Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 2017

  • Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους σταθμούς του μετρό. Κλειστοί θα είναι το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί «Ομόνοια» (γραμμές 1 και 2), «Νέος Κόσμος» (γραμμή 2), «Ελαιώνας» και «Χολαργός» (γραμμή 3).  
  • Αγρότες του μπλόκου της Μελούνας απέκλεισαν το βράδυ της Παρασκευής την εθνική οδό Λάρισας Κοζάνης. Οι αγρότες στο σημείο υλοποιούν την απόφαση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλούν τους αγρότες για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.
  • Η συνέχιση της ελληνο-γερμανικής συνεργασίας, η κατάσταση της οικονομίας και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις ήταν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος κοτζιάς με τον αντικαγκελάριο και νέο υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ.
  • Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η αναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση της παράτασης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, ως καταληκτική ημερομηνία για τη ρύθμιση αυθαίρετης δόμησης ορίζεται πλέον η 8η Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου 4178/2013.
  • Ραντεβού για την Τρίτη, στο συλλαλητήριο της Αθήνας, έδωσαν οι αγρότες, καθώς δεν δόθηκαν λύσεις στα αιτήματά τους κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας Τ.Πετρόπουλου, της υφυπουργού Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου και του αναπληρωτή υπουργούν Περιβάλλοντος Σ.Φάμελλου. Η κ. Παπανάτσιου είπε πως ό,τι ψηφίστηκε στο ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν αλλάζει.

Κόσμος

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ σχετικά με την «ασφάλεια» της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας θα είναι «ελεύθερες» και «αμοιβαίες».
  • «Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης πέρυσι επί τέσσερις μήνες, πιθανόν με εντολή της Ρωσίας», αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian την Παρασκευή. Την είδηση αναδημοσιεύει με έμφαση όλος ο ιταλικός Τύπος στις ιστοσελίδες του.
  • Με την υπογραφή του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο σχετικό πακέτο νόμων δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την συνταγματική μεταρρύθμιση που θα γίνει σε 60 περίπου μέρες.
  • «Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων», τόνισε ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, σε σύντομη δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ως σχετικά παραδείγματα το Σένγκεν, το ευρώ και την ενισχυμένη συνεργασία.
  • Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο Μάικ Φλιν συζήτησε προσωπικά τις αμερικανικές κυρώσεις που εφαρμόζονται κατά της Ρωσίας, με τον πρεσβευτή της Μόσχας στην Ουάσιγκτον. Η συζήτηση έγινε πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post.

Οικονομία

  • Πρόοδος στο θέμα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης καταγράφηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των Θεσμών στις Βρυξέλλες. Όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε κοινό έδαφος, ώστε οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Έληξε απόψε η εκκρεμότητα της αντικατάστασης της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς, ύστερα από παρέμβαση του βασικού μετόχου (ΔΕΗ), πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση των κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στηρίζει την υποψηφιότητα του Κλάους Ρέγκλινγκ για μια δεύτερη πενταετή θητεία στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όπως ανέφερε μια κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters.
  • Έντονες ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 620 μονάδων. Η αγορά αντέδρασε, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες των δύο προηγούμενων ημερών (-2,32%), λόγω των προσδοκιών για πρόοδο των διαπραγματεύσεων που δημιουργεί η σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου με εκπροσώπους των θεσμών.
  • Συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, στις Βρυξέλλες, αναμένεται να έχει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο επικεφαλής του Eirogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με στόχο την άρση του αδιεξόδου για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Κοινή πρόταση προς Αθήνα από ΕΕ και ΔΝΤ, δηλώνει αξιωματούχος της ευρωζώνης. Οι ελληνικές θέσεις.

Αθλητισμός

  • Το Κατάρ ξοδεύει 500 εκατ. δολάρια ή διαφορετικά 467 εκατ ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ του 2022! Χρήματα που δίνονται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοδελίδα calcioefibnanza, προκειμένου να δείξει στη διεθνή κοινότητα του ποδοσφαίρου σε πέντε χρόνια, ότι έκανε τη σωστή επιλογή. O υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλ Σαρίφ -Αλ Εμαντί, ο οποίος δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ρυθμός αυτής της δαπάνης θα μπορούσε να συνεχιστεί για τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια.
  • Ογδόντα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του χρειάστηκε για να σκοράρει στο πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης, πέντε λεπτά σήμερα. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έκανε πάλι το... θαύμα του και στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα (με την πρώτη κόντρα στους Αρκάδες) πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ (63΄) στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Ξάνθη. Στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα κριθεί η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου ανάμεσα στον Πλατανιά και την ΑΕΚ. Στο πρώτο ματς των προημιτελικών οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην Κρήτη κι έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 1η Μαρτίου.
  • Η Γιουβέντους άνοιξε πάλι τη διαφορά από τη Ρόμα στους επτά βαθμούς, μετά τη νίκη στο «Έτζιο Σίντα» επί της Κροτόνε με 2-0, σε εξ αναβολής αγώνα. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έφτασε στη νίκη με τα γκολ των Μάριο Μάντζουκιτς στο 61ο και Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 74ο λεπτό. Για την ομάδα της Καλαβρίας, αντίθετα, η ζωή παραμένει δύσκολη, αφού με μόλις 13 βαθμούς σε 23 αγώνες βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης.
  • Ο Παναθηναϊκός καθάρισε από τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών την υπόθεση πρόκριση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επικράτησε εύκολα με 4-0. Έτσι, η ρεβάνς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αναμένεται να αποτελέσει τυπική διαδικασία. Ανοιχτοί λογαριασμοί για τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, που έμειναν στο 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης».
  • Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουηδού επιθετικού Γκιγέρμο Μόλινς. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σουηδός επιθετικός έχει διάρκεια 1,5 χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου