Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Δήμητρα Ευαγγέλου: H Ελληνίδα που έχει τιμηθεί από τον Ομπάμα


ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ PECASE 
«Οι μηχανικοί είναι αυτοί που μπορούν να γεφυρώσουν την ιδέα, τη σκέψη με τον υλικό κόσμο, το φυσικό κόσμο και κάνοντάς το, πραγματοποιώντας αυτή την ιδέα και δίνοντάς την στον ανθρώπινο πολιτισμό αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε» λέει η Δήμητρα Ευαγγέλου.
Είναι μία εκ των Ελλήνων επιστημόνων που έχει βραβευθεί με το Προεδρικό Βραβείο PECASEπου αποδίδεται σε επιστήμονες και μηχανικούς. Ο πρόεδρος Ομπάμα της απένειμε το βραβείο το 2011.
Το βραβείο αυτό είναι η υψηλότερη τιμή που απονέμεται από την Αμερικανική κυβέρνηση σε εξαίρετους επιστήμονες και μηχανικούς στα πρώτα χρόνια της ανεξάρτητης ερευνητικής τους καριέρας. Το βραβείο PECASE δίδεται κάθε χρόνο από το 1996 (ξεκίνησε υπό την προεδρία του Μπιλ Κλίντον) με συγκεκριμένη διαδικασία: ο Λευκός Οίκος δέχεται προτάσεις από οργανισμούς που συμμετέχουν και τις αξιολογεί με σκοπό να βρει επιστήμονες που κάνουν μια τομή στον τομέα της έρευνάς τους. Τα προαπαιτούμενα συμμετοχής είναι η αμερικανική υπηκοότητα, και η μόνιμη ή αόριστης διάρκειας διαμονή στις ΗΠΑ. Το βραβείο δημιουργήθηκε αρχικά από την Αμερικανική κυβέρνηση για να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που θα τιμούσε και θα υποστήριζε τα επιτεύγματα των νέων επιστημόνων που ξεκινούν την έρευνά τους στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Η Δήμητρα Ευαγγέλου έχει ερευνητική εμπειρία στην εκπαιδευτική έρευνα και τις πολιτικές που οδηγούν στην ανάπτυξη της τεχνολογικής και επιστημονικής εκπαίδευσης.  Έχει τιμηθεί επειδή εισήγαγε την έννοια της «Αναπτυξιακής Μηχανικής» (“Developmental Engineering”), ένα νέο τομέα έρευνας και εκπαίδευσης που εξερευνά την αναπτυξιακή αξία του ανθρωπογενούς πολιτισμού.
Η Δήμητρα Ευαγγέλου έχει διακριθεί για την «εξαιρετική της έρευνα στο πως οι πρώιμες εμπειρίες μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά στο να επιδιώξουν την ενασχόλησή τους με τη μηχανική μεταγενέστερα στη ζωή τους, και πως το να δουλεύεις με εκπαιδευτικούς από διαφορετικά σχολεία μπορεί να αναπτύξει νέες εκπαιδευτικές μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να γίνουν καινοτόμοι και πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία».
Η Δήμητρα Ευαγγέλου έχει εργαστεί στη Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει διδακτορικό στην Εκπαίδευση, και Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στην περιοχή  Champaign-Urbana,  και Πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του  Northeastern Illinois University στο Σικάγο. Είναι επίσης μέλος αρκετών επιστημονικών και επαγγελματικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της  Sigma Xi Science Honor Society. Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης για την Εκπαίδευση των Μηχανικών, του Αμερικανικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Έρευνας, του Εθνικού Οργανισμού για την Εκπαίδευση των Νέων, και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Έρευνα σε παιδιά μικρής ηλικίας. Το 2009 τιμήθηκε με το σπουδαίου βραβείο NSF CAREER.
Πηγή: ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου