Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Good bye Barack.


Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2017

OBAMA DARKΥπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της προεδρίας του Ομπάμα...Όπως οι 26.171 βόμβες που έριξαν οι ΗΠA μόνο το 2016

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι αναμφίβολα ένας εκ των αμερικανών προέδρων που στη χώρα του απολαμβάνει τα υψηλότερα ποσοστά δημοφιλίας κατά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο και είναι επίσης από τους δημοφιλέστερους προέδρους των ΗΠΑ που ανέλαβε ποτέ το αξίωμα. Ειδικότερα δε τους τελευταίους μήνες, με την παράδοση της εξουσίας να πλησιάζει άλλα και με την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ σε διάδοχό του, επικρατεί μια μορφή...φρενίτιδας ενώ οι εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπό του φτάνουν έως και τα όρια της υπερβολής.Ή ποιος ξέρει πως το 2016, επί προεδρίας Ομπάμα εγκρίθηκαν 10 φορές περισσότερες επιθέσεις με drone απ' ότι επί Τζορτζ Μπους και πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση για περισσότερο καιρό απ' ό,τι σε κάθε άλλη Προεδρία των ΗΠΑ;
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, ο Ομπάμα αύξησε σημαντικά τον αριθμό των βομβών που έπληξαν αρκετές χώρες ανά τον κόσμο.
Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ «έριξαν» μόνο το 2016, 3.000 περισσότερες βόμβες συγκριτικά με το 2015 ανεβάζοντας τον αριθμό των επιθέσεων σε 26.171!
Όπως φαίνεται δε στον χάρτη που σχεδίασε το Statista για λογαριασμό του Independent οι περισσότερες βόμβες έπληξαν τη Συρία (12.192 βόμβες) και ακολουθούν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, η Υεμένη, η Σομαλία και το Πακιστάν.
Ο αριθμός δε που αναφέρεται, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό να είναι σημαντικά μικρότερος του πραγματικού αριθμού βομβών που έχουν «ρίξει» οι ΗΠΑ δεδομένου πως μόνη αξιόπιστη πηγή προέρχεται μόνο από έναν μικρό αριθμό χωρών και ένας μεγάλος αριθμός βομβών μπορεί να χαρακτηρίζονται από το Πεντάγωνο ως μόνο «ένα χτύπημα».
Από τις επιβεβαιωμένες πάντως επιθέσεις η συντριπτική πλειοψηφία, 24.287 στόχευαν τη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα και με την ανάλυση των επίσημων στοιχείων από τον Micah Zenko, συνεργάτη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.
Η έρευνα του κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι ΗΠΑ έριξαν το 79% του συνόλου των 30.743 βομβών των συμμαχικών χωρών που δρουν στην περιοχή.
Έτσι ενώ ο Ομπάμα μείωσε τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν σε Αφγανιστάν και Ιράκ αλλά πολλαπλασίασε τη χρήση μη επανδρωμένων αεροπορικών επιδρομών. 
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου