομάδα του γερμανικού Βορρά, καθώς με αυτό πήρε τη μεγάλη νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-0) και ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το γκολ από τον έλληνα διεθνή ήρθε στο 76ο λεπτό με κεφαλιά.
  • Ελεύθερος είναι από σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης, καθώς λύθηκε η συνεργασία του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας σφράγισαν με ανακοίνωση τους τίτλους τέλους σε μια σχέση εξαετή, καθώς ο δυναμικός μέσος είχε αποκτηθεί από τον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2011.
  • Το παιχνίδι στα Γιάννενα μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια και θα παλέψει για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί τον Ηρακλή, ενώ το λογικό φαβορί για τη νίκη είναι και η ΑΕΚ, η οποία θα φιλοξενήσει στο Ολυμπιακό στάδιο τη Βέροια.
  • Την κατάκτηση του Κυπέλλου έθεσε ως πρώτο στόχο του Παναθηναϊκού ο Ροντρίγκο Μολέδο, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Super League. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός επισήμανε ακόμη ότι η ομάδα θα αρχίσει να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Πάμε καλύτερα, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μας δίνει αισιοδοξία η βελτίωση αυτή και θα κάνουμε το παν για να διεκδικήσουμε το Κύπελλο».
  • Ο Βασίλης Μπάρκας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 11ης αγωνιστικής της Super League, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με τη διεξαγωγή δύο εξ αναβολής αναμετρήσεων (ΑΕΛ-ΠΑΟΚ και Ηρακλής-Κέρκυρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου