Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2017

  • Με μόνο σημείο επαφής την θέσπιση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στην Βουλή, για τις αλλαγές στο λύκειο και τις πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Μετά από τέσσερις θανάτους προσφύγων σε Λέσβο και Σάμο, σε μια μόλις εβδομάδα, τα ζητήματα του υπερπληθυσμού στους καταυλισμούς, της έλλειψης βασικών παροχών, αλλά και της μεταφοράς των ευάλωτων ομάδων προς την ενδοχώρα, αποτελούν βασικό αντικείμενο συζητήσεων. «Ο χιονιάς δυσκόλεψε τις συνθήκες διαβίωσης με αποτέλεσμα άνθρωποι να προσπαθούν να βρουν αυτοσχέδια μέσα θέρμανσης. Αυτό οδήγησε από ό,τι φαίνεται στους θανάτους», δηλώνει στο sansimera.gr ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.
  • Προβάδισμα 10,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
  • Παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, έκλεισαν οι εργασίες του ελληνο-σερβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ. Με τη συμμετοχή 70 επιχειρηματιών από τη χώρα μας και άλλων 150 από τη Σερβία.
  • Έφτασαν, λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης και οι τελευταίες δυνάμεις των τρακτέρ, από τις περιοχές Χαλάστρας, Μαλγάρων και Σίνδου Θεσσαλονίκης, που αναμένονταν στο τελωνείο των Ευζώνων και ειδικότερα στον κόμβο της Ειδομένης, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, σημείο το οποίο από χθες το απόγευμα «κατέλαβαν» αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κόσμος

  • Περίπου 900 υπάλληλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέγραψαν εσωτερικό σημείωμα διαφωνίας με το διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το οποίο κλείνει την πόρτα των ΗΠΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες από έξι μουσουλμανικές χώρες.
  • Η σύζυγος του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν, που θεωρείται ύποπτη για αργομισθία, εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 900.000 ευρώ, ως «κοινοβουλευτική βοηθός» και συνεργάτιδα σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό, γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη.
  • Στις 20 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο το αίτημα που υπέγραψαν περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι για την ακύρωση της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μην έρθει σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ.
  • Αστυνομικοί μετέβησαν την Τρίτη στη γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
  • Μία 33χρονη γυναίκα από τη Σιγκαπούρη υπέβαλε καταγγελία εις βάρος της γερμανικής αστυνομίας επειδή, όπως υποστηρίζει, κλήθηκε από τις αρχές ασφαλείας αεροδρομίου να πιέσει το στήθος της για να αποδείξει ότι θηλάζει, σύμφωνα με το BBC.

Οικονομία

  • Απάντηση στο δημοσίευμα του οικονομικού δικτύου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο μόλις το ένα τρίτο των προαπαιτούμενων μέτρων έχει υλοποιηθεί, δίνουν κυβερνητικές πηγές, απορρίπτοντας «σαλαμοποίηση» των μέτρων και παραπέμποντας σε μία συνολική συμφωνία.
  • Με αισθητή αύξηση των τιμών έκλεισε το απόγευμα η δεύτερη δημοπρασία λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ), σε σχέση με την πρώτη που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο.
  • H Γερμανία δεν βλέπει κάποιο όφελος από τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής «κακής τράπεζας», που θα βοηθήσει τις αδύναμες τράπεζες κάποιων χωρών της ΕΕ να ξεφορτωθούν τα «κόκκινα» δάνειά τους, δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, μειώνοντας έτσι τον ενθουσιασμό για το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ).
  • Ο Τραμπ δημιούργησε τον επόμενο στόχο, τη Γερμανία. Σύμβουλός του κατηγόρησε τη χώρα ότι με το ασθενές ευρώ, όπως παλαιότερα με το ασθενές μάρκο, εκμεταλλεύεται εμπορικά τους εταίρους της. Αμεση απάντηση Μέρκελ.
  • Παράταση στην προθεσμία μετάταξης στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών, που κανονικά λήγει σήμερα, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, κύκλοι του οποίου διευκρινίζουν ότι λόγω του ύψους των επιδοτήσεων που καταβλήθηκαν εντός του 2016 πολλοί παραγωγοί αυτόματα μεταφέρθηκαν στο κανονικό καθεστώς παρόλο που οι επιδοτήσεις που αφορούσαν την προηγούμενη χρονιά τους τοποθετούσε κάτω από αυτό.Το υπουργείο επεξεργάζεται διάταξη ώστε να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα.

Αθλητισμός

  • Ισοπαλία (1-1) που μοιάζει με νίκη πήρε η Τσέλσι στο «Ανφιλντ» από τη Λίβερπουλ. Παρότι προηγήθηκε με τον Νταβίντ Λουϊς και έχασε πέναλτι στο 76΄ (απέκρουσε ο Μινιολέ) με τον Ντιέγκο Κόστα, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε και πρωτοπόρος της Premiership φεύγει απολύτως ικανοποιημένη από το Μέρσεϊσαϊντ αφού όλα δούλεψαν υπέρ της!
  • Ακόμη ένας παίκτης που αποκτήθηκε επί ημερών Αντρέα Στραματσόνι αποχωρεί... Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον δανεισμό του Γουακάσο στη Γρανάδα, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι όπως έκαναν γνωστό οι «πράσινοι», καθώς στη συμφωνία υπάρχει οψιόν απόκτησής του.
  • Παίκτης της Κρίσταλ Πάλας είναι και με τη... βούλα ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Το deal ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στους «αετούς» είχε οριστικοποιηθεί από την Κυριακή και το μόνο που απέμενε ήταν να «πέσουν» οι υπογραφές.
  • Η Ξάνθη προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, παρά την ήττα της με 2-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ στον 2ο αγώνα μεταξύ τους για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, αφού είχε επικρατήσει 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση στα «Πηγάδια». Ο ΟΦΗ προηγήθηκε 2-0 με τέρματα του Χαντί στο 21' και του Βουό στο 66΄, αλλά η Ξάνθη μείωσε σε 2-1 με εκπληκτικό μακρινό σουτ του Λουσέρο στο 76΄, που της χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου