Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, 2017

Νέο κύμα χιονιά θα πλήξει τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς βοριάδες.
  • Συγκέντρωση κατά της έκδοσης στην Τουρκία των οκτώ τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τους το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποιείται παραμονή των Φώτων, στις 5 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 στα παλιά κρατητήρια της ΕΑΤ/ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα, στο πλαίσιο επαφών που έχει με ευρωπαίους ηγέτες για το Κυπριακό, εν όψει της πολυμερούς της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.
  • Για τη σειρά κατάταξής του στη λίστα χειρουργείου ο ασθενής θα ενημερώνεται από έναν αριθμό, που θα του δίνει το νοσοκομείο, θα είναι μοναδικός και δεν θα προέρχεται από τον ΑΜΚΑ, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι σε καμία περίπτωση δυνατός ο προσδιορισμός της ταυτότητας του ασθενή.
  • Την παρέμβαση-απάντηση της ΠΟΜΙΔΑ προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία με τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για το χωρικό σχεδιασμό δεν απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% + 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να «αυτονομηθεί» ενεργειακά με φυσικό αέριο ένας ιδιοκτήτης.
  • Μηνυτήρια αναφορά και αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη, για αποκατάσταση του κύρους της και του προέδρου της, καταθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στον απόηχο του δημοσιεύματος του Guardian για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας.

Κόσμος

  • Την δημιουργία «λαϊκής επιτροπής η οποία θα κρίνει τα λάθη των μέσων μαζικής ενημέρωσης» ζητά ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο. Η Ιταλική Ομοσπονδία Τύπου σε ανακοίνωσή της «βεβαιώνει τον Μπέπε Γκρίλο ότι αν η πρότασή του υλοποιηθεί, η Ιταλία από την 77η θέση στην κατάταξη για τον σεβασμό της ελευθεροτυπίας παγκοσμίως, θα περάσει στην 154η» και προειδοποιεί εναντίον ενός «γενικευμένου λιντσαρίσματος των δημοσιογράφων».
  • Η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον θα παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC. Οι Κλίντον έχουν κάνει λίγες δημόσιες εμφανίσεις έπειτα από την ήττα της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες έναντι 232 της Κλίντον.
  • Οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους να περιορίσουν τις εξουσίες της ανεξάρτητης επιτροπής που ερευνά τις δεοντολογικές παραβάσεις των αιρετών του Κογκρέσου. Οργανώσεις που προασπίζονται τη διαφάνεια στην πολιτική αλλά και Δημοκρατικοί βουλευτές κατήγγειλαν αμέσως την πρωτοβουλία της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, αλλά αυτός που ανέτρεψε τελικά την απόφαση φαίνεται πως ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ που επίσης άσκησε σφοδρή κριτική.
  • Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάικ Ένζι κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θα επιτρέψει να καταργηθεί το λεγόμενο Obamacare, ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα που έθεσε σε εφαρμογή ο Μπαράκ Ομπάμα στο πεδίο της δημόσιας υγείας και προσφέρει κάλυψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς, γνωστοποίησε το πολιτικό του γραφείο την Τρίτη -πρώτη ημέρα της θητείας του νέου (ρεπουμπλικανικού) Κογκρέσου.
  • Σάλο προκαλούν στην Ισπανία δύο περιπτώσεις μεταναστών, αμφότερες ενδεικτικές της μεταναστευτικής και της προσφυγικής κρίσης που πλήττει όλη την Ευρώπη. Στην πρώτη περίπτωση, οι ισπανικές Αρχές συνέλαβαν δύο Μαροκινούς που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από τη Θέουτα, ενώ στη δεύτερη ένας νεαρός αφρικανός μετανάστης βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα.

Οικονομία

  • O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P δήλωσε ότι η πιστοληπτική αξιολόγησή του για την Εθνική Τράπεζα (CCC+) και η προοπτική της (σταθερή) δεν επηρεάζονται από την απόφαση της τράπεζας να συμφωνήσει με τον όμιλο KBC για την πώληση του ποσοστού 99,91% των μετοχών της στη βουλγαρική θυγατρική της United Bulgarian Bank (UBB).
  • Η καταβολή των εισφορών θα είναι για όλους μηνιαία, «ώστε να διευκολύνονται οι ασφαλισμένοι» ενώ, «για πρώτη φορά, προβλέπεται και η δυνατότητα μερικής καταβολής» τόνισε η υπουργός Έφη Αχτιόγλου, στην παρουσίαση του ΕΦΚΑ, που ξεκίνησε επισήμως τη λειτουργία του την 1η Ιανουαρίου 2017. Ακόμη είπε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων, ενώ, από το τέλος του 2017 και μετά, η απονομή της σύνταξης θα γίνεται εντός τριμήνου από την υποβολή της αίτησης.
  • Το Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι οι φορολογικές αρχές οφείλουν τεκμηριωμένα να αποδεικνύουν ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν εξέδωσε δελτίο παροχής υπηρεσιών για τα ποσά που βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό και είναι πάνω από τα δηλωθέντα εισοδήματά του, προκειμένου να μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα.
  • Για αρνητικό ισοζύγιο στην επιχειρηματικότητα μιλά ο προέδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, επικαλούμενος στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Οι διαγραφές επιχειρήσεων (33.606 το 2016 έναντι 28.203 το 2015) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο το 2016 αυξήθηκαν κατά 19% και οι νέες εγγραφές (28.234 το 2016 έναντι 30.313 το 2015) μειώθηκαν κατά 8% σε σχέση με 2015, αναφέρει.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, εάν ο ισχυρότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός της Γερμανίας τον Δεκέμβριο επιβεβαιωθεί και στο σύνολο της Ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo.

Αθλητισμός

  • Αν και... ζορίστηκε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον μαχητικό Λεβαδειακό και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το 2017. Στο πλαίσιο του εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Super League οι παίκτες του Ιβιτς επικράτησαν με 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Πέλκας στο 84’.
  • Όπως ακριβώς ολοκλήρωσε το 2016, μπήκε στο 2017 η Ξάνθη με τους Ακρίτες να φεύγουν με το «διπλό» από το Καυτανζόγλειο (Ηρακλής - Ξάνθη 0-1) και να ανεβαίνουν έστω και προσωρινά μόνοι τους στη δεύτερη θέση στα πλαίσια της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Χωρίς να εντυπωσιάσει ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στη Λειβαδιά (Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-1) και πλησίασε την πρώτη «5άδα» στον αγώνα που ολοκλήρωσε τον πρόγραμμα της μέρας.
  • Η Εύα Λονγκόρια μαζί με τον γερμανό Μάρκο Σρέιλ θα είναι οι παρουσιαστές στην τελετή απονομής των βραβείων της FIFA, με κορυφαία στιγμή την ανακοίνωση της Χρυσής Μπάλας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.
  • Στην δεύτερη θέση της Super League παραμένει η Ξάνθη, η οποία επικράτησε 1-0 του ουραγού Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και επέκτεινε σε πέντε παιχνίδια το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα. Το ματς που άνοιξε την αυλαία της -εξ αναβολής- 1ης αγωνιστικής κρίθηκε από γκολ που σημείωσε στο 58΄ ο Γιουνές, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι στο 21΄ (απέκρουσε ο Χουάντερσον). Ο «Γηραιός» τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Περόνε στο 85΄.
  • Με πολλές απουσίες θα υποδεχθεί η Ρεάλ Μαδρίτης αύριο το βράδυ τη Σεβίλη, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ισπανίας. Παρά τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου ζευγαριού, ο Ζινεντίν Ζιντάν αποφάσισε να ξεκουράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον άφησε εκτός αποστολής, ενώ δεν θα ρισκάρει ούτε τη συμμετοχή του Σέρχιο Ράμος, που εδώ και καιρό αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις και θα προφυλαχθεί για μερικές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου