Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2017

  • Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, αύριο Παρασκευή, πήραν οι αγρότες μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας. Ήδη οι αγρότες αποχώρησαν από τα μπλόκα που έστησαν από το τέλος Ιανουαρίου σε διάφορα κομβικά σημεία της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Έναν υπερτυχερό ανέδειξε η αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ, ο οποίος κέρδισε το ποσό των 16.428.349,89 ευρώ. Άλλοι οκτώ παίκτες με «πεντάρι» θα εισπράξουν από 120.884,96 ευρώ έκαστος.
  • «Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
  • Σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, θα απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Η σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη αναμένεται να επεκταθεί και στα άλλα θέματα της επικαιρότητας, με κύριο εκείνο της αξιολόγησης εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.
  • Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες. Η ρύθμιση ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία έτη κατ' ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Κόσμος

  • Το NATO ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενισχύσει τη ναυτική παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της πολιτικής αποτροπής που εφαρμόζει αντιδρώντας στην απειλητική όπως τη χαρακτηρίζει συμπεριφορά της Ρωσίας μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία το 2014.
  • Κλήση σε απολογία έλαβε ο επιχειρηματίας Τιτσιάνο Ρέντσι, πατέρας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για προμήθειες της δημόσιας διοίκησης, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με «συμμετοχή σε άσκηση αθέμιτης επιρροής».
  • «Υστερία» κατά των μέσων ενημέρωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε το όνομα του Αλεξάντερ Ακόστα για το υπουργείο Εργασίας. «Κληρονόμησα μία χαοτική κατάσταση» υποστήριξε και καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον του «ανέντιμου» Τύπου που δεν του δίνει τα... εύσημα που αξίζει. Τα μίντια «λένε ψέματα» και οι αναφορές περί σχέσεων με τη Ρωσία είναι «ψευδείς» και «ζημιώνουν» τη διμερή προσέγγιση, είπε ενώπιον των ίδιων των δημοσιογράφων. Και παράλληλα εξήγγειλε ότι θα φέρει νέο διάταγμα για τη μετανάστευση...
  • Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό δηλώνει ότι η θέση των ΗΠΑ στην ισραηλο-παλαιστινιακή διένεξη είναι «πολύ συγκεχυμένη και ανησυχητική», μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΕΞ της G20 στη Βόννη και στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ που απομακρύνουν τις ΗΠΑ από την εδώ και δεκαετίες δέσμευση της Ουάσιγκτον στη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή. «Διευκρινίσεις» από την πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.
  • Οι ΗΠΑ είναι «αποφασισμένες» να υπερασπίσουν τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία, χωρίς να αποκλείουν ούτε την καταφυγή στην πυρηνική αποτροπή, διεμήνυσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, μερικές ημέρες μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα. Ο Τίλερσον είχε συνάντηση με τους ομολόγους τους Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας κατόπιν της οποίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Οικονομία

  • Την ενίσχυση της παραοικονομίας και ως παραπλευρη απώλεια της υπερφορολόγησης επισημαίνει ο ΣΕΒ παραθέτοντας παραδείγματα οργίου φοροδιαφυγής, όπως αυτό εστιατορίου ταχυφαγίας που προσφέρει έκπτωση 10% σε όποιον πληρώνει μετρητοίς και χωρίς απόδειξη. Υπάρχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που όχι μόνο προσφεύγουν σε αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και φοροδιαφεύγουν κατά συρροή, αλλά έχουν «κλείσει» τα βιβλία και δουλεύουν 100% στην μαύρη αγορά, καταγγέλει ο ΣΕΒ.
  • Η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύση για το ακατάσχετο των επαγγελματικών λογαριασμών που κατατίθενται οι πληρωμές με ηλεκτρονικές συναλλαγές, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου σε συνάντηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τα σοβαρά φορολογικά προβλήματα που απασχολούν τις ΜμΕ. Από την πλευρά της η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε στην υφυπουργό να περιληφθούν στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και οι επιχειρήσεις που οφείλουν λιγότερα από 20.000.
  • Την αισιοδοξία ότι σύντομα θα επιτευχθεί η αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να βελτιωθεί η «δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας» και να παταχθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, εξέφρασε η αρμόδια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ και στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις βίαιες ανατροπές που επέφεραν.
  • Την άποψη ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση», εξ ού και σε αντίθεση με τις άλλες μνημονιακές χώρες δεν τα έχει ακόμη καταφέρει, επανέλαβε ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM. «Πουθενά η έκταση των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα και η κρατική διοίκηση τόσο αδύναμη», σημείωσε. Όμως, πρόσθεσε, «η Ελλάδα μπορεί να κάνει στροφή και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αν εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα».
  • «Είναι ευκταίο οι διαβουλεύσεις για τη β' αξιολόγηση να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων. Βάσει των δεδομένων, το καλύτερο ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκύψει μετά το Eurogroup είναι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, είπε. Χρειάζεται χρόνος για την εκταμίευση της δόσης ακόμη και εάν υπάρξει συμφωνία, λέει, και δείχνει προς Ιούλιο. Σίγουρος για συμμετοχή του ΔΝΤ.

Αθλητισμός

  • Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη… παύει να είναι σύμπτωση! Έτσι και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ που για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ραντεβού και ηττήθηκε με 3-0 από μια μέτρια Σάλκε στην Τούμπα. Και σαν να μην έφτανε το… κρύο 0-1 των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο, ήρθαν και οι άστοχες επιλογές του Βλάνταν Ιβιτς (εξ αρχής είχε καταργήσει τις πτέρυγες, γεμίζοντας τον άξονα), αλλά και τις αλλαγές… βγάζοντας τον δραστήριο Μυστακίδη και αφήνοντας στο γήπεδο Αθανασιάδη ή Σάκχοφ που ήταν «άφαντοι».
  • Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη… παύει να είναι σύμπτωση! Έτσι και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ που για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ραντεβού και ηττήθηκε με 3-0 (ΠΑΟΚ - Σάλκε 0-3) από μια μέτρια Σάλκε στην Τούμπα για τη φάση των «32» του Europa League. Στο άλλο ελληνικό ματς, Ο Ολυμπιακός που θεωρητικά είχε ευκολότερη αποστολή, τελικά έμεινε στο 0-0 (Ολυμπιακός - Οσμανλίσπορ 0-0) με την Οσπανλίσπορ με τους Τούρκους να παίρνουν έτσι ένα ελαφρύ προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «σπίτι» τους.
  • «Άσφαιρος» ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Οσμανλισπόρ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τη φάση των «32» του Europa League κι αυτό κάνει αρκετά δύσκολη την αποστολή του ενόψει της ρεβάνς στην Άγκυρα, σε μια εβδομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο, λόγω αποβολής του Βιάνα στο 74'.
  • Σοβαρός είναι πλέον ο προβληματισμός που υπάρχει στις τάξεις των Ρώσων διοργανωτών του Μουντιάλ 2018, μετά τη σημερινή προβολή -από το BBC- ρεπορτάζ, στο οποίο εμφανίζονται χούλιγκανς που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους καθ΄όλη τη διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης.
  • O Αρτούρ Μαζουακού δεν φαίνεται να έχει μέλλον στο αγγλικό πρωτάθλημα και στη Γουέστ Χαμ με τον βρετανικό Τύπο να κάνει λόγο για πιθανή επιστροφή του στον Ολυμπιακό! Ο Γάλλος αριστερός μπακ υπέγραψε το καλοκαίρι τετραετές συμβόλαιο με τη Γουέστ Χαμ, αλλά δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην premier league.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου