Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2017

  • Ξεκίνησε η πρώτη φάση προσαρμογής για την χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (Γραμμή 1) και Τραμ, ενώ από τον Απρίλιο θα εφαρμοστεί και στο Μετρό (Γραμμές 2 και 3). Πώς αλλάζουν οι καθημερινές συνήθειες του επιβατικού κοινού.
  • Από το γραφείο του κ. Σταύρου Ψυχάρη έγινε αργά το βράδυ η ακόλουθη ανακοίνωση...
  • «Ή κλείστε λοιπόν την αξιολόγηση ή καταθέστε την εντολή. Μεσοβέζικες λύσεις αυτή τη φορά δεν υπάρχουν. Να αναλάβει την ευθύνη μια κυβέρνηση εθνικής Ελλάδος. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να παραπαίει. Καιροφυλακτεί η άβυσσος». Με αυτό τον τρόπο έκλεισε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης καλώντας την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την 2η αξιολόγηση.
  • «Η Ελλάδα επιθυμεί την γαλήνη και την ειρήνη ανάμεσα στα κράτη της περιοχής. Δεν επιδιώκουμε τσαμπουκάδες, ούτε φασαρίες. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι καουμπουλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα». Αυτό κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή το σημερινό μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου από 6 τουρκικά αεροσκάφη.
  • Μέχρι τώρα είχα την αίσθηση ότι είστε κήρυκας θαλασσοδανείων. Σήμερα διαπίστωσα ότι είστε και κήρυκας ανευθυνότητας κ. Μητσοτάκη, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Κόσμος

  • Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού ταμείου με διαθέσιμα 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προορίζεται να προσφέρει βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για να μειωθούν οι προσφυγικές προς τις ιταλικές ακτές. Η δημιουργία του «Ταμείου για την Αφρική» ανακοινώνεται δύο ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα όπου θα συζητηθούν τα σχέδια για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών από την Αφρική.
  • Ο υποψήφιος της ρεπουμπλικανικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε από τους συντηρητικούς βουλευτές να παραμείνουν πιστοί στον ίδιο μετά το σκάνδαλο σχετικά με την εργασία της συζύγου του, καταγγέλλοντας ότι αριστερά επιχειρεί να στοχοποιήσει την προεκλογική εκστρατεία του. Διαμηνύει ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του και θα αντιμετωπίσει «μέχρι τέλους» τις επιθέσεις.
  • Με την συνέχιση της εποικιστικής της δραστηριότητας, η ισραηλινή κυβέρνηση θέτει σε «άμεσο» κίνδυνο την προοπτική ειρηνικής επίλυσης της ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, καθιστώντας ενδεχομένως «αδύνατη» την λύση των δύο κρατών προειδοποιεί η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
  • Ειδικοί του ΟΗΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν ότι το διάταγμα-όνειδος του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών, παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, οδηγεί σε στιγματικό των μουσουλμανικών κοινοτήτων, ενώ ενδέχεται αιτούντες άσυλο που στέλνονται πίσω στις πατρίδες τους να κινδυνεύουν με βασανιστήρια.
  • Πάνω από 200 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Ιαπωνία, μεταξύ των οποίων πολλοί αυτοκτονούν, θύματα του «καρόσι», του άγχους δηλαδή που προέρχεται από την εξαντλητική δουλειά, όπως έχει κωδικοποιηθεί η έκφραση στην Ιαπωνία.

Οικονομία

  • Ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την ισχυρή πτώση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 7,39%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 619,05 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,19%.
  • Την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής και υλοποίησης των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη διασφάλιση πρωτίστως του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών να έχουν απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση στις θεραπείες τους όταν τις χρειάζονται, πρόταξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου.
  • Πρόστιμα ύψους 1.156.000 ευρώ για καταστρατήγηση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία του καταναλωτή επέβαλε το 2016 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας.  Όσον αφορά στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, κατά το έτος 2016 επιβλήθηκαν σε τράπεζες 84 πρόστιμα ύψους 512.500 ευρώ κυρίως για παραβίαση του νόμου 3869/2010 (νόμου Κατσέλη).
  • Σε περίπτωση που τηρηθούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί δεν θα υπάρξει ανάγκη για ένα τέταρτο πρόγραμμα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Επισήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν έχουν εφαρμοστεί όλες οι συμφωνίες με τις ελληνικές αρχές από τον Αύγουστο του 2015, και γι' αυτό υπάρχει καθυστέρηση των εκταμιεύσεων.
  • Τα κόκκινα δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε την Τετάρτη το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι παρά το δύσκολο περιβάλλον, ο τραπεζικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί και εμφανίζει σαφή στοιχεία βελτίωσης σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, βρίσκεται επίσης ενώπιον σημαντικών προκλήσεων.

Αθλητισμός

  • Ο ΠΑΟΚ απέδειξε και στο «AEL FC Arena» ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Super League το τελευταίο διάστημα. Με τα γκολ των Μυστακίδη (9΄) και Μάτος (61΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε και το εμπόδιο της Λάρισας (2-0) στο πλαίσιο της 11η αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος κι «έπιασε» στην 2η θέση τους Πανιώνιο και Ξάνθη. Ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκαν ο Ηρακλής και η Κέρκυρα στο Καυτανζόγλειο στον άλλο αγώνα της ημέρας.
  • Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, νίκησε 4-0 στα Περιβόλια Χανίων τον Κισσαμικό. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ διέλυσε με 6-0 τον Λεβαδειακό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς. Με πρωταγωνιστή και σκόρερ (18', 44') τον Αμπιόλα Ντάουντα, που είχε πετύχει και τα δύο γκολ της ομάδας του στο πρώτο ματς (2-2), ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τη Λαμία στο γήπεδο του Περιστερίου, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Πλατανιάς εξασφάλισε την πρόκριση για τους προημιτελικούς. Ας δούμε αναλυτικά:
  • Όπως ακριβώς είχε συμβεί με τον Σισοκό, έτσι και τώρα με τον Παρέδες, ο Πάουλο Μπέντο τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά την απόκτησή του. Κάτι, που όμως δεν είχε συμβεί με τον τρίτο νεοαποκτηθέντα Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος συμμετείχε μόνο μια φορά στην αποστολή, για τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
  • Τέσσερις ρεβάνς διεξάγονται σήμερα, Τετάρτη, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας, για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος που έχει το απόλυτο προβάδισμα, ενώ τα υπόλοιπα τρία μας είναι άνοιχτα έχοντας όμως φαβορί.
  • Με δύο κρίσιμες αναμετρήσεις, που είχαν αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη, η 11η αγωνιστική της Super League. Ο Ηρακλής υποδέχεται το Καυτανζόγλειο την Κέρκυρα και χρειάζεται πάση θυσία τους τρεις βαθμούς καθώς παραμένει ουραγός, ενώ η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να θέλουν βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθούν από τις θέσεις του υποβιβασμού και τον «δικέφαλο του βορρά» να επιδιώκει την διατήρηση του εντυπωσιακού νικηφόρου σερί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου