Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2017

Μήνυμα προς την Αθήνα, αλλά και τους δανειστές να προχωρήσουν γρήγορα με την αξιολόγηση, αφού όσο επιτείνεται η καθυστέρηση ελλοχεύει κίνδυνος οικονομικής αστάθειας στην ευρωζώνη έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.


  • Ολοκληρώθηκε από τους πυροτεχνουργούς του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας που βρέθηκε στην περιοχή του Ευόσμου - Κορδελιού. Μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης της περιοχής από κατοίκους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή. Ακολουθούν τα στάδια της μεταφοράς της και της εξουδετέρωσής της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.
  • Τη μάχη για τη ζωή έχασε ο 6χρονος, που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά, το πρωί του Σαββάτου και νοσηλευόταν στην εντατική. Το παιδί έφερε σοβαρότατα εσωτερικά τραύματα.
  • Μάχη ανακοινώσεων με αφορμή την υπόθεση του Πόθεν Έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη εξελίσσεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν θα κριθεί τόσο από τη συμφωνία όσο -και κυρίως- από το τι θα μπορέσει να κάνει πέραν αυτής, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες και γι' αυτό είναι άστοχο και άκαιρο να στρέφουμε διαρκώς τη συζητηση στο πολιτικό επίπεδο και να ζητούνται πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε μεταξύ άλλων.
  • Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:48 της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου. «Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 ρίχτερ στην Ελλάδα» δήλωσε ο Διευθυντης Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γερασιμος Χουλιάρας.

Κόσμος

  • Η γερμανική αστυνομία εκκένωσε το μεσημέρι της Κυριακής το αεροδρόμιο του Αμβούργου καθώς αρκετοί επιβάτες εκδήλωσαν ταυτόχρονα προβλήματα στην αναπνοή εξαιτίας εναέριου παράγοντα που κυκλοφόρησε στο σύστημα εξαερισμού -πιθανολογείται σπρέι πιπεριού. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία. Το αεροδρόμιο άνοιξε μετά από περίπου μία ώρα.
  • Με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εξελέγη 12ος πρόεδρος της μεταπολεμικής Γερμανίας ο σοσιαλδημοκράτης Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, σε μία ψηφοφορία με ελάχιστες διαρροές για την συγκυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού.
  • Οι τούρκοι στρατιώτες και οι σύροι αντικαθεστωτικοί που υποστηρίζουν έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης Αλ Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, και οι τουρκικές Αρχές θεωρούν πως η πόλη, η οποία ελέγχεται από την ISIS, πρόκειται να πέσει άμεσα. «Στόχος μας είναι η εκκαθάριση περιοχή που περιλαμβάνει τη Ράκα» λέει ο Ερντογάν. Η προέλαση, όπως σημειώνει το Reuters, ενισχύει τον κίνδυνο να βρεθούν ενώπιος ενωπίω οι τουρκικές και οι συριακές δυνάμεις -οι τελευταίες πλησιάζουν το Αλ Μπαμπ από τα νότια.
  • Οι δικηγόροι του Φρανσουά Φιγιόν δεν πιστεύουν πλέον ότι η υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του θα μπει στο αρχείο, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Journal du Dimanche. Στο άρθρο, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, υποστηρίζεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν δύο δυνατότητες που έχουν για να ασκήσουν δίωξη στο ζεύγος Φιγιόν.
  • Δεν θα είναι υποψήφιος και για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2019, ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στον κρατικό γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DLF.

Οικονομία

  • Έντονη κριτική στη στάση του ΔΝΤ άσκησε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο ίδιος τόνισε ότι «η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λευκή επιταγή και πάντοτε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης απορρέει από συλλογικές αποφάσεις», ενώ κατέληξε, λέγοντας ότι «οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα Grexit» και πως με λίγη καλή θέληση, σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.
  • «H κρίση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ. Ουδείς μπορεί να μεταρρυθμίσει καμία χώρα με την νοοτροπία του λογιστή», τόνισε o Βέλγος πολιτικός και επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φερχόφστατ.
  • «Κυρίως στην Γερμανία μιλά κανείς σαν να ήταν απολύτως εξοικειωμένος με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά δεν την γνωρίζουν. Διότι οι Έλληνες, παρά την όποια δυσθυμία για την κατάσταση, έκαναν παρά πολλές διαρθρωτικές -και άλλες- μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους δογματικούς Βορειοευρωπαίους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
  • H ελληνική οικονομία θα σταθεί στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά επενδύσεις, δηλώνει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, στην εφημερίδα Bild. Αναγνωρίζει επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά» και ότι «οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες».
  • Παρά τον θετικό τόνο στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ το βράδυ της Παρασκευής περί προόδου και επιστροφής των δανειστών την επόμενη εβδομάδα -χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ακριβής ημερομηνία-, η αίσθηση που δημιουργήθηκε στην Αθήνα από την συνάντηση Τσακαλώτου - Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών ήταν διαφορετική.

Αθλητισμός

  • Αγχωτικό απόγευμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ επικράτησε με 4-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο, σημειώνοντας και τα τέσσερα τέρματα στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα. Ισόπαλο με 0-0 έληξε το ματς στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ. Σημαντίκη νίκη πήρε η Κέρκυρα που νίκησε στην έδρα της το Λεβαδειακό με 1-0, ενώ αγγλικό σκορ είχαμε στα Περιβόλια, όπου ο Πλατανιάς αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Η Μπέρνλι σταμάτησε την Τσέλσι στο «Turf Moor», υποχρεώνοντας την πρωτοπόρο της Premier League σε ισοπαλία 1-1. Στην Ιταλία, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Ρόμα επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Κροτόνε. Άνετη νίκη επίσης με 2-0 σημείωσε στο Μιλάνο η Ίντερ επί της Έμπολι. Στην Ισπανία, ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στην έδρα της Βιγιαρεάλ με τη Μάλαγα. Αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία της έκανε η Βόλφσμπουργκ η οποία νίκησε στην έδρα της 2-1 την Χοφενχάιμ για την 20ή ημέρα του γερμανικού πρωταθλήματος.
  • Με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (Ανδρούτσος 1΄, Ιντέγε 9΄) ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο εναντίον της ΑΕΛ και επικράτησε 2-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League διατηρώντας διαφορά ασφαλείας (13β.) από τους διώκτες του. Αγωνία, ωστόσο, υπάρχει για τον τραυματισμό του Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο 68ο λεπτό. Ο Πανιώνιος κατάφερε να περάσει νικηφόρα και από την έδρα της Βέροιας με 1-0. Στο ντεμπούτο του ο Ρικάντο Σα Πίντο πήρε ισοπαλία στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, σήμερα οδήγησε τον Ατρόμητο σε εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα.
  • Επιτέλους αφύπνιση για τη Λίβερπουλ, που επικράτησε 2-0 της Τότεναμ και πανηγύρισε την πρώτη της «σοβαρή» νίκη μέσα στο 2017. Είχε προηγηθεί μόνο εκείνη εναντίον της Πλίμουθ για το κύπελλο, πριν αποκλειστεί από τη Γουλβς. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σκόραρε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη στο Αμβούργο, που διέλυσε με 3-0 εκτός έδρας τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της Bundesliga. «Πρόγευση» από τον τελικό του ισπανικού κυπέλλου είχαμε το Σάββατο με τον αγώνα της Αλαβές και της Μπαρτσελόνα στη Βιτόρια, όπου οι Καταλανοί διέσυραν τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας επιβλητική νίκη με 6-0.
  • Το Κατάρ ξοδεύει 500 εκατ. δολάρια ή διαφορετικά 467 εκατ ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ του 2022! Χρήματα που δίνονται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοδελίδα calcioefibnanza, προκειμένου να δείξει στη διεθνή κοινότητα του ποδοσφαίρου σε πέντε χρόνια, ότι έκανε τη σωστή επιλογή. O υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλ Σαρίφ -Αλ Εμαντί, ο οποίος δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ρυθμός αυτής της δαπάνης θα μπορούσε να συνεχιστεί για τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου