Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, 2017

  • Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών του ηλεκτρνικού εισιτηρίου στους σταθμούς του μετρό, την ώρα που ο ΟΑΣΑ μετρά και ζημιές από καταστροφές των μηχανημάτων. Την Κυριακή θα είναι κλειστοί τέσσερις σταθμοί του μετρό.
  • Δεν θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου «Το Βήμα της Κυριακής» μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου στο αίτημα του ΔΟΛ για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων και που οδηγεί τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε «ασφυξία».
  • Σε εφαρμογή τέθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, το σχέδιο οργανωμένης μετακίνησης πληθυσμού, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα, προκειμένου έξι πυροτεχνουργοί να αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να μεταφέρουν την βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή.
  • Ανακοίνωση σχετικά με το 6χρονο παιδί που έπεσε το πρωί στο κενό από το μπαλκόνι του διαμερίσματος εξέδωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Κηφισιά.
  • Θερμαινόμενο χώρο στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου και Βαθέος (στους Αμπελόκηπους) θα διαθέσει για την προστασία των αστέγων ο Δήμος Αθηναίων την Κυριακή, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Κόσμος

  • Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε νέες αυστηρότερες διατάξεις για τη χορήγηση ασύλου. Παράλληλα διεμήνυσε ότι η ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση δεν είναι επαρκής.
  • Το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για εντατικοποίηση των απελάσεων όσων δεν λαμβάνουν άσυλο έχει προκαλέσει πανικό σε πρόσφυγες που φοβούνται διώξεις στην πατρίδα τους, τονίζει στην DW η σύμβουλος προσφύγων Μ. Σακούρα.
  • Την πρόθεσή του να απαντήσει στην κόντρα που έχει ανοίξει με τη Δικαιοσύνη, υπογράφοντας νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα έκανε γνωστή ο Τραμπ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Air Force One, o Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το νέο διάταγμα θα είναι έτοιμο το αργότερο την Τρίτη.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ σχετικά με την «ασφάλεια» της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας θα είναι «ελεύθερες» και «αμοιβαίες».
  • «Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης πέρυσι επί τέσσερις μήνες, πιθανόν με εντολή της Ρωσίας», αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian την Παρασκευή. Την είδηση αναδημοσιεύει με έμφαση όλος ο ιταλικός Τύπος στις ιστοσελίδες του.

Οικονομία

  • H ελληνική οικονομία θα σταθεί στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά επενδύσεις, δηλώνει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, στην εφημερίδα Bild. Αναγνωρίζει επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά» και ότι «οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες».
  • Παρά τον θετικό τόνο στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ το βράδυ της Παρασκευής περί προόδου και επιστροφής των δανειστών την επόμενη εβδομάδα -χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ακριβής ημερομηνία-, η αίσθηση που δημιουργήθηκε στην Αθήνα από την συνάντηση Τσακαλώτου - Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών ήταν διαφορετική.
  • Πρόοδος στο θέμα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης καταγράφηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των Θεσμών στις Βρυξέλλες. Όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε κοινό έδαφος, ώστε οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Έληξε απόψε η εκκρεμότητα της αντικατάστασης της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς, ύστερα από παρέμβαση του βασικού μετόχου (ΔΕΗ), πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση των κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στηρίζει την υποψηφιότητα του Κλάους Ρέγκλινγκ για μια δεύτερη πενταετή θητεία στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όπως ανέφερε μια κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Αθλητισμός

  • Με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (Ανδρούτσος 1΄, Ιντέγε 9΄) ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο εναντίον της ΑΕΛ και επικράτησε 2-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League διατηρώντας διαφορά ασφαλείας (13β.) από τους διώκτες του. Αγωνία, ωστόσο, υπάρχει για τον τραυματισμό του Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο 68ο λεπτό. Ο Πανιώνιος κατάφερε να περάσει νικηφόρα και από την έδρα της Βέροιας με 1-0. Στο ντεμπούτο του ο Ρικάντο Σα Πίντο πήρε ισοπαλία στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, σήμερα οδήγησε τον Ατρόμητο σε εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα.
  • Επιτέλους αφύπνιση για τη Λίβερπουλ, που επικράτησε 2-0 της Τότεναμ και πανηγύρισε την πρώτη της «σοβαρή» νίκη μέσα στο 2017. Είχε προηγηθεί μόνο εκείνη εναντίον της Πλίμουθ για το κύπελλο, πριν αποκλειστεί από τη Γουλβς. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σκόραρε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη στο Αμβούργο, που διέλυσε με 3-0 εκτός έδρας τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της Bundesliga. «Πρόγευση» από τον τελικό του ισπανικού κυπέλλου είχαμε το Σάββατο με τον αγώνα της Αλαβές και της Μπαρτσελόνα στη Βιτόρια, όπου οι Καταλανοί διέσυραν τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας επιβλητική νίκη με 6-0.
  • Το Κατάρ ξοδεύει 500 εκατ. δολάρια ή διαφορετικά 467 εκατ ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ του 2022! Χρήματα που δίνονται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοδελίδα calcioefibnanza, προκειμένου να δείξει στη διεθνή κοινότητα του ποδοσφαίρου σε πέντε χρόνια, ότι έκανε τη σωστή επιλογή. O υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλ Σαρίφ -Αλ Εμαντί, ο οποίος δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ρυθμός αυτής της δαπάνης θα μπορούσε να συνεχιστεί για τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια.
  • Ογδόντα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του χρειάστηκε για να σκοράρει στο πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης, πέντε λεπτά σήμερα. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έκανε πάλι το... θαύμα του και στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα (με την πρώτη κόντρα στους Αρκάδες) πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ (63΄) στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Ξάνθη. Στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα κριθεί η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου ανάμεσα στον Πλατανιά και την ΑΕΚ. Στο πρώτο ματς των προημιτελικών οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην Κρήτη κι έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 1η Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου