Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2017

Επιμένει το ΔΝΤ σε μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, ανεξάρτητα από τους στόχους, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η οικονομία. Μάλιστα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, οι παρεμβάσεις σε αφορολόγητο και ασφαλιστικό.
  • Τις επόμενες ημέρες το sansimera, μετά από 18 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, αναγκάζεται να σιγήσει. Αν τα επόμενα 24ωρα δεν παρθούν αποφάσεις το μαύρο στον ΔΟΛ θα έχει ονοματεπώνυμα. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση βρίσκονται προ ιστορικών ευθυνών και οφείλουν να αναλάβουν δράση, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά νοιάζονται για την πολυφωνία, τη Δημοκρατία και την προστασία των εργαζομένων. 
  • Απάντηση σε όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δίνει το κύριο άρθρό της ψηφιακής έκδοσης του Βήματος.
  • Την ανάκληση της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο ΔΟΛ, ζητούν με προσφυγή τους οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.
  • Από τις αρχές του καλοκαιριού, τον Ιούνιο του 2017, θα συνδέεται απευθείας ο Πειραιάς με το αεροδρόμιο, σε μόλις 45 λεπτά, με την ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους κατοίκους του Πειραιά, αλλά και τους τουρίστες που θα καταφθάνουν στο λιμάνι, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα-Αεροδρόμιο από τον Σταθμό Λαρίσης, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017.
  • Κλειστοί θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οι σταθμοί του μετρό «Ομόνοια» (Γραμμές 1 και 2), «Νέος Κόσμος» (Γραμμή 2), «Ελαιώνας» και «Χολαργός» (Γραμμή 3), λόγω τεχνικών εργασιών. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους συγκεκριμένους σταθμούς χωρίς να σταματούν.

Κόσμος

  • Όπου κι αν κοιτάξει κανείς, διαπιστώνει ισχυρή άνοδο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) με υποψήφιο καγκελάριο τον Μάρτιν Σουλτς. Και στις δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν σαφώς την υποστήριξη των πολιτών, γράφει η συντηρητική Die Welt, η οποία τις αναδημοσιεύει.
  • Εμπνευσμένο από το πρόσφατο εξώφυλλο του Spiegel, είναι το σημερινό εξώφυλλο της γερμανικής έκδοσης του Charlie Hebdo, που φιλοξενεί μια καρικατούρα της Άγκελα Μέρκελ, η οποία κρατά στο ένα χέρι το κεφάλι του Μάρτιν Σουλτς και στο άλλο ένα ματωμένο μαχαίρι.
  • Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν «κατά λάθος» σε ρωσικά πλήγματα στη Συρία και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, στη διάρκεια επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στον Ερντογάν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, «κατηγορώντας» για το περιστατικό τον κακό συντονισμό μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξασφάλισε το πράσινο φως της Βουλής των Κοινοτήτων για να αρχίσει τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από μια ψηφοφορία στην οποία οι προσπάθειες των φιλοευρωπαίων κοινοβουλευτικών να υπάρξουν επιπλέον όροι ηττήθηκαν και εγκρίθηκε το σχέδιο των Τόρις για την έναρξη των συνομιλιών για το διαζύγιο ως την 31η Μαρτίου.
  • Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση πέντε χρόνων με αναστολή για υπεξαίρεση, σε μια δίκη που αναπέμφθηκε σε πρώτο βαθμό από το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο 40χρονος αντιπολιτευόμενος μπλόγκερ, που μάχεται κατά της διαφθοράς, ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, προσφεύγοντας στις υψηλότερες δικαστικές αρχές και είπε ότι παραμένει αποφασισμένος να υποβάλει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Οικονομία

  • «Σε συνεννόηση και συμφωνία με τον πρόεδρο του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, στη σημερινή συνεδρίαση τη χώρα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής του ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Γιώργου Χουλιαράκη και θεσμικά αρμόδιος για το ρόλο αυτό κ. Παναγιώτης Νικολαΐδης» απαντά το υπουργείο Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία.
  • Το ΔΝΤ ζητά από την Ελλάδα να νομοθετήσει εδώ και τώρα τη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, μέτρα τα οποία, όμως, θα εφαρμόσει αργότερα όταν αρχίσει η ανάκαμψη, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις. Επανάλαβε τη θέση για πλεονάσματα 1,5% και ελάφρυνση χρέους, κάτι που δεν απαιτούσε πρόσθετα μέτρα, αφού το Ταμείο δεν ζητά πρόσθετη λιτότητα, αλλά «να βγαίνουν τα νούμερα». Εμμένει στην έκθεση του Ταμείου για το χρέος απαντώντας στον Ρέγκλινγκ.
  • «Πρόκειται, άραγε, για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;», διερωτάται η ΝΔ, στη σκληρή ανακοίνωσή της για την απουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ.Χουλιαράκη, από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group. «Ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο QE, η κυβέρνηση "περί άλλα τυρβάζει"» τονίζει, επισημαίνοντας πως η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα.
  • Σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη, ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και κατά του κουρέματος. SPD: όχι και πάλι δημόσια καμπάνια κατά της Ελλάδας όπως το 2015.
  • Η Ιταλία το 2016 εξασφάλισε 19 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως έκανε γνωστό, ο υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Συνολικά, από τις φορολογικές δηλώσεις των Ιταλών, το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης, πέρυσι, εξασφάλισε έσοδα, για τα ταμεία του, τα οποία ξεπέρασαν τα 450 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Ογδόντα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του χρειάστηκε για να σκοράρει στο πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης, πέντε λεπτά σήμερα. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έκανε πάλι το... θαύμα του και στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα (με την πρώτη κόντρα στους Αρκάδες) πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ (63΄) στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Ξάνθη. Στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα κριθεί η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου ανάμεσα στον Πλατανιά και την ΑΕΚ. Στο πρώτο ματς των προημιτελικών οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην Κρήτη κι έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 1η Μαρτίου.
  • Η Γιουβέντους άνοιξε πάλι τη διαφορά από τη Ρόμα στους επτά βαθμούς, μετά τη νίκη στο «Έτζιο Σίντα» επί της Κροτόνε με 2-0, σε εξ αναβολής αγώνα. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έφτασε στη νίκη με τα γκολ των Μάριο Μάντζουκιτς στο 61ο και Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 74ο λεπτό. Για την ομάδα της Καλαβρίας, αντίθετα, η ζωή παραμένει δύσκολη, αφού με μόλις 13 βαθμούς σε 23 αγώνες βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης.
  • Ο Παναθηναϊκός καθάρισε από τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών την υπόθεση πρόκριση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επικράτησε εύκολα με 4-0. Έτσι, η ρεβάνς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αναμένεται να αποτελέσει τυπική διαδικασία. Ανοιχτοί λογαριασμοί για τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, που έμειναν στο 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης».
  • Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουηδού επιθετικού Γκιγέρμο Μόλινς. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σουηδός επιθετικός έχει διάρκεια 1,5 χρόνο.
  • Ηταν απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου, πριν από 36 χρόνια. Ο Ολυμπιακός σε ένα κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκη», πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην Ιστορία του και συντρίβει την ΑΕΚ με 6-0...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου