Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Περίεργη ομιλία Ερντογάν: «Υπάρχει εγγύηση ότι θα ζω μέχρι τις 16 Απριλίου;»


Μιλώντας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου σε συμπόσιο που διοργανώθηκε από τη δεξαμενή σκέψης SETA, που χρηματοδοτείται από το τουρκικό κράτος, αιφνιδίασε τους πάντες όταν στον ειρμό του λόγου του αναρωτήθηκε:
«Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα είμαι ζωντανός μέχρι τις 16 Απριλίου;».
Η 16η Απριλίου είναι η ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.
Μιλώντας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Τουρκία, δηλαδή υπέρ της προεδροποίησης του τουρκικού πολιτεύματος και τη μεταφορά υπερεξουσιών στο πρόσωπό του, που πρέπει να εγκριθεί από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, είπε:
«Όλο σας το θέμα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι θνητός. Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα είμαι ζωντανός μέχρι τις 16 Απριλίου;», αναρωτήθηκε για να τονίσει στη συνέχεια ότι «…την ημέρα του δημοψηφίσματος θα γίνει το θέλημα του έθνους και του Αλλάχ».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ακόμα ότι όσοι αντιτίθενται στις προτεινόμενες αλλαγές είναι εκείνοι που επιδιώκουν τον διαμελισμό της Τουρκίας.
«Ποιος λέει όχι; Το PKK [Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν] το λέει, εκείνοι που θέλουν να διαμοιράσουν αυτή τη χώρα το λένε».
Στη συνέχεια ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση συμπεριφέρεται όμοια με τους «αρνητές».
Σύμφωνα με τον Ερντογάν το σημαντικότερο στο νέο πολίτευμα είναι η δημοκρατική φύση του.
«Τι άλλο θα μπορούσατε να πείτε εκτός από «ναι» σε ένα τέτοιο σύστημα;» ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο κοινό του.
Στη νέα προεδρική «δημοκρατία» του Ερντογάν ο πρόεδρος θα έχει ενισχυμένες εξουσίες, όπως το δικαίωμα να διαλύει τη Βουλή.
Εκτός από αυτό, οι επικριτές λένε ότι καταλύεται ο διαχωρισμός των εξουσιών αφού τίθεται και η Δικαιοσύνη υπό προεδρικό έλεγχο.
Όμως, η πιο «βαριά» κουβέντα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν όταν αναρωτήθηκε για πρώτη φορά δημοσίως εάν θα ζει μέχρι τις 16 Απριλίου.
Για τους γνωρίζοντες δεν πρόκειται για ένα σχήμα λόγου αλλά για μια μεγάλη έγνοια που τον ταλανίζει.
Στα μέσα Οκτωβρίου 2016, ο Αμερικανός πανεπιστημιακός και (πρώην) αναλυτής του Πενταγώνου Μάικλ Ρούμπιν (Michael Rubin), ο ίδιος που είχε «προβλέψει» από τις 24 Μαρτίου 2016 και την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία, είχε γράψει σε άρθρο του που αναρτήθηκε και στο NewsWeek ότι επίκειται η δολοφονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Μάικλ Ρούμπιν ισχυρίστηκε ότι θα γίνει και νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και αυτή τη φορά ο Ερντογάν θα πεθάνει. Για την ακρίβεια, έγραφε στο άρθρο του, ο Ερντογάν είναι ήδη νεκρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου